در سومین روز از سفر به مالی؛

مدیران پارک فاوا از مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی کشور مالی بازدید کردند

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۸:۵۳ کد : ۸۴۰ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۷۰۸
روابط عمومی پارک فاوا: در سومین روز از سفر مقامات پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات به کشور مالی، مدیران این پارک روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ از مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی کشور مالی بازدید به عمل آوردند.
مدیران پارک فاوا از مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی کشور مالی بازدید کردند

در ابتدای این دیدار آقای لسینه سومانو، مدیرکل مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی کشور مالی با ابراز خرسندی از حضور هیئت پارک فاوا در کشور مالی و ابراز تمایل نسبت به ارتقای همکاری‌های دوجانبه گفت: سال گذشته به همراه وزیر آموزش عالی از ایران بازدید داشتم و طی بازدید از دانشگاه‌های ایرانی، تحت تأثیر تکنولوژی پیشرفته آنجا قرار گرفتم. ما مشتاق هستیم تا با الهام گرفتن از ایران کشورمان را توسعه دهیم. به طور خاص گستردگی شرکت‌های مستقر در پارک فاوا و نیز تنوع فعالیت آن‌ها ما را شگفت‌زده کرد.  

آقای لسینه سومانو افزود: در دانشگاه ما رشته‌های مختلفی از جمله مهندسی روستایی، کشاورزی اقتصادی، ژئوتکنیک، جنگل‌داری، ماشین‌آلات کشاورزی و... تا مقطع دکتری ارائه می‌شود. دانشجویانی از 15 کشور آفریقایی نیز در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. 

مدیرکل مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی پارتنرهای خارجی طرف همکاری با مؤسسه تحت مدیریت خود را برشمرد و افزود: در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر، از حمایت‌های یک شرکت آلمانی برخوردار هستیم. با دانشگاه‌ها و مؤسسات ملی آموزش و پژوهش از کشورهای سوئیس و کانادا نیز همکاری می‌کنیم. امیدواریم با دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری ایرانی به خصوص پارک آی.سی.تی نیز در حوزه‌های مختلف همکاری و روابط خود را آغاز کنیم. لازم به ذکر است که ما با سازمان غذایی جهانی هم در ارتباط هستیم و مذاکراتی را در رابطه با امضای تفاهم‌نامه انجام دادیم. اخیراً با یکی از دانشگاه‌های رومانی نیز تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردیم. 

وی مدرن‌سازی مدیریت داخلی، تقویت سیستم‌های آموزشی و تقویت ظرفیت‌های منابع انسانی داخلی را سه استراتژی این مؤسسه آموزشی بیان کرد و یادآور شد: چنانچه بتوانیم با طرف‌های ایرانی در خصوص تبادل استاد و محقق و دانشجو به خصوص در حوزه دوره‌های مهارت‌آموزی همکاری داشته باشیم، بسیار مؤثر خواهد بود. این آموزش‌ها همچنین می‌تواند به دو روش مجازی و حضوری در دانشگاه‌های ایرانی صورت پذیرد.

در ادامه این دیدار مهندس محمدعلی جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور پارک فاوا با ارائه تعریفی از مرکز رشد گفت: مرکز رشد جایی است که در آن با ارائه تسهیلات دولتی، فضا و زیرساخت از شرکت‌ها حمایت می‌شود. مشکلی که در سراسر دنیا در رابطه با ایده دانشگاهی و محصول نهایی وجود دارد، نوع نگاه دانشجو به تجارت است که با واقعیت فاصله دارد. در همین راستا پیشنهاد ما این است که برای پرورش ایده‌ها از کارآفرینان موفق کشورتان دعوت به عمل آورید تا برای دانشجویان سخنرانی کنند.

مهندس جعفری در ادامه فرایند تأسیس مراکز رشد و نوآوری در دانشگاه‌ها را تشریح کرد و افزود: تولید ایده قابل فروش یکی از اولین گام‌ها برای ایجاد مرکز رشد است. طبق توافق صورت گرفته با وزارت علوم مالی، به دنبال راه‌اندازی پارک علم و فناوری در مالی هستیم اما قبل از آن باید جهت پرورش ایده‌ها، تعدادی مرکز نوآوری در دانشگاه‌ها تأسیس کنید.

وی ادامه داد: مرحله بعدی رشد دادن ایده‌ها در مراکز رشد و ورود آن‌ها پس از بلوغ به پارک است. در مراکز رشد یا نوآوری نیاز به تعدادی منتور از دانشگاه برای راهنمایی فنی و تعدادی منتور از صنعت برای راهنمایی تجاری خواهید داشت. ما شما را در توسعه این سیستم‌ها یاری خواهیم کرد. 

در ادامه این جلسه دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مؤسسۀ با قدمت که در نشر نوآوری و کشاورزی عملکرد قابل تقدیری داشته است، گفت: در پارک فاوا از فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی بهره‌برداری می‌شود. در نتیجه می‌توانیم در این زمینه با دانشگاه شما همکاری مؤثری داشته باشیم. 

وی خاطرنشان کرد: یکی از این فناوری‌های جدید در پارک فاوا، گلخانه تمام هوشمند است که به صورت تمام اتوماتیک و مبتنی بر IOT است. با توجه به بحران غذایی و خشکسالی، این گلخانه‌ها به بهره‌وری کشاورزی کمک می‌کنند. علاوه بر آن، بسیاری از شرکت‌های پارک فاوا در حوزه‌های ICT و IT امنیت از فناوری‌های پیشرفته‌ای برخوردارند و آن‌ها نیز آمادگی دارند تا تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهند.

در ادامه این دیدار و به دعوت دکتر لسینه سونامو، مدیرکل مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی مالی، هیئت ایرانی از آزمایشگاه بیوگاز، آزمایشگاه فتوولتائیک، مزارع پرورش گیاهی، مزرعه پرورش ماهی و...  مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی نیز بازدید کردند. 

گفتنی است؛ هیئت ایرانی اعزامی از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پیش از این با وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی، وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی، قائم مقام وزارت امور خارجه و همکاری‌های بین‌المللی کشور مالی دیدار کرده و از مجموعه دانشگاهی کابالا باماکو و دانشکده علوم و فناوری و مؤسسه علمی-کاربردی کشور مالی بازدید کردند. 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور مالی آفریقا مؤسسه آموزشی و تحقیقات کاربردی پلی‌تکنیک روستایی


نظر شما :