در دومین روز از سفر به کشور مالی؛
دکتر صدیق با وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی کشور مالی دیدار کرد
![دکتر صدیق با وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی کشور مالی دیدار کرد](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1684402160-20230509-155043.jpg)
در ابتدای این دیدار، آقای هارون ممدو توره ضمن استقبال از سفر هیئت ایرانی به باماکو گفت: به لطف دیپلماسی فعال سفارت ایران در مالی، ما شاهد همکاری های خوب دو کشور ایران و مالی در حوزههای مختلف هستیم و با توجه به سیاست رسمی دولت فعلی، ما از هرگونه توسعه این همکاریها به خصوص در زمینه اقتصاد دیجیتال استقبال میکنیم.
وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی مالی افزود: ما از قبل نیز با پارک فاوا مراودات خوبی را به صورت آنلاین آغاز کردیم. قابل ذکر است که ما در مراحل اولیه راهاندازی یک «شهر دیجیتال» در بیست کیلومتری شهر باماکو هستیم و با توجه به تجارب شما در این زمینه، ما از هرگونه همکاری با شما در توسعه «شهر دیجیتال» استقبال میکنیم.
در ادامه نشست دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا اظهار کرد: در حال حاضر حجم اقتصاد شبکه جهانی اطلاعات 5000 میلیارد دلار است که سهم ایران از این اقتصاد، با یک درصد جمعیت جهان 50 میلیارد دلار برآورد میشود. این سهم برای کشور مالی حدوداً برابر با 10 میلیارد دلار است. در حال حاضر، حدود یکپنجم این ظرفیت در ایران محقق شده است. از طرف دیگر، این تکنولوژی نقش بسیار عمدهای در فرهنگسازی و اداره جامعه دارد. میتوان گفت کسی که اینترنت و فضای مجازی را در کشور اداره کند، صاحب افکار عمومی نیز است.
وی ادامه داد: از دیدگاه من و به عنوان متخصص این حوزه با سابقه مدیریتی 20 ساله در ایران، پرداختن به حوزه اقتصاد دیجیتال در هر دو کشور ایران و مالی از اهمیت بسیار بالایی برخودار است. اقتصاد دیجیتال تنها به موضوع اینترنت و خدمات اینترنتی مربوط نمیشود. در حال حاضر ایران به موضوع IT و IoT در کشاورزی هوشمند و نیز سایر بخشهای صنعتی ورود پیدا کرده و بهطور مثال میتواند با سرمایهگذاری در این حوزه، درآمد کشاورز را تا 3 برابر افزایش دهد. مشابه این امر در دامداری هوشمند، معادن هوشمند و دیگر عرصههای آتی اقتصاد کشور مالی میتواند نقشآفرینی کند.
دکتر صدیق توضیحاتی را در رابطه با گلخانه هوشمند ارائه داد و افزود: در سراسر دنیا حداقل مساحتی که به یک گلخانه هوشمند اقتصادی اختصاص داده میشود، برابر با 3000 متر است، در صورتی که ما گلخانهای با مساحت 500 مترمربع را به صورت اقتصادی توسعه دادیم. این فناوری به نسل جوان کشورمان کمک میکند که با راهاندازی این گلخانههای کوچک به درآمد خوبی دست یابند. این تنها نمونهای از کاربرد IoT در صنایع موجود است. این فناوری پیشرفته در دامداری نیز کاربرد خواهد داشت که در برنامههای آتی کشورمان قرار گرفته است.
مشاور وزیر ارتباطات در ادامه با دعوت از وزیر ارتباطات و اقتصاد دیجیتال کشور مالی برای سفر به ایران و آشنایی با توانمندیهای پارک فاوا بیان کرد: در حال حاضر در ایران برای توسعه شبکه ملی اطلاعات سرمایهگذاری گستردهای صورت گرفته است که میتوان به ایجاد یک پارک علم و فناوری برای کمک به رشد شرکتهای مورد نیاز در این عرصه اشاره کرد. هماکنون پارک فاوا در 3 شهر بزرگ ایران دارای شعبه بوده و قادر هستیم که مطابق با قوانین مربوطه شعب بینالمللی نیز افتتاح کنیم. همچنین شرکتهای خصوصی مستقر در پارک فاوا نیز آمادگی همکاری در پروژههای مختلف حوزه آی.سی.تی در موضوعات مختلف از جمله ساخت فیبر نوری، ایجاد نرمافزارهای بانکداری و راهاندازی اپراتور تلفن همراه را در کشور مالی دارند.
