در سومین روز از سفر به مالی؛
دکتر صدیق با قائم مقام وزارت امور خارجه و همکاریهای بینالمللی کشور مالی ملاقات کرد
![دکتر صدیق با قائم مقام وزارت امور خارجه و همکاریهای بینالمللی کشور مالی ملاقات کرد](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1684409366-20230510-114921.jpg)
در ابتدای این جلسه آقای سیدو کولیبالی، قائم مقام وزارت امور خارجه مالی ضمن ابراز خرسندی از دیدار با هیئت ایرانی گفت: ما در سالهای اخیر شاهد توسعه سریع همکاریهای دوجانبه با ایران بودیم و وزیر امور خارجه و تعدادی از معاونین ایشان چندماه پیش از کشور ما بازدید کردند. از اینکه همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف رو به توسعه است، بسیار خشنودیم.
قائم مقام وزیر امور خارجه مالی با اشاره به تجربه حضور در ایران افزود: ایران صاحب فناوری و تکنولوژی پیشرفته است و خوشحالیم که امروز میزبان یک هیئت از پارک آی.سی.تی از کشور ایران هستیم.
در ادامه این جلسه دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا با اشاره به مذاکرات خود با مقامات وزارت آموزش عالی و تحقیقات مالی در زمینه ایجاد مرکز نوآوری و نیز گفتگوهای متعددی که با دانشگاههای این کشور داشته گفت: براساس مذاکرات اولیه صورت گرفته میتوان گفت که علاوه بر راهاندازی مرکز نوآوری در دانشگاه کابالا، امکان ایجاد شرکتهای مشترک بین شرکتهای پارک فاوا و تیمهایی که در مالی به وجود میآیند نیز وجود دارد. همچنین شرکتهای خصوصی عضو پارک فاوا نیز قادر به ارائه حمایتهای گستردهای در زمینههای مختلف فناوری، توسعه محصول و حتی راهاندازی خطوط مشترک تولید محصول در مالی هستند و این موضوع را نیز بهطور همزمان با وزارت ارتباطات و اقتصاد دیجیتال کشور مالی پیش میبریم.
در ادامه آقای سیدو کولیبالی، قائم مقام وزارت خارجه مالی با اشاره به اهمیت موضوع راهاندازی شرکتهای فناور مشترک از سوی دو کشور گفت: در سفرم به ایران و بازدید از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات متوجه شدم که سه عامل در این زمینه فعال هستند: استارتاپها، مراکز پژوهشی و بانکها.
وی با اشاره به ظرفیتهای دانشگاهی و مراکز پژوهشی کشورش و نیز اراده ایران برای کمک به توسعه فناوری در کشور مالی افزود: ما ضمن استقبال از این همکاریها برای تأمین بار مالی ناشی از توسعه فناوری و نیز ایجاد شرکتهای فناور، پیشنهاد همکاری به صورت سهجانبه با برخی از کشورهای دوست را داریم تا بتوان از آنها حمایت مالی دریافت کرد.
وی در این زمینه پیشنهاد داد: ایده ما این است که یک همکاری سهجانبه را آغاز کنیم، چراکه در چارچوب این همکاری سهجانبه، امور بیشتر تسهیل میشوند. به عنوان مثال، یک کشور خارجی ثالث مثل قطر یا دیگر کشورهای خلیج فارس در قالب اعطای وام حمایت مالی انجام دهد، ایران تکنولوژی خود را منتقل کند و مالی نیز از این حمایت مالی و انتقال تکنولوژی بهرهمند شود.
وی در پایان خاطرنشان ساخت که در صورت توافق وزارتخانههای مربوطه در کشور مالی از جمله وزارت آموزش عالی و تحقیقات و وزارت ارتباطات و اقتصاد دیجیتال با پارک آی.سی.تی ایران در حوزه فعالیتهای فناورانه و دیجیتال، وزارت امور خارجه مالی آماده تسهیل همه جانبه این همکاریها هم در داخل و هم در خارج از کشور میباشد.
لازم به یادآوری است؛ در این دیدار علاوه بر هیئت اعزامی با پارک فاوا، آقای محمود محمد، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه مالی و آقای طالشی، سفیر کشورمان در باماکو نیز حضور داشت.
گفتنی است؛ هیئت اعزامی از پارک فاوا پیش از این با وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی، وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و نوسازی دولتی و رئیس مرکز ملی تحقیقات علمی و فناوری کشور مالی دیدار کرده و از مجموعه دانشگاهی کابالا باماکو و دانشکده علوم و فناوری و مؤسسه علمی-کاربردی کشور مالی بازدید کردند.
نظر شما :