در جلسه بررسی فرایند اجرایی گرنت رشد شبکه تاد؛

دکتر صدیق: در روزهای آتی اولین فراخوان گرنت رشد سال جدید را اعلام می‌کنیم

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۵:۰۱ کد : ۸۲۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۹۷۸
روابط عمومی پارک فاوا: همایش بررسی و هم‌فکری در خصوص فرایند اجرایی گرنت رشد شبکه تاد با حضور نمایندگان پارک‌های استانی عضو شبکه تاد روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فاوا برگزار شد.
دکتر صدیق: در روزهای آتی اولین فراخوان گرنت رشد سال جدید را اعلام می‌کنیم

در ابتدای این نشست دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا ضمن خوشامدگویی، با اشاره به چالش‌های تأمین اعتبار گرنت رشد شبکه تاد، بر لزوم یادگیری از تجربیات اجرای فراخوان آزمایشی گرنت رشد در سال گذشته تأکید کرد و گفت: نکته مهم این است که این کار رو به توسعه است و قصد داریم در روزهای آتی اولین فراخوان گرنت رشد سال جدید را هم بدهیم. 

وی با ابراز علاقه‌مندی نسبت به افزایش اختیارات استان‌ها در فرایند اجرای گرنت رشد شبکه تاد افزود: مادامی که شما به عنوان یک پارک علاقه‌مند کار می‌کنید، ما هم در پارک فاوا با شما همکاری می‌کنیم اما عمق این همکاری را میزان تلاش پارک استان مشخص می‌کند. 

دکتر صدیق ادامه داد: ما کارهای بزرگ نمی‌کنیم بلکه سعی می‌کنیم کارهای خوب ‌انجام دهیم. به همین دلیل علاقه‌ای به بالا بردن شدید آمارها نداریم و ترجیح می‌دهیم 5 شرکت خوب ایجاد شود تا اینکه 50 گرنت داده شود اما حتی یک شرکت هم طی آن ایجاد نشود. 

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به اینکه در فراخوان آزمایشی، اعداد گرنت پایین بوده ولی در فراخوان‌های بعدی باید اصلاح شود، بر اهمیت دقت در تعیین رقم‌ها توسط شورای پذیرش و داوران تأکید کرد. 

مشاور وزیر ارتباطات در ادامه از اولویت‌دار کردن تکنولوژی‌ها توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: بدین ترتیب این تکنولوژی‌ها از بخش خصوصی خریده خواهد شد اما لازم است دقیقاً مشخص شود که کدام خریدار چه چیزی را خواهد خرید تا بخش خصوصی بتواند به درستی برنامه‌ریزی و بازاریابی کند. 

رئیس پارک فاوا در ادامه همچنین خاطرنشان ساخت که براساس سیاست های جدید، برای اولین بار گرنت توسعه محصول در کنار گرنت رشد به شرکت‌های عضو شبکه تاد نیز اعطای خواهد شد. وی در این خصوص توضیح داد: گرنت توسعه محصول دو مزیت دارد؛ یکی اینکه دریافت‌کننده نباید لزوماً شرکتی نوپا باشد بلکه شرکت‌های موجود را هم شامل می‌شود. دومین مزیت هم این است که رقم این گرنت در سقف خود، دو برابر بالاتر از گرنت رشد است. این گرنت قبلاً فقط در پارک فاوا اعطا می‌شد اما این بار آن را در خانواده شبکه تاد می‌آوریم؛ یعنی گرنت رشد برای شرکت‌های جوان و گرنت توسعه محصول برای همه شرکت‌ها اعطا می‌شود. 

در ادامه این جلسه رئیس پارک فاوا توضیحاتی را در خصوص روند پذیرش شرکت‌ها توسط خود پارک‌ها در هماهنگی با شورای پذیرش و نحوه پرداخت حقوق و حق‌الزحمه‌ها ارائه کرد و یادآور شد: یکی از اشتباهاتی که در سال‌های گذشته در پارک‌ها صورت گرفته، اشتباه گرفتن گرنت و تسهیلات است، در حالی که تسهیلات آورده بخش خصوصی است. البته ما به دنبال این هستیم که از آن بخش هم یک وام دو ساله بدهیم که خود کمکی به این مجموعه‌هاست. 

دکتر صدیق همچنین با اشاره به اینکه ما قبلاً داوری می‌کردیم و حالا می‌خواهیم قرارداد نظارت برای پروژه‌ها را ببندیم که درصدی از رقم خود پروژه است، تصریح کرد: همه این اقدامات نشان می‌دهد که این یک کار جدی است ولی باعث تأسف است که بگویم پارک‌ها به دلیل فقدان منابع مالی، وظیفه اصلی‌شان که اعطای گرنت است را اکنون نمی‌توانند انجام دهند. البته به نظر من همه پارک‌ها می‌توانند اقدامات جدی انجام دهند، هرچند شاید به پارک‌های استانی امکانات کمتری بدهند. البته اگر این الگو در پارک فاوای وزارت ارتباطات موفق شود، شما می‌توانید این الگو را در سایر وزارتخانه‌ها نیز اجرا کنید. 

در ادامه جلسه پرسش و پاسخ میان رؤسای پارک‌های عضو شبکه تاد با دکتر صدیق، رئیس پارک فاوا؛ مهندس یزدان‌پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا و دکتر سیدزاده، مدیر شبکه تاد انجام شد. ساز و کار اعطای گرنت و تأمین تسهیلات و منابع از سوی پارک فاوا از جمله محورهای بخش پرسش و پاسخ بود. 

گفتنی است؛ در پایان این جلسه نیز از نمایندگان برتر همکار در گرنت رشد 1401 تقدیر و تشکر به عمل آمد. 

لازم به ذکر است؛ تاد شبکه‌ای از پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های دارای مجوز رسمی کشور است که برای ارتقای سطح فعالیت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه اقتصاد دیجیتال با پارک فاوا همکاری می‌کنند. 

این شبکه با ابتکار پارک فاوا و با هدف هم افزایی ظرفیت ها و توانمندی های پارک های علم و فناوری سراسر کشور و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شده است.

شبکه تاد با هدف کمک به توسعه اعضای خود، به خصوص مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های فعال، برنامه‌های ترویجی و حمایتی گسترده‌ای را با محوریت اعضای شبکه در دستور کار دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها گرنت رشد است. این گرنت به توسعه محصولات حوزه ICT شرکت‌های مستقر در مراکز رشد عضو شبکه تاد اختصاص می‌یابد. 
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گرنت رشد


( ۱ )

نظر شما :