گزارش تفصیلی فراخوان آزمایشی گرنت جوانه در شبکه تاد منتشر شد
![گزارش تفصیلی فراخوان آزمایشی گرنت جوانه در شبکه تاد منتشر شد](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1633753965-1-1.jpg)
پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای بسط و توسعه توان ملی در نوآوری و کارآفرینی مبتنی بر دانایی، زمینه سازی حرکت دانشگاههای کشور به سوی دانشگاه کارآفرین و ارتقای ظرفیت توسعه فناوری در دانشگاهها از پایان نامههای کارشناسی ارشد، دکتری حرفهای و رسالههای دکتری تخصصی دارای ایدههای فناور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب برنامه گرنت جوانه حمایت میکند.
هدف اصلی از این برنامه حمایتی، کمک به اثبات مفهومی ایدههای بازارگرای برآمده از پایان نامه و رسالههای دانشگاهی و تبدیل آن به نمونه اولیه (MVP) میباشد. فراخوان اول این برنامه در بازه زمانی ۱۷ خرداد لغایت ۳۱ تیرماه ۱۳۹۶ با محوریت دفتر برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشارکت ۵ پارک عضو شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا برگزار شد. در این فراخوان پارک فاوا به عنوان «سازمان حامی» از پروژههای حوزه ICT مطابق با فرایندهای مشخص ارزیابی و پذیرش، حمایت کرده است.
در این مستند، پس از مقدمه به تشریح فرآیند و گردش کار برنامه پرداخته شده است. در ادامه گزارشی از فراخوان اول برنامه جوانه که در سال ۱۳۸۹ و در زمان همه گیری بیماری کرونا و با شرایط خاص با همت پارکهای استانی و مدیریت فرایندی پارک فاوا و وزارت عتف برگزار شده است، ارائه میشود. کاربرگهای طراحی شده و استفاده شده در این فرآیند به همراه تصاویر رویدادها و فعالیتهای انجام شده به پیوست گزارش ارائه شده است.
لازم به ذکر است؛ این گزارش در تاریخ 10 آذرماه 1400 در 107 صفحه به زینت طبع آراسته شده است.
*در مقدمه گزارش تفصیلی فراخوان آزمایشی گرنت جوانه در شبکه تاد آمده است:
«در طی چند دهه اخیر جهتگیریهای عمومی اقتصاد کشور از اتکا بر منابع طبیعی به ویژه نفت به اقتصاد دانشبنیان تغییر یافته است. به عبارتی کسب درآمد از علم و بهبود زنجیرههای ارزش در اقتصاد کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته و نیاز بخشهای مختلف اقتصادی به ایدههای نوآورانه و دانش فنی کارآمد را چند برابر کرده است. این نکته قابل تأمل است که گسترش پیوند اقتصاد و علم از یک سو مستلزم ایجاد نهادهای جدید مانند پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و مراکز نوآوری و از سوی دیگر نیازمند اجرای برنامههای حمایتی و پیشران در این حوزه است. در طول سالهای گذشته مراکز آموزش عالی و توسعه فناوری در کشور، برنامههای متعدد و متنوعی مانند طرح جوانه، رویش، شکوفایی پیش رشد و امثال آن را جهت حمایت از ایدههای بازارگرا و فناورانه طراحی و به اجرا درآوردهاند. این برنامهها با هدف توانمندسازی و حمایت از هستههای نوآور در اکوسیستم نوآوری کشور اجرا شده و میشوند، زیرا هر ایده بازار محور در مراحل اولیه رشد خود نیازمند مراقبت و سرمایه گذاری به ویژه از سوی نهادهای دولتی و حمایتی بخش خصوصی است. با توجه به اینکه بسیاری از پایان نامهها و رسالههای پژوهشی در دانشگاهها میتوانند با قابلیت تجاریسازی تعریف شوند، اجرای برنامه جوانه و اعطای گرنت به این تحقیقات میتواند زمینهساز شکل گیری شرکتهای نوپا و ارتقای سطح آمادگی فناوری این یافتههای علمی گردد.
از این رو از ابتدای سال ۱۳۹۶ پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با همکاری دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برنامه گرنت فناوری (جوانه) را با هدف ارتقای ظرفیت توسعه فناوری در مراکز پژوهشی و حمایت از صاحبان ایدههای فناور در جهت تولید نمونه اولیه، کمک به تقویت کیفی نظام مدیریتی و اعطای گرنت پارکهای علم و فناوری و ارتقای سطح همکاری پارکها با دانشگاهها طراحی و اجرا کرده است. برنامه به گونهای طراحی شده است که تمامی تأمین کنندگان مالی از جمه هسته فناور متقاضی دریافت گرنت شامل استاد راهنمای اول پایان نامه/رساله و دانشجو، دانشگاه استان، پارک علم و فناوری مجری، وزارت عتف، شرکت دانشبنیان متقاضی فناوری و صندوق پژوهش و فناوری استان با همکاری یکدیگر در تشکیل این زنجیره نقش ایفا میکنند و در شبکه به وجود آمده از ظرفیتها و توانمندیهای یکدیگر در راستای مدیریت اکوسیستم فناوری کشور بهرهمند خواهند شد. در گام اول پارکهای علم و فناوری پنج استان از طرف دفتر برنامه ریزی وزارت عتف برای دریافت گرنت جوانه انتخاب شدند. تمامی این مراکز که پارکهای دبیرخانه منطقهای هستند به عضویت شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا درآمدهاند.»
برای مشاهده گزارش تفصیلی فراخوان آزمایشی گرنت جوانه در شبکه تاد اینجا را کلیک کنید.
نظر شما :