در دومین جلسه شورای بین¬الملل پارک فاوا ؛

تدوین چارچوب اعطای امتیاز «کارگزار صادراتی» و رتبه‌بندی متقاضیان براساس پیشینه و توانمندی مورد تأکید قرار گرفت

۱۵ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۳ کد : ۱۷۴ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۶۲۳
روابط عمومی پارک فاوا: دومین جلسه شورای بین‌الملل پارک فاوا با حضور تمامی اعضا، روز چهارشنبه ۱۲ خردادماه ۱۴۰۰ با موضوع «تدوین مکانیسم اعطاء امتیاز کارگزار صادراتی» و نیز ارزیابی کاندیداهای «کارگزاران صادراتی» متقاضی همکاری با شرکت‌های پارک فاوا در بستر اسکایپ برگزار شد.
تدوین چارچوب اعطای امتیاز «کارگزار صادراتی» و رتبه‌بندی متقاضیان براساس پیشینه و توانمندی مورد تأکید قرار گرفت

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، رئیس پارک فاوا و عضو شورای بین­الملل، در ابتدای جلسه در خصوص تعیین چهارچوب برای کارگزاران صادراتی متقاضی همکاری با پارک فاوا گفت: داشتن چهارچوبی مشخص برای انتخاب شرکت­های متقاضی کارگزاری ضروری است؛ چراکه با حرکت به سمت جلو، تعداد متقاضیان افزایش یافته و آمادگی ما برای این فضا الزامی می‌باشد.

رئیس پارک فاوا همچنین پیشنهادی مبنی بر تأمل اعضا بر موضوع تعریف و بررسی اعتبار مالی حمایتی در جهت توسعه بازار بین‌الملل برای کارگزاران مورد تأیید پارک» و «رتبه‌بندی شرکت‌ها براساس پیشینه، توانمندی و عملکردشان» را مطرح کرده و تصمیم­گیری را به جلسات آتی موکول کرد.

دکتر احسان چیت‌ساز، معاون توسعه بازار و عضو شورای بین­الملل پارک فاوا نیز با اظهار خوشحالی از تشکیل این شورا خاطرنشان کرد: با تلاش و اختیارات این شورا و اتکا به توانمندی‌های بخش خصوصی حاضر در مجموعه، امید است که با تعیین چهارچوب‌های قابل استناد و استفاده در همه شرایط، برنامه‌های موفق و پایدار توسعه‌ای ایجاد شود.

در ادامه دکتر عباس قنبری باغستان، عضو شورای بین­الملل پارک فاوا، در خصوص ضرورت آشنایی کارگزاران با فعالیت های پارک فاوا تصریح کرد: آشنایی دو شرکت فناوری «بهتاتک شانگهای» و شرکت «کاریزاعتماد رایانه مهر» به عنوان متقاضی کارگزاری با فضای کاری پارک، امری ضروری است و شرکت‌ها باید طی فرایندی تعریف شده، با محصولات و حوزه‌های فعالیت آن­ها آشنا شوند.

وی ادامه داد: شرکت‌ها همچنین باید با توجه به شناخت و تجربه­ حضور خود در بازارهای هدف، گزارشی را به پارک ارائه داده و میزان ظرفیت صادرات محصولات و خدمات این شرکت‌ها در دو کشور هدف را اعلام نمایند.

 دکتر محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف کشور و عضو شورای بین­الملل پارک فاوا، در خصوص  گفت: تصمیم‌گیری برای استراتژی اولیۀ انتخاب کارگزاران صادراتی پارک باید مبنی بر رقابتی بودن فضا یا انحصاری کردن کار به یک کارگزار رخ دهد.

در همین راستا دکتر صدیق دامغانی‌زاده و دکتر چیت‌ساز بر ایجاد فضای رقابتی در پارک فاوا تأکید کردند؛ چرا که منجر به افزایش کیفیت ارائه خدمات خواهد شد.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده با اشاره به این نکته که همواره هزینه‌های اولیه شروع هر کاری سنگین است، گفت: در پارک فاوا به دنبال ایجاد سازوکاری هستیم تا کارگزارانی که به‌عنوان اولین مجموعه در یک کشور شروع به کار می‌کنند، متحمل هزینه و زیان نگردند. لذا ممکن است یکی از این روش‌ها طبق پیشنهاد آقای دکتر مجتبایی، انحصاری کردن امتیاز کارگزاری در کشور هدف صرفا برای یک مدت محدود است.

