در کارگاه آموزشی «آشنایی با فرآیند اجرایی و نظام داوری طرح گرنت جوانه»؛

دکتر صدیق دامغانی‌زاده: هدف از ایجاد گرنت جوانه سوق‌دهی جهت‌گیری پایان نامه‌های دانشگاه‌های کشور به سمت پایان‌نامه‌های دارای ایده‌های فناور است

۰۸ آبان ۱۴۰۰ | ۱۲:۵۵ کد : ۳۱۵ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۸۴۵
روابط عمومی پارک فاوا: کارگاه آموزشی آشنایی با فرآیند اجرایی و نظام داوری طرح گرنت جوانه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) و با همکاری پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا) روز چهارشنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۰ به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
دکتر صدیق دامغانی‌زاده: هدف از ایجاد گرنت جوانه سوق‌دهی جهت‌گیری پایان نامه‌های دانشگاه‌های کشور به سمت پایان‌نامه‌های دارای ایده‌های فناور است

در این کارگاه که با حضور کارشناسان و نمایندگان بیش از 60 پارک‌ علم و فناوری و مراکز رشد استان‌ها برگزار شد، دکتر محمد جعفر صدیق، رئیس پارک فاوا و مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز دکتر مهدی کشمیری، مسئول «برنامه ملی گرنت» به ارائه سخنرانی و تبادل نظر با کارشناسان در خصوص فرآیند اجرایی و نظام داوری طرح گرنت جوانه پرداختند.

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابتدای سخنان خود به صورت آنلاین، بحث‌های مطرح شده در این کارگاه را بالاتر از سطح اجرا دانست و گفت: شبکۀ گرنت فناوری جوانه به عمق کامل‌تری از فراخوان آزمایشی طرح رسیده  است. هدف از ایجاد گرنت جوانه کمک به اعتبار پژوهشی دانشگاه‌ها نبوده است بلکه هدف این طرح سوق‌دهی جهت‌گیری پایان نامه‌های دانشگاه‌های کشور به سمت پایان نامه‌های دارای ایده‌های فناور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات بود تا هسته‌های فناور زودتر ایجاد شوند. این امر منجر به بهبود آینده پارک‌های علم و فناوری کشور خواهد شد؛ چراکه پارک‌ها درحال سرمایه گذاری بر طرحی هستند که خروجی آن وارد پارک‌ها شده و متقاضی طرح خواهند بود. 

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: مهمترین چالش پارک‌های علم و فناوری کشور کم شدن ایده‌های موفقِ فناور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. از سوی دیگر نمی‌توان دانشگاه‌ها را مجبور کرد تا بر ایده‌های خاصی متمرکز شوند. به همین منظور برنامه‌ریزی بسیار دقیقی از سوی وزارت عتف برای این گرنت صورت گرفته و کمک هزینه‌هایی به پایان نامه‌های دارای ایده فناور تعلق می‌گیرد.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: لازم به یادآوری است که هر طرحی بعد از اجرای حداکثر 2 دوره به بلوغ خواهد رسید. در فراخوان اولیه طرح گرنت فناوری جوانه پایان نامه‌های بررسی شده الزاماً به MVP ختم نمی‌شد. فراموش نکنیم که لازم نیست تا تعداد زیادی از شرکت در یکسال به MVP ختم شوند بلکه می‌توان با کم کردن تعداد پایان نامه‌ها/شرکت‌ها، تعداد گرنت‌ها را افزایش داد. به همین منظور در این مرحله بذر پاشیده می‌شود تا هسته و شبکه توسعه یافته و افراد مهارت‌های گوناگونی پیدا کنند. سپس توسط پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد شناسایی می‌شوند و این ترتیب تولید MVP و BSP در کشور گسترش خواهد یافت.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده در پایان تأکید کرد: چهارچوب ابتدایی این طرح به خوبی شکل گرفته و برگزاری این کارگاه، گواه خوبی بر تسلط اعضای شبکه بر گرنت است. فرآیند پذیرش و اجرا نیز به خوبی انجام شده اما باید به خروجی میان دوره و پایان دوره توجه شود؛ چراکه این فرآیند زیرساخت پیشرفته‌ای را برای وزارت عتف و سایر وزارتخانه‌های متقاضی این طرح ایجاد خواهد کرد.     

در ادامه این کارگاه؛ دکتر مهدی کشمیری، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن خوشامدگویی به حاضران در جلسه گفت: هنگامی که طرح گرنت جوانه کار خود را آغاز کرد، قصد داشتیم تا در فواصل نزدیک نشست‌های حضوری مختلفی برگزار شود چرا که در این طرح، شبکۀ بسیار ارزشمندی در حال شکل‌گیری است و تعامل بیشتر در این زمینه منجر به تقویت و برون‌داد شبکه خواهد شد. اما متأسفانه به دلیل شیوع پاندمی کرونا این هدف محقق نشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان درخصوص ظرفیت‌های گرنت جوانه یادآور شد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای بسط و توسعه توان ملی در نوآوری و کارآفرینی مبتنی بر دانایی، زمینه‌سازی حرکت دانشگاه‌های کشور به سوی دانشگاه کارآفرین و ارتقای ظرفیت توسعه فناوری در دانشگاه‌ها، از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای و رساله‌های دکتری تخصصی دارای ایده‌های فناور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب برنامه گرنت جوانه حمایت می‌کند.

