معاون توسعه فناوری پارک فاوا

برنامه افزایش تعداد شرکت های فناور به بیش از ۷۰ شرکت در دستور کار قرار دارد

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۵ کد : ۱۳۲ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۰۶۶
روابط عمومی پارک فاوا: معاون توسعه فناوری پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به ۴۰ شرکت فناور در پارک فاوا فعالیت دارند، از برنامه پارک برای افزایش تعداد شرکت های فناور به بیش از ۷۰ شرکت تا انتهای سال ۱۴۰۰ خبر داد.
برنامه افزایش تعداد شرکت های فناور به بیش از ۷۰ شرکت در دستور کار قرار دارد

مهندس یزدان پناه در خصوص تاریخچه جذب شرکت های فناور در پارک فاوا افزود: اولین فراخوان پارک فاوا که در سال 1396 توسط پارک فناوری دانشگاه تهران، به عنوان عامل مجری فراخوان پذیرش پارک فاوا، برگزار شد، تنها چهار شرکت فناور موفق به اخذ پذیرش در پارک فاوا شدند.

وی با اشاره به روند تصاعدی افزایش تقاضای شرکت ها برای اخذ پذیرش در پارک افزود: در فراخوان های بعدی که به ترتیب در سال های 97 و 99 برگزار شد، در مجموع 34 شرکت فناور دیگر موفق شدند از فرایندهای داوری عبور کرده و جذب پارک شوند و به این ترتیب تعداد شرکت های فناور پارک به عدد 38 رسید.

معاون توسعه فناوری پارک فاوا با بیان اینکه فرایند پذیرش برای پارک فاوا به طور همزمان در سایت اصلی (واقع در استان البرز) و دو شعبه مشهد و سمنان برگزار می شود، ادامه داد: مهمترین اصل و هدف در فرایند پذیرش، اطمینان از سطح کیفی و توانمندی های شرکت برای عضویت در پارک فاوا می باشد.

وی در ادامه در خصوص برنامه های آتی پارک برای جذب تعداد بیشتری شرکت فناور گفت: پذیرش پنجم پارک فاوا برای نیمه دوم سال 1400 برنامه ریزی شده است و پیش بینی می شود که تعداد شرکت های پارک فاوا در نیم سال دوم سال جاری به 70 الی 80 عضو نیز برسد.

مهندس یزدان پناه در خصوص شرایط پذیرش در پارک فاوا گفت: حداقل شرایط لازم و اولیه برای درخواست پذیرش در پارک فاوا گفت: برای آن که شرکتی بتواند درخواست پذیرش در پارک فاوا را انجام دهد، آن است که این شرکت باید ثبت شده باشد و هم زمان در پارک های فناوری دیگر عضویت  نداشته باشد. همچنین شرکت متقاضی می بایست حداقل 3 سال سابقه فعالیت نیز داشته باشد و به صورت رسمی حداقل سه اظهارنامه مالیاتی دارای کد رهگیری در سه سال اخیر خود را دارا باشد.

وی ادامه داد: بر اساس اظهارنامه مالیاتی، شرکت متقاضی می بایست حداقل 8 میلیارد ریال یا 800 میلیون تومان گردش مالی داشته باشد و افزون بر آن شرکت باید در سه سال اخیر فعالیت خود، حداقل 30 لیست بیمه ماهانه داشته باشد که نشان دهنده ی فعال بودن و توانمندی شرکت در زمینه سرمایه انسانی می باشد.

وی در خصوص مکانیسم های داوری برای محصولات و خدمات شرکت های متقاضی نیز گفت: برای عضویت در پارک فاوا، محصول و یا خدمات شرکت می بایست در حال ارائه به بازار و فروش باشد و همچنین محصولات و خدمات در درجه ی کیفی حداقل «متوسط به بالا» باید قرار داشته باشند که این موضوع به آن معناست که از فرآیندهای تحقیق و توسعه و یا مهندسی معکوس به وجود آمده باشند و کار معمول غیرفناورانه و صرفاً بازرگانی و واردات، نباشد.

مهندس یزدان پناه در ادامه گفت: همچنین لازم است که شرکت متقاضی دارای طرح کسب و کار مدون باشد و زمینه فعالیت اصلی شرکت، طبق اساسنامه، تولید محصول و ارائه خدماتش مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات (حوزه آی.سی.تی) باشد و تخصص و زمینه تحصیلی حداقل 50 درصد از فعالان شرکت در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و یا زمینه مدیریتی و اقتصادی باشد.

وی در خصوص پذیرش شرکت های جوان نیز گفت: در بین متقاضیان، شرکت هایی که میانگین وزن دار سنی سهامداران متخصصشان زیر 35 سال باشد، به عنوان شرکت های جوان لحاظ می شوند و می توانند از مزایای شرکت های جوان در طی دوره «استقرار» در پارک بهره مند شوند.

معاون توسعه فناوری پارک فاوا در انتها در خصوص فرایند زمانی برای توضیح چگونگی فرآیند گفت: فرآیند پذیرش و ارزیابی در پارک فاوا به این ترتیب است که ابتدا اعلام فراخوان از طریق سایت پارک صورت می گیرد و به همه ی مخاطبان و ذی نفعان اطلاع رسانی می شود.  سپس فرم های لازم توسط مخاطبان تکمیل شده و برای ارزیابی ارسال می شود. از لحظه ای که پرونده توسط متقاضی کامل شود و کارشناس ارزیابی اعلام کامل بودن پرونده را انجام دهد، فرآیند ارزیابی آغاز می شود.

وی ادامه داد: پس از آن برای محصولات و خدمات آن شرکت، داور تخصصی تعیین می شود و طی یک جلسه داوری و پس از آن در کارگروه ارزیابی طرح ارائه شده توسط شرکت، توسط اعضاء کارگروه  مورد سنجش و بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: در نهایت، نظرات داور فنی و اعضای کارگروه طی گزارشی در شورای پذیرش، به عنوان آخرین مرحله، مطرح می شود و مورد بررسی نهایی قرار می گیرد. پس از آن مشخص می شود که چه شرکت هایی واجد شرایط برای پذیرش هستند و چه شرکت های فاقد حداقل شرایط لازم برای پذیرش در پارک می‌باشند.

مهندس یزدان پناه در پایان اضافه کرد: ابلاغیه پذیرش و یا عدم پذیرش به شرکت ها به صورت مکتوب ارسال می گردد و این فرآیند از ابتدا تا انتها حدوداً بین 3 تا 4 ماه به طول می‌انجامد.

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت توسعه فناوری مهندس یزدان پناه دکتر صدیق


( ۱ )

نظر شما :