سلسه بولتنهای تولید محتوا-۵؛
بولتن «اخبار توسعهای پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات» منتشر شد
![بولتن «اخبار توسعهای پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات» منتشر شد](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1628075417-page-vijenameh-5-1.jpg)
سلسله بولتنهای تولید محتوا در پارک فاوا، با پشتوانه بیش از 25 سال تجربه مدیریتی در پارکهای علم و فناوری کشور، با هدف ایدهپردازی و گفتمانسازی در خصوص جدیدترین مؤلفهها، سازوکارها و مکانیسمهای حکمرانی مدرن در پارکهای علم و فناوری تولید و منتشر میشوند.
از این رو، در این بولتنها تجارب زیسته تیم مدیریتی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، دیدگاهها و نظرات کارشناسان و خُبرگان این عرصه و نیز صاحبنظران حوزههای آی.سی.تی و دیگر عرصههای مرتبط مورد واکاوی قرار گرفته و متناسب با آخرین دستاوردها، تحولات و گفتمانهای این حوزه، در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد.
به همین منظور پنجمین شماره از سلسه بولتنهای تولید محتوای پارک فاوا با عنوان «اخبار توسعهای پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا)؛ تیرماه 1399-تیرماه 1400» ویژه مردادماه ۱۴۰۰ به صورت زیرنظر، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مجری طرح، دکتر عباس قنبری باغستان و مشاور طرح، دکتر احسان چیتساز با هدف ایدهپردازی و ایجاد گفتمان در ارتباط با «حکمرانی مدرن» در پارکهای علم و فناوری تولید و منتشر شده است.
در مقدمه پنجمین شماره از سلسه بولتنهای تولید محتوای پارک فاوا آمده است:
«تأسیس پارکهای علم و فناوری جدیدترین رویکرد کشورها به مقوله دانش و فناوری است که با هدف عملیاتی کردن آموختههای علمی در محیط کسبوکار، فراهمسازی زیرساخت بقا، رشد و توسعه شرکتهای نوپا و در نهایت افزایش ثروت جامعه از طریق ترویج و گسترش نوآوری مبتنی بر فرهنگ رقابت در میان شرکتهای عضو در هر پارک علمی و فناوری میباشد. در همین راستا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف حمایت از واحدهای فناور و کسبوکارهای فعال در حوزه آی.سی.تی، در سال 1396 اقدام به تأسیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) نمود. پارک فاوا به عنوان یک پارک ملی، در حال حاضر قطب تولید فناوری در کشور و نیز ارائهدهنده خدمات، تسهیلات و تجهیزات برای شرکتهای فناور داخلی در حوزه آی.سی.تی محسوب میشود. به عبارت دیگر پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات حامی و پشتیبان تمامی شرکتهای فناوری در حوزه آی.سی.تی است که «به مرحله محصول رسیده و قصد ورود به بازار فناوری آی.سی.تی در سطوح داخلی، منطقهای و بینالمللی را دارند».
پارک فاوا در دوسال اخیر به لحاظ توسعهای، اعم از سختافزاری و نرمافزاری، تحولات زیادی را پشت سرگذاشته است. از بُعد نرمافزاری؛ نظام اجرایی، سامانههای مدیریتی و مکانیسمها و فرایندهای حکمرانی پارک استقرار کامل یافته و به لحاظ سختافزاری نیز، بسیاری از پروژههای عمرانی و توسعهای و بسترسازیهای لازم برای پیادهسازی یک اکوسیستم فناوری و نوآوری مدرن در پارک تکمیل و وارد فاز اجرایی شده است.
فراتر از سطح داخلی، پارک فاوا به عنوان بزرگترین پارک تخصصی کشور در حوزه آی.سی.تی، با توجه به مأموریت ملی خود از اوایل سال گذشته (تیرماه 1399) وارد فاز توسعهای در سطح ملی شده و با تلاش و پشتکار تیم مدیریتی و نیز حمایت و پشتیبانیهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توانسته علاوه بر تشکیل شبکه اقتصاد دیجیتال(تاد)، متشکل از شبکه وسیعی (حدود 30 عضو) از پارکهای علم و فناوری دیگر استانها و نیز توسعه خوشههای نوآوری در سراسر کشور، کار ساخت شعب پارک فاوا در استانهای سمنان و ساری و شعبه مشهد را نیز آغاز کند.
با توجه به چشمانداز بینالمللی پارک فاوا، سال 1400 سال بینالمللیسازی و تجاریسازی دستاوردهای حوزه آی.سی.تی کشور در سطوح منطقهای و جهانی است. از این منظر با توجه به ظرفیتها و پتانسیل کشور در حوزه فناوری و نوآوری، پارک فاوا مأموریت اصلی خود را سرعتبخشی به رفع موانع نوآوری و توسعه شرکتها از طریق گرنتهای جدید خوشهسازی به روش نوآوری باز، بینالمللیسازی و گرنت تأمین مالی جمعی و در نهایت تبدیل شدن به معتبرترین مرکز توسعه فناوری آی.سی.تی و کسبوکارهای مرتبط با آن در کشور و حتی منطقه میداند.
آنچه در این بولتن به آن پرداخته شده، مروری بر «اخبار توسعه» پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در یکسال گذشته (تیر 1399-تیرماه 1400) با تمرکز بر اقدامات و فعالیت و فعالیت هایی است که منجر به دستاورد شده است.»
برای مشاهده پنجمین شماره از سلسه بولتنهای تولید محتوای پارک فاوا، اینجا را کلیلک نمایید.
نظر شما :