در ادامه و بنابر دستور جلسه اعلام شده، دو شرکت فناوری «بهتاتک شانگهای» و شرکت «کاریزاعتماد رایانه مهر» به عنوان متقاضیان کارگزار صادراتی پارک فاوا که به ترتیب در کشور چین و افغانستان فعال هستند، به معرفی مجموعه‌های خود پرداختند.

دکتر علی­آبادی، نماینده شرکت بهتاتک شانگهای در خصوص سابقه‌ شرکت مذکور، حوزه‌های فعالیتی و توانمندی‌ها، خدمات قابل ارائه و همچنین چشم‌اندازهای توسعه‌ای موارد مختلفی را عنوان کرد و گفت: ما مجموعاً یک دهه سابقه حضور در اکوسیستم فناوری کشور چین را داریم. این مجموعه به‌دلیل همکاری و تعامل بسیار نزدیک و عملیاتی در بیش از 600 شهر کشور چین به بهانه‌های مختلف آموزشی، تجاری و...، تجربیاتی را از فضای این کشور کسب کرده است. همچنین اعضای شرکت بهتاتک شانگهای افرادی هستند که شاهد شکوفایی و پیشرفت کشور چین از سال 2010 تا 202 بوده‌اند.

نماینده مجموعه بهتاتک شانگهای ادامه داد: در حال حاضر مجموعه ما تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای رسمی را با پارک‌های علم و فناوری مستقر در شهرهای مختلف چین منعقد کرده است. مجموعه‌ ما به‌عنوان یک برند در کشور چین شناخته شده‌ و با دانشگاه­ها و دولت­های محلی به صورت رسمی و غیررسمی ارتباطات خوبی برقرار کرده است. همچنین با مراکز ایرانی مانند اتاق‌های بازرگانی، دفاتر نانو و دفاتر تجهیزات پزشکی در ارتباط است.

وی تصریح کرد: شرکت بهتاتک شانگهای در حوزه توسعه صادرات و در زمینه­های مهندسی پزشکی و تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مواد جدید و پالایشگاهی فعال عمل کرده است. ما به‌دنبال معرفی تکنولوژی‌های ایرانی به کشور چین از طرق مختلف از جمله تیم‌های تحقیقاتی مشترک، سرمایه‌گذاری مشترک، صادرات کالا و... هستیم. همچنین حوزه‌ انتقال تکنولوژی صحیح از چین به ایران نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه جلسه مهندس احسان صفرنواده، مدیرعامل و نماینده شرکت «کاریزمهر اعتماد رایانه»، به معرفی مجموعه‌ خود به عنوان کارگزار صادراتی رسمی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در کشور افغانستان پرداخت.

مهندس صفرنواده در خصوص آشنایی بیشتر اعضا با شرکت «کاریزمهر اعتماد رایانه» گفت: هم‌اکنون شرکت ما صاحب یک فضای نمایشگاهی دائم در کابل افغانستان بوده که در طبقه‌ بالای این فضای نمایشگاهی نیز یک فضای اداری فراهم شده و نیروهای بازاریاب مجموعه، در آن مشغول به فعالیت هستند.

وی در ادامه با اشاره به قرابت فرهنگی نزدیک بین دو ملت ایران و افغانستان و همچنین اشتراک زبانی میان مردمان این دو کشور اظهار داشت: بازار کشور افغانستان بدون اغراق، ظرفیت بالایی داشته و مجموعه­ ما نیز طی تجربه‌ حضور خود در این کشور توانسته ارتباط خوبی با افراد پرنفوذ و بخش خصوصی این کشور برقرار نماید. به همین منظور ما آمادگی خود را در خصوص همکاری به عنوان کارگزار صادراتی با پارک فاوا اعلام می­نماییم.

لازم به ذکر است؛ پس از ارائه­ دو شرکت و خروج نمایندگان از جلسه، تصمیم گیری در خصوص همکاری پارک با این دو مجموعه به رأی­گذاشته شد و اعضای شورا ضمن موافقت اولیه با همکاری هر دو  شرکت‌ متقاضی، نظرات تکمیلی خود را نیز اعلام کردند.

کلید واژه ها: شورای بین الملل پارک فاوا پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دکتر جعفر صدیق گرین وب اتصال صنعت میانه بهتاتک شانگهای کاریزمهر اعتماد رایانه


نظر شما :