در بازدید وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی از پارک فاوا؛
آمادو کیتا خواستار ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاهی در کشورش شد
![آمادو کیتا خواستار ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاهی در کشورش شد](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1657604190-img-6259.jpg)
در ابتدای این بازدید، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن خوشامدگویی به وزیر علوم مالی و هیئت همراه، تجربیات 25 ساله و ملزومات اولیه جهت ایجاد و استقرار پارک علم و فناوری در هر کشوری را بیان کرد.
دکتر صدیق دامغانیزاده در ادامه با اشاره به ساختار پارکهای علم و فناوری در ایران از آن به عنوان یک الگوی منحصر به فرد یاد کرد که هم میتواند الزامات و فرایندهای علمی و تحقیقاتی را در خود داشته باشد و هم اینکه متناسب با سازمان و نهاد مالک آن فعالیت کرده و باعث توسعه اقتصاد دانشبنیان شود.
رئیس پارک فاوا با اشاره به الگوهای طراحی شده در پارکهای علم و فناوری در ایران از جمله در پارک فاوا خاطرنشان ساخت که این الگو میتواند برای کشورهایی همچون مالی که تازه قصد ورود به این عرصه را دارند، بسیار مفید و کارآمد باشد.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنین مأموریت اصلی پارک فاوا را کمک به ایجاد شرکت، توسعه و رشد آنها عنوان کرد و عامل زنده ماندن یک صنعت در بازارهای منطقهای و بینالمللی را حمایت دولت دانست.
ایشان همچنین اعطای گرنتهای گوناگون، حمایتهای قانونی و همافزایی شرکتها را از ابزارهای پارک فاوا معرفی کرد و به کار گرفتن این ابزارها را برای رسیدن به اهداف، از وظایف پارک فاوا مطرح نمود؛ چراکه شرکتها در سطوح مختلف نیازهای متنوعی دارند. به همین منظور نقش مهم پارک فاوا ایجاد هماهنگی در جهت رشد این شرکتها است.
دکتر صدیق دامغانیزاده در پایان ایجاد پارکهای دانشگاهی را به وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی پیشنهاد کرد.
دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا، پس از پخش کلیپ معرفی پارک فاوا، همچنین گزارش مفصلی از فعالیتهای پارک، محورهای فعالیتها و پروژه های پیشران پارک از جمله امنیت غذایی و گلخانه آی.او.تی، تولید محتوای دیجیتال و .... و نیز زمینههای بالقوه پارک برای توسعه همکاریهای بینالمللی، خدمات و ظرفیتهای قابل ارائه در پارک فاوا را تبیین و همچنین به معرفی سایتهای فعال پارک فاوا در سه استان البرز، مشهد و سمنان پرداخت.
در ادامه دکتر آمادو کیتا، وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی ضمن تشکر از معرفی فعالیتهای پارک فاوا، از پیشنهاد ایجاد پارکهای دانشگاهی استقبال کرد؛ چراکه صدور مجوز پارکهای دانشگاهی توسط وزارت علوم و تحقیقات کشور مالی به طور مستقل امکانپذیر است.
وی همچنین با اشاره به سفر خود به مشهد و بازدید از شرکت های فناوری شعبه پارک فاوا در این شهر خاطرنشان ساخت که به طور جدی تحت تأثیر فناوری ایجاد شده در ایران و نقش آن در توسعه اقتصادی قرار گرفته است.
وی در پایان ضمن ابراز خرسندی از حضور در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات خواستار انتقال تجربیات مجموعه پارک فاوا برای ایجاد اولین پارک دانشگاهی در کشور مالی شد.
در پایان این دیدار مقرر شد تا یادداشت تفاهمنامه همکاری اولیه دو طرف در راستای طراحی و ساخت اولین پارک علم و فناوری در این کشور ظرف دو هفته از طرف پارک فاوا برای کشور مالی ارسال شود.
وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی و هیئت همراه در پایان از شرکتهای مستقر در پارک فاوا از جمله شرکت نور بهینه گستر خاورمیانه، ارگ جدید، گلخانه هوشمند آی.او.تی و تصفیهخانه فاضلاب پارک فاوا بازدید کردند.
لازم به ذکر است؛ در روزهای پنج شنبه و جمعه گذشته وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی با سفر به مشهد مقدس از شعبه پارک فاوا در این شهر بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت شرکتهای فناور مستقر در این شعبه و نیز محصولات آنها قرار گرفته بود.
علاوه بر آقای آمادو کیتا، وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی؛ آقایان مایگا احمدو برازی، کاردار سفارت مالی در ایران؛ سومنو لسین و تراور ابراهیما به عنوان هیئت همراه؛ دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا؛ دکتر عباس قنبری باغستان؛ مشاور بینالملل پارک فاوا؛ مهندس یزدان پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا؛ دکتر حفیظی، معاون اجرایی-پشتیبانی پارک فاوا؛ مهندس محمدعلی جعفری، سرپرست معاونت توسعه بازار پارک فاوا و آقای رجایی، نماینده وزارت امور خارجه نیز در این جلسه و بازدید حضور داشتند.
نظر شما :