مسئول «برنامه ملی گرنت» اهداف اصلی طرح گرنت جوانه را «توسعه اقتصادی و تعمیق تکنولوژی‌های حوزه ICT به منظور افزایش توان رقابت‌پذیری»، «توسعه کسب و کارهای نوپای حوزه ICT به منظور زمینه‌سازی حضور شرکت‌های رشد یافته در پارک فاوا به خصوص در حوزه‌های اولویت‌دار پارک فاوا»، «برنامه‌ریزی برای جذب استعدادهای برتر و معکوس کردن فرایند مهاجرت متخصصان ایرانی حوزه ICT» و «ارائه گرنت فناوری به صورت مشارکتی و با چهارچوب و روش مشخص و مدون» برشمرد و همچنین از «ارتقای نظام اعطای گرنت و مدیریت فناوری کشور با کمک مراکز مشارکت کننده در برنامه»، «کمک به تولید نمونه اولیه محصول و فراهم نمودن شرایط ارتقای تیم و ایجاد کسب و کار براساس آن» و «انجام حمایت مالی هدفمند از صاحبان ایده» به عنوان اهداف فرعی این طرح یاد کرد.

وی ادامه داد: فراخوان اول این برنامه با محوریت دفتر برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشارکت 24 پارک و مرکز رشد عضو شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا برگزار شد. در این فراخوان پارک فاوا به عنوان «سازمان حامی» از پروژه‌های حوزه ICT مطابق با فرایندهای مشخص ارزیابی و پذیرش، حمایت کرده است.

عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به سرمایه‌های ارزشمند ایجاد شده در شبکۀ گرنت جوانه عنوان کرد: سازمان‌ها(وزارت عتف، پارک فاوا و صندوق نوآوری و شکوفایی)، شبکه نیروی انسانی(اعضای هیئت علمی، داوران و هسته پذیرش، کارشناسان صندوق‌های پژوهش نوآوری و پارک‌های مجری، دبیرخانه و سازمان حامی و پشتیبانان زیرساخت نرم افزاری طرح)، سیستم‌ها و روش‌های شکل گرفته و زیرساخت نرم افزاری از سرمایه‌های موجود در شبکۀ ایجاد شده هستند.

دکتر مهدی کشمیری با اشاره به جامعه هدف گرنت جوانه یادآور شد: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دارای ایده‌های بازارگرا جامعه هدف اصلی این طرح محسوب می‌شوند. لازم به تأکید است که مسئول هسته فناور، استاد راهنمای اول پایان نامه بوده و مسئولیت راهبردی و هدایت تیم برعهده ایشان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان وسعت اجرای این طرح را در کلیه دانشگاه‌های استان‌هایی که پارک یا مراکز رشد آن‌ها عضو شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال است بیان کرد و افزود: مسئولیت اصلی اجرای برنامه با دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و پارک فاوا به عنوان سازمان حامی در این برنامه مشارکت دارد.

مسئول «برنامه ملی گرنت» در پایان با اشاره به چالش‌های موجود در انجام این طرح گفت: اجرای طرح گرنت جوانه به صورت شبکه‌ای و تیمی بوده و به طور حتم چالش‌های متعارف یک کار جدید را در خود دارد. شیوع پاندمی کرونا نیز بر زمان، تجهیزات و ارتباطات این شبکه تأثیرگذار بوده اما خوشبختانه با مشارکت مناسب واحدها، طرح گرنت فناوری جوانه به پیشرفت خوبی دست یافته است. 

لازم به ذکر است؛ در کارگاه آموزشی آشنایی با فرآیند اجرایی و نظام داوری طرح گرنت جوانه دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، رئیس پارک فاوا؛ دکتر مهدی کشمیری، مسئول برنامه ملی گرنت؛ دکتر طالبی، سرپرست دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت عتف؛ مهندس محمدعلی جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور پارک فاوا؛ مهندس جواد یزدان پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا و جمعی از کارشناسان پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد استان‌ها حضور داشتند.

گفتنی است؛ برگزاری کارگاه آموزشی «مروری بر فرآیند اجرایی برنامه گرنت فناوری جوانه»، کارگاه آموزشی «آشنایی با فرآیند ارزیابی و پیشرفت پروژه در برنامه گرنت فناوری جوانه»، تقدیر از فعالان برنامه ملی گرنت و نشست انتقال تجربه پارک‌های مجری برنامه گرنت فناوری از جمله برنامه‌های دیگر این نشست بود. 
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گرنت فناوری جوانه


نظر شما :