با هدف توسعه همکاریهای بینالمللی در حوزه آفریقا؛
یک هیئت بلندپایه به ریاست مدیرکل نوآوری وزارت نوآوری و فناوری اتیوپی از پارک فاوا بازدید کردند
![یک هیئت بلندپایه به ریاست مدیرکل نوآوری وزارت نوآوری و فناوری اتیوپی از پارک فاوا بازدید کردند](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1676633718-img-1822.jpg)
در ابتدای این نشست پس از پخش کلیپ معرفی پارک، دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا با ذکر توضیحاتی در خصوص ماهیت و امکانات پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات افزود: پارک فاوا زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران فعالیت میکند و دارای سه شعبه فعال در البرز، مشهد و سمنان است.
وی ادامه داد: در حوزه بینالملل، روابط بینالمللی خود را با کشورهای آفریقایی آغاز کردهایم و با شمار قابل ملاحظهای از این کشورها از جمله مالی، تونس و سنگال، نیجریه، غنا و... در ارتباط بودهایم.
دکتر قنبری همچنین پس از پخش کلیپ معرفی شبکه تاد، توضیحاتی در خصوص ظرفیتهای شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال (تاد) ارائه کرد و گفت: شبکه تاد که با ابتکار پارک فاوا ایجاد شده، در راستای تسهیل فعالیت شرکتها گرنتهای مختلفی ارائه میدهد.
مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا همچنین تولید و صادرات دادههای فرهنگی و هنری و ارائه خدمات اولیه و صادرات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی، مدیریت مصرف آب و شهر هوشمند، تأمین زیرساختهای سیستمهای باز، فراگیری مدرن و کاربرد آن، بومیسازی فناوری سختافزار مورد نیاز شبکه ملی اطلاعات و لجستیک هوشمند را از جمله پروژههای پیشران پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد.
وی همچنین با ارائه توضیحاتی در خصوص شرکتهای مستقر در پارک افزود: شرکت های مستقر در پارک شرکت های بزرگ و دارای بازار در سطح ملی هستند. ما در پارک فاوا به این شرکتها کمک می کنیم تا بیشتر توسعه یابند تا آماده کنشگری در عرصه منطقه ای و بین المللی باشند. اکثر شرکتهای مستقر در پارک همچون شرکتهای ارگ بم، اتصال صنعت میانه، نور بهینه گستر خاورمیانه و... کاملاً آماده ورود به بازار جهانی هستند.
دکتر قنبری ادامه داد: در حال حاضر، شرکت های فناور مستقر در پارک فاوا دارای بیش از ۱۹۶ محصول هستند که از این میان، ۷۴ محصول براساس شاخص های فنی و عمومی همچون عمق فناوری، کیفیت مناسب، قیمت خوب و... برای تجاری سازی در سطح منطقهای و بینالمللی انتخاب شدهاند.
در ادامه این نشست فهرست برگزیدهای از محصولات شرکتهای فناور پارک فاوا از جمله انواع مودمهای مورد استفاده در شرکتهای تلفن همراه، وایتبورد آموزشی هوشمند، گیت تردد و... به نمایش گذاشته شد که با استقبال میهمانان مواجه شد.
دکتر قنبری همچنین ضمن اشاره به محورهای بالقوه همکاری با کشور اتیوپی، گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه آفریقا از جمله انعقاد قرارداد همکاری با پارک الغزاله تونس و نشست ها و بازدیدهایی که با تعدادی از کشورهای شمال و مرکز آفریقا برگزار شده را بیان کرده و از انعقاد تفاهم نامه همکاری با کشور الجزایر در آینده خبر داد.
مشاور امور بینالملل پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در پایان از هیئت اتیوپیایی خواست پیشنهادات و نظرات خود را در خصوص توسعه همکاری های دوجانبه میان کشورهای ایران و اتیوپی ارائه دهند.
در بخش بعدی این نشست و با هدف معرفی شعبه مشهد پارک فاوا، کلیپ تولید محتوای دیجیتال به زبان انگلیسی برای میهمانان به نمایش گذاشته شد. در این کلیپ به ظرفیتها و خدمات ارائه شده در شعبه مشهد در خصوص تولید محتوای دیجیتال (با محوریت دو شتابدهنده بزرگ مستقر در این شعبه) پرداخته شد.
در ادامه این جلسه، مهندس جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور پارک فاوا ضمن تشریح برخی چالشهای موجود در ارتباطات بینالمللی، مسئله تحریمها علیالخصوص تحریم بانکی و مشکلات انتقال پول ناشی از آن را از مهمترین این چالشها برشمرد.
وی افزود: ما در مرکز توسعه واحدهای فناور از طریق حمایت از بخش توسعه و تحقیق شرکتها، به آنها کمک میکنیم تا با تعمیق سطح فناوری پیشرفت کنند. ما به دنبال آن هستیم که شرکتهای فناور سطح بالا را ترغیب به تولید محصولات سطح بالا کنیم.
در بخش دیگری از جلسه آبیوت سینامو، مدیرکل نوآوری وزارت نوآوری و فناوری ارتباطات اتیوپی با تحسین فعالیتهای پارک فاوا، جهت آغاز همکاریهای دو طرفه ابراز تمایل کرد.
در ادامه هیئت اتیوپیایی سؤالاتی در خصوص اهداف اصلی پارک، چالشهای همکاری با دانشگاهها، روند انتخاب استعدادهای دانشگاهی، مدلهای همکاری دوطرفه و ساختار پارک فاوا در رابطه با دولت پرسیدند.
طراحی و مکانیسم فعالیت اکوسیستم فناوری در ایران، فرایندهای پارک داری از جمله مکانیسمهای پذیرش شرکتها در پارک، داوری فنی و علمی محصولات فناور شرکتها، فرایند تعریف و اعطای تسهیلات مالی و غیرمالی به شرکتهای فناور، زمینههای همکاریهای بینالمللی از جمله در زمینه تولید محصولات مشترک و.... از جمله مهمترین محورهای مورد بحث طرف اتیوپیایی با مسئولان و مقامات پارک فاوا بود.
گفتنی است پس از پایان جلسه، هیئت اتیوپیایی با هدف شناخت هرچه بیشتر، از بخشهای مختلف پارک از جمله شرکتهای واف، نور بهینه گستر خاورمیانه، اتصال صنعت میانه، نرم افزاری امن پرداز و گلخانه هوشمند پارک فاوا بازدید به عمل آوردند.
در این بازدید آقایان آبیوت سینامو، مدیرکل وزارت نوآوری و فناوری اتیوپی؛ سورافل شیملس، مدیر پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و سلامیهان آدفرس، مدیرعامل دولت الکترونیک ملی وزارت ارتباطات کشور اتیوپی حضور داشتند.
همچنین از طرف پارک فاوا علاوه بر دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا و مهندس جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور پارک فاوا؛ دکتر حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع؛ مهندس یزدانپناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا و محمد قائمی، مدیر امور برنامهریزی پارک فاوا نیز در این جلسه حضور داشتند.
نظر شما :