رئیس پارک فاوا همچنین با ارائه توضیحاتی در خصوص ماهیت پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: پارک فناوری به زبان ساده عبارت است از زمینی در حدود 20 هکتار که صنایع حوزه آی.سی.تی در آن تجمیع شده و با برنامههای پارک فاوا به لحاظ فناورانه رشد میکنند. پارکها عمدتاً از مقررات ویژه مالیاتی و گمرکی هم برخوردار هستند. با وجود آن که تأمین زیرساختهای پارک توسط دولت انجام میشود، این امکان وجود دارد که طراحی ساختمانهای واقع در پارک توسط شرکتهای ملی و بینالمللی صورت گیرد.
مشاور وزیر ارتباطات دیدار و توافقاتی که با وزیر علوم مالی داشته را یادآور شد و عنوان کرد: طی مذاکرات صورت گرفته با وزارت علوم مالی، یک مرکز نوآوری در یکی از دانشگاههای مالی تأسیس خواهیم کرد. این مرکز محل استقرار تیمهای دانشگاهی است که با استفاده از تحقیق و توسعه، به تولید یک محصول و فروش آن در بازار دست پیدا خواهند کرد. ضمن آن که در ادامه توسعه آن، میتوان به دنبال ارتقای آن به یک پارک فناوری با مساحتی در حدود 20 تا 40 هکتار (شامل شرکتهای خصوصی بزرگ و کوچک متعدد) بود.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنین مهمترین الگوی همکاری را ایجاد شرکتهای مشترک با هدف انتقال تکنولوژی و تأمین نیازهای کشور مالی دانست و گفت: در این مدل همکاری، بخش خصوصی کشور مالی با بخش خصوصی ایرانی با یکدیگر همکاری میکنند و نقش پارک فاوا تنها تسهیلگری در امور و ارائه آموزشهای لازم در زمینه مرکز نوآوری است.
در ادامه این جلسه آقای هارون ممدو توره، وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی کشور مالی ضمن تشکر از دکتر صدیق و استقبال از پیشنهادات ایشان، نقش مثبت سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالی جهت تسهیل همکاریها میان مالی و پارک فاوا را یادآور شد و گفت: این ملاقات نشاندهنده عزم و اراده جدی و علاقه دو کشور برای همکاری متقابل است.
وی با اشاره به ایده ایجاد شهر دیجیتال در کشور مالی افزود: هرچند «شهر دیجیتال» کشور مالی در مراحل آغازین فعالیت خود قرار دارد اما پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران به نتایج شایان ذکری دست یافته است و ما نیازمند استفاده از تجربیات ایران هستیم. هرچند با توجه به پیچیدگیهای فنی موضوع برای مذاکره در مورد نحوه همکاریها و نیز جزئیات فنی آن به زمان بیشتری نیاز داریم. به عنوان مثال در زمینه امنیت سایبری، حفاظت از دادههای کشور، تولید تجهیزات فنی مثل فیبر نوری و... نیازمند انتقال تجربیات ایران به کشورمان هستیم.
وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی کشور مالی ادامه داد: ایده اصلی آن است که مالی مرکز تکنولوژی باشد، چراکه این کشور در مرکز آفریقای غربی قرار دارد و 7 کشور آن را احاطه کرده است. اکثر جمعیت مالی جوان است ولی در صورت فقدان آموزش صحیح ممکن است به راه نادرست منحرف شوند. هدف از ایجاد شهر دیجیتال آن است که جوانانی که در رشتههای مختلف تحصیل کردهاند، بتوانند در زمینه فناوری فعالیت داشته باشند و هرچه بیشتر جوانان را به سمت رشتههای نوآوری سوق دهیم، با تکیه بر فناوری میتوانیم به نتایج مطلوبتری در زمینه کشاورزی دست یابیم. از پارک فاوا دعوت میکنیم که در اینجا مستقر شده و بازار محصولات خود را نه تنها در کشور مالی بلکه در تمامی کشورهای منطقه شناسایی کنند.
در ادامه این جلسه نیز بخش پرسش و پاسخ میان مقامات پارک فاوا و نیز مدیران ارشد وزارت ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی کشور مالی انجام شد و در خصوص موضوعات مختلفی از جمله الگوی ذهنی شهر دیجیتال کشور مالی، جایگاه آن در قوانین و اسناد بالادستی این کشور، فرایندها و زمینههای ارائه تسهیلات مالی، امکان وامدهی بانکهای کشور مالی، وضعیت زیرساختهای این کشور، الگوهای پیش رو و نیز چشمانداز ساخت شهرک دیجیتال مالی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
لازم به ذکر است که در این دیدار علاوه بر هیئت اعزامی از پارک فاوا و مقامات ارشد وزارت ارتباطات و اقتصاد دیجیتال کشور مالی، همچنین آقای طالشی، سفیر کشورمان در باماکو نیز حضور داشتند.
گفتنی است؛ قبل از این، هیئت اعزامی از پارک فاوا با وزیر آموزش عالی و تحقیقات کشور مالی دیدار کرده و همچنین از مجموعه دانشگاهی کابالا باماکو بازدید کرده بودند.
نظر شما :