در بازدید معاونین وزیر ارتباطات از پارک فاوا-۲؛

انصاری: وظیفه وزارتخانه شکوفایی ظرفیت‌های موجود در پارک فاوا است

۲۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۸:۰۸ کد : ۳۲۲ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۹۹۵
روابط عمومی پارک فاوا: علی اصغر انصاری، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجری شبکه ملی اطلاعات؛ محمد خوانساری، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات و وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و هیئت همراه روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۰ از پارک فاوا بازدید کردند.
انصاری: وظیفه وزارتخانه شکوفایی ظرفیت‌های موجود در پارک فاوا است

آنچه در ادامه می‌آید گزارشی از سخنان غلامرضا انصاری، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجری شبکه ملی اطلاعات است.

علی اصغر انصاری، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بازدید از پارک فاوا گفت: یکی از اهداف حضور و بازدید از پارک فاوا آشنایی با زحمات و تلاش‌های این مجموعه است. براساس مباحث مطرح شده، عدم تعامل گروه‌های مختلف در وزارتخانه منجر به عدم تشکیل سینرژی شده است. پارک فاوا ظرفیت‌های خوبی را به لحاظ حقوقی در دست دارد. به همین منظور وظیفه ما در وزارتخانه این است که بیش‌از پیش، با برنامه‌ریزی جدید و افزایش تعاملات، ظرفیت‌های موجود را شکوفا کنیم و برای قدم اول، جلسه امروز می‌تواند آغازی برای تعامل بیشتر و هم‌افزایی بهتر باشد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص شبکه ملی اطلاعات یادآور شد: دو سند «تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» و «سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» وجود دارد. دکتر زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مهمترین و محوری‌ترین شعار خود را «توسعه شبکه ملی اطلاعات» اعلام کردند و به عبارتی این شعار، مطالبه جدی مقام معظم رهبری است. در گذشته منابع و اختیارات لازم در پیشبرد و تحقق شبکه ملی اطلاعات وجود نداشت. 

مجری شبکه ملی اطلاعات تصریح کرد: در سند تبیین الزامات که مصوب سال 1395 است، 6 اصل «زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور»، «استقلال شبکه ملی اطلاعات»، «مدیریت شبکه ملی اطلاعات»، «خدمات شبکه ملی اطلاعات»، «سالم‌سازی و امنیت شبکه ملی اطلاعات» و «تعرفه و مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات» تبیین و در قالب اصول حاکم بر طراحی شبکه بیان شده‌اند. این سند در شهریور 1399 تدوین شد و حاوی 30 هدف عملیاتی کلان، 8 هدف عملیاتی خدماتی کاربردی، 17 هدف عملیاتی محتوایی، 9 هدف عملیاتی سالم‌سازی و امنیت و 53 اقدام، 31 جزء زیرساختی و 30 جزء خدمتی است.   

وی در زمینه همکاری و تعیین اهداف و محورهای فعالیت‌های پارک فاوا توضیح داد: به طور کلی 3 دسته مطالبه در سندهای «تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» و «سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» وجود دارد. یکی از آن‌ها بخش «ساخت، تولید و بومی‌سازی تجهیزات» است که چند نمونه از آن در پارک فاوا وجود دارد. بخش دیگر مربوط به توسعه و پیاده‌سازی زیرساخت‌های مختلف بوده که جزو اجزای زیرساختیِ ارتباطی، اطلاعاتی و سکوهای پایه و جزء مطالبه اسناد است. به عبارت دیگر در مجموعۀ کشور باید شبکه‌های ارتباطی، مراکز داده بزرگ و سکوهای پایه بومی را تولید کرده یا توسعه دهیم. بخش دیگر مربوط به «بهره‌برداری و توسعه خدمات» است؛ یعنی هر کاری که منجر به تولید، توسعه و پیاده‌سازی می‌شود را به مرحله بهره‌برداری و ارائه سرویس برسانیم.  

انصاری ادامه داد: اساساً بعد از اینکه زیرساخت‌ها توسعه یافتند، باید خدمات ارائه شود. اما این امری تکراری بوده و همیشه اتفاق می‌افتد. به همین منظور باید حلقه رفت و برگشت براساس مدل اقتصادی و نظام تعرفه‌گذاری انجام شود. Regulation City (مقررات اساسی) در حال حاضر برعهده سازمان تنظیم مقررات بوده که بخش ارتباطی را شامل می‌شود. در لایه‌های بالاتر و براساس تقسیم کار صورت گرفته، کارهای مربوط به «خدمات میزبانی و پایه‌ای» برعهده سازمان فناوری اطلاعات و «خدمات محتوایی» برعهده سازمان صدا و سیما است. به طور کلی باید بتوانیم با امکانات موجود سهمی از تولید و بومی‌سازی را برعهده بگیریم؛ به همین منظور خواهشمندم تا این موضوع جزو محورهای اصلی و کلیدی در پارک فاوا قرار بگیرد.  

لازم به ذکر است؛ دکتر چیت‌ساز، سرپرست معاونت توسعه بازار؛ مهندس یزدان پناه، معاونت توسعه فناوری؛ دکتر احمدی، مدیرکل امور مالی؛ مهندس رضایی، مدیر دفتر فنی و خدمات شهری؛ مهندس جعفری، مدیر مرکز توسعه فناوری؛ آقای قائمی، مدیر برنامه ریزی؛ دکتر قارون، مدیر پذیرش و ارزیابی؛ آقای قلی نژاد و غلامی، واحد حراست؛ دکتر اهوازی، مدیر انفورماتیک؛ هیئت همراه از دفتر نظارت و امور مجامع؛ اداره کل برنامه و بودجه و دفتر بررسی اقتصادی در این جلسه حضور داشتند.  

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات


نظر شما :