در دومین روز از سفر به مالی؛

رئیس پارک فاوا و هیئت همراه از دانشگاه "کابالا" مالی بازدید کردند

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۳:۲۷ کد : ۸۳۹ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۶۸۷
روابط عمومی پارک فاوا: رئیس پارک فاوا که در رأس یک هیئت سه نفره از مدیران این پارک به کشور مالی سفر کرده ‌است، روز سه‌‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ از مجموعه دانشگاهی کابالا در باماکو، پایتخت مالی بازدید و در خصوص راه‌اندازی یک مرکز نوآوری در این دانشگاه به بحث و تبادل نظر پرداخت.
رئیس پارک فاوا و هیئت همراه از دانشگاه "کابالا" مالی بازدید کردند

در ابتدای این دیدار آقای بینکه کونه (Binke Kone)، رئیس دانشگاه کابالا ضمن استقبال از هیئت ایرانی و نیز ارائه گزارشی از تاریخچه این دانشگاه گفت: دانشگاه کابالا به عنوان یکی از مدرن‌ترین دانشگاه‌های مالی از سوی وزارت آموزش عالی و تحقیقات این کشور برای راه‌اندازی پارک فناوری دانشگاه مأمور شده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه کابالا یک دانشگاه نسبتاً جامع محسوب می‌شود، به معرفی بخش‌های مختلف دانشگاه از جمله مؤسسات پژوهشی و نیز آزمایشگاه‌ها و لابراتورهای این دانشگاه پرداخت و خاطرنشان ساخت که در بازدید میدانی از این دانشگاه، همکاران ما تمامی ظرفیت‌ها و امکانات موجود را نمایش خواهند داد. 

رئیس دانشگاه کابالا افزود: دانشگاه ما در سال 2010 با دستور رئیس‌جمهور وقت تأسیس شده و در سال 2012 افتتاح گردید. مأموریت اصلی این دانشکده آموزش است. در این دانشکده امور پژوهشی نیز صورت می‌گیرد و دانشجویان در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند. آمادگی ارائه خدمات آموزشی در سطح دکتری نیز وجود دارد. در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های مهندسی معدن، مهندسی کشاورزی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، حسابداری، مدیریت، مدیریت جغرافیای شهری و مدیریت اقتصاد ارائه می‌شود. با توجه به وضعیت اقتصادی مالی باید تعداد این رشته‌های آموزشی را به 50 رشته از جمله هتلداری، گردشگری و صنایع دستی افزایش دهیم. ما همچنین آزمایشگاه‌های تخصصی در زمینه کشاورزی و مدیریت منابع آب داریم. در راستای طرح توسعه کشور مالی در نظر داریم تا آزمایشگاه‌های دیگری نیز تأسیس کنیم. دانشگاه ما مدرن‌ترین دانشگاه کشور مالی است و نقش بسزایی را در توسعه سیستم اقتصادی کشورمان ایفا می‌کند.

رئیس دانشگاه کابالا با اشاره به مأموریت وزارت آموزش عالی و تحقیقات به این دانشگاه، خواستار ارائه توضیحات رئیس پارک فاوا در خصوص مراحل و گام‌های ضروری برای راه‌اندازی و تأسیس چنین پارکی در مجموعه دانشگاهی کابالا شد.

در ادامه این بازدید دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا ضمن مقایسه ویژگی‌ دانشگاه‌های نسل اول و دوم و سوم اظهار کرد: وظیفه دانشگاه نسل اول و دوم تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جامعه و تولید محصول تحقیقاتی است. در دانشگاه نسل سوم علاوه بر آموزش نیروی انسانی، نیروهای انسانی در قالب هسته‌ها و شرکت‌های کوچک شکل می‌گیرند. به عبارت دیگر، خروجی دانشگاه نسل سوم فارغ‌التحصیلان صرف رشته‌های مختلف نیست، بلکه شرکت‌های کوچک استارتاپی است. دانشگاه نسل سوم علاوه بر آنچه که در دانشگاه‌های نسل یک و دو وجود دارد، دارای مراکز نوآوری نیز است. ما در دانشگاه نسل سوم با ارائه برنامه‌های ویژه و تأمین اعتبارات مورد نیاز به دانشجویان و اساتید کمک می‌کنیم که ایده‌های محصولاتی خود را به محصولات و شرکت‌های کوچک تبدیل کنند. این کار احتیاج به برنامه‌ریزی دقیق و ویژه‌ای دارد. 

