گزارش «فراخوان اول گرنت تحقیقاتی رشد در شبکه تاد» منتشر شد
![گزارش «فراخوان اول گرنت تحقیقاتی رشد در شبکه تاد» منتشر شد](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1633763236-scan.jpg)
با عنایت به سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص توسعه شبکه اقتصاد دیجیتال(تاد) به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز توجه به نقش شبکه در توسعه کارآفرینی داناییمحور، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات از پروژههای توسعه محصول شرکتهای فناور تحت حمایت مراکز عضو شبکه به صورت مشارکت در تأمین اعتبار در قالب برنامه «گرنت رشد در شبکه تاد» حمایت میکند. هدف اصلی از اجرای این برنامه حمایتی، کمک به رشد و توسعه محصول تبدیل نمونه اولیه (MVP) به محصول توسعه یافته قابل عرضه در بازار (BSP) و یا با هدف ارتقای فناوری لازم جهت افزایش آمادگی ورود به بازار به شرکتهای دوره رشد مستقر در مراکز عضو شبکه تاد میباشد.
فراخوان اول این برنامه در بازه زمانی ۷ تیر لغایت ۱ مرداد ۱۳۹۶ با مشارکت ۶ پارک عضو شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا برگزار شد.
در گزارش پیش رو، پس از مقدمه و معرفی دستورالعمل و شیوه نامه، گزارشی از اولین فراخوان برنامه گرنت رشد با همکاری مراکز مجری (پارکهای علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، سمنان، فارس، مرکزی، یزد و مرکز رشد رویش جهاد دانشگاهی تهران و مدیریت فرایندی پارک فاوا ارائه میگردد. جهت تشریح فرآیند اجرایی برنامه، گزارشات تصویری از فعالیتهای صورت گرفته، مستندات لازم فرآیند (کاربرگهای طراحی شده و خلاصه وضعیتهای آماری از طرحها در هر مرحله) ارائه شده است.
لازم به ذکر است؛ این گزارش در تاریخ 25 آذرماه 1400 در 83 صفحه به زینت طبع آراسته شده است.
در مقدمه گزارش تفصیلی فراخوان اول گرنت تحقیقاتی توسعه محصول(رشد) در شبکه تاد آمده است:
«یکی از الزامات توسعه کسبوکارهای دانش بنیان، انجام فعالیتهای تحقیقاتی (موسوم به تحقیق و توسعه) با هدف توسعه فناوری است اما این نوع فعالیتها هزینههای چشمگیری دارد و با ریسکهای مختلفی نیز همراه است. با توجه به مأموریت ملی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، حمایتهای رشد و پیش رشد پارک فاوا در حوزه ICT با استفاده از ظرفیت پارکها، مراکز رشد، مراکز نوآوری و شتابدهندههای فعال و دارای مجوز در سراسر کشور انجام میشود و این مهم در قالب «شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال (تاد)» صورت میگیرد. «تاد» شبکهای از پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و شتابدهندههای دارای مجوز رسمی است که در ارتقای سطح فعالیتها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه اقتصاد دیجیتال با پارک فاوا همکاری میکنند.
این برنامه حمایتی، تحت مدیریت فرآیندی پارک فاوا، به منظور کمک به رشد و توسعه محصول تبدیل نمونه اولیه به محصول توسعه یافته قابل عرضه در بازار یا با هدف ارتقای فناوری لازم جهت افزایش آمادگی ورود به بازار به شرکتهای دوره رشد مستقر در مراکز عضو شبکه تاد طراحی و اجرا شده است. یکی از مهمترین اهداف اجرای این برنامه، هم افزایی و تقویت سطح همکاری پارکهای کشور در راستای توسعه اقتصاد دیجتال کشور میباشد. ایجاد زمینه رشد و توسعه محصولات و خدمات حوزه ICT در سراسر کشور توأم با افزایش توان رقابتپذیری از هدفهای قابل توجه این برنامه میباشد. به طور خاص میتوان هدف اصلی این برنامه را در توسعه کسب و کارهای نوپای حوزه ICT و ارتقای سطح تکنولوژی و فناوری در این حوزه تعریف نمود.
فرآیند اجرایی این برنامه به گونهای طراحی شده است که شرکت فناور متقاضی گرنت، پارک علم و فناوری مجری، صندوق پژوهش و فناوری استان و پارک فاوا با همکاری یکدیگر و ایجاد شبکه و توسعه کارآفرینی مبتنی بر اکوسیستم فناوری ایفای نقش میکنند. این طرح در کلیه پارکها، مراکز رشد، مراکز نوآوری و شتابدهندههای فعال و دارای مجوز در سراسر کشور که به عضویت شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا درآمدهاند انجام میشود. اعتبارات این برنامه صرفاً به شرکتهای فناور مستقر و یا متقاضی استقرار تحت حمایت مراکز عضو شبکه تاد که دارای MVP در پروژه مورد درخواست گرنت میباشد، تعلق میگیرد. در مرحله اول از اجرای این برنامه 6 مرکز پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، استان یزد، استان سمنان، استان مرکزی، استان فارس، استان خراسان رضوی و مرکز رشد رویش جهاد دانشگاهی تهران همکاری داشتند.
در حال حاضر یکی از مهمترین حمایتهای شبکه تاد که با محوریت اعضای شبکه انجام میشود، حمایت از توسعه محصولات حوره ICT شرکتهای مستقر در مراکز رشد عضو شبکه تحت عنوان برنامه گرنت فناوری (رشد) میباشد. مطابق دستورالعمل برنامه گرنت رشد مصوب 29/02/1399 هیأت رئیسه پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، مبلغ اعتبار «در زمینههای الویتدار» پارک فاوا معادل اعتبار تعهد شده مرکز مجری و سایر موارد معادل ۷۰ درصد آن میباشد. همچنین حداقل تعهد قابل قبول از سوی مرکز مجری برابر ۵۰ درصد اعتبار حمایتی-تحقیقاتی ایده محوری تعیین شده از سوی وزارت عتف میباشد.».
برای مشاهده فراخوان اول گرنت تحقیقاتی توسعه محصول(رشد) در شبکه تاد اینجا را کلیک کنید.
نظر شما :