مشاور وزیر ارتباطات با بیان تجارب مدیریتی خود در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای تبدیل این دانشگاه به دانشگاه کارآفرین افزود: توصیه می‌کنم دانشگاه‌های کشورتان را به سمت دانشگاه‌های نسل سوم سوق دهید. این امکان وجود دارد که دانشگاه نسل دوم هم‌زمان به سمت کارآفرینی نیز حرکت کند. آقای آمادو، وزیر محترم علوم مالی در تهران از ما خواست که تجربیات خود را در زمینه پارک‌داری در اختیار کشور مالی قرار دهیم. با توجه به علاقه شخصی خودم به دانشگاه، تصمیم گرفتم که این تجربیات را به صورت کاملاً رایگان به دانشگاه کابالا و وزارت علوم مالی هدیه کنم. قابل ذکر است که این پیشنهاد ویژه صرفاً برای دانشگاه مالی است. 

رئیس پارک فاوا در ادامه، روند احداث مرکز نوآوری در دانشگاه را تشریح کرد و گفت: طی انعقاد یک تفاهم‌نامه همکاری، مراحل راه‌اندازی این مرکز نوآوری، ساختار اجرایی و حتی نیروهای مورد نیاز به طور دقیق مشخص خواهد شد. شایان ذکر است که ما در ایران آمادگی لازم برای ارائه آموزش‌های عملی مربوطه به این نیروها را داریم. نتیجه اجرایی قرارداد به این صورت است که ظرف شش ماه از زمان عقد قرارداد، مرکز نوآوری باید توانایی شروع به فعالیت و پذیرش هسته‌های نوآور را داشته باشد. 

وی ادامه داد: گام بعدی پس از فعال شدن این مرکز، اختصاص فضایی برابر با 500 تا 1000 مترمربع در محیط دانشگاه برای ایجاد این مرکز نوآوری نیاز است. این مجموعه به 2 تا 3 نفر نیروی اجرایی نیاز خواهد داشت که آموزش آن‌ها بر عهده پارک فاوا خواهد بود. 

رئیس پارک فاوا گام بعدی را تدوین فرایندها و مکانیسم‌های فنی مرتبط با اداره مرکز نوآوری و نیز پارک علم و فناوی دانست و افزود: عمده این فرایندها نرم‌افزاری هستند و ما در پارک فاوا با توجه به تجربه چندین ساله پارک‌داری در کشورمان، آماده انتقال این تجارب به دانشگاه کابالا هستیم.

در ادامه این بازدید رئیس پارک فاوا و هیئت همراه با هدف آشنایی با ظرفیت‌های دانشگاه کابالا از بخش‌های مختلف این دانشگاه از جمله دانشکده‌های فنی، آزمایشگاه‌های مهندسی و نیز مؤسسات پژوهشی این دانشگاه بازدید میدانی به عمل آوردند.

لازم به ذکر است که علاوه بر مقامات دانشگاهی و مسئولان آموزش عالی کشور مالی، آقای طالشی، سفیر کشورمان در باماکو نیز رئیس پارک فاوا را در بازدید از دانشگاه باماکو همراهی کردند. 

گفتنی است؛ پیش از این، رئیس پارک فاوا و هیئت همراه با آقای آمادو کیتا، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی کشور مالی دیدار کرده بودند.
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور مالی آفریقا دانشگاه کابالا


نظر شما :