در نشست مشترک رؤسای دو پارک؛
زمینههای همکاریهای مشترک بین پارک فاوا و پارک آی.سی.تی اتیوپی بررسی شد
![زمینههای همکاریهای مشترک بین پارک فاوا و پارک آی.سی.تی اتیوپی بررسی شد](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1655035359-m1-1-.jpg)
در ابتدای نشست مشترک پارک فاوا و پارک آی.سی.تی اتیوپی، روسا و مقامات ارشد دو پارک با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، به معرفی اعضای حاضر در این نشست و نیز دستور کار نشست پرداختند.
در ادامه، خانم نبیت، مدیر خدمات فناوری اطلاعات پارک اتیوپی به معرفی پارک آی.سی.تی اتیوپی پرداخت و گفت: پارک فناوری اطلاعات اتیوپی در سال 2007 با هدف جذب سرمایهگذاری مستقیم، تقویت صادرات محصولات فناوری اطلاعات، ارتقای سطح دانش و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم تأسیس شده است.
مدیر خدمات فناوری اطلاعات پارک اتیوپی در ادامه ارائه خود به ذکر ظرفیت های بالقوه هر بخش و مدت زمان لازم برای دستیابی به آن اشاره کرد.
در ادامه آقای سلمان محمد، معاون رئیس کل پارک آی.سی.تی اتیوپی به ارائه توضیحات تکمیلی درباره پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اتیوپی پرداخت و خاطرنشان کرد: پارک اتیوپی تحت نظارت شرکت توسعه پارک-های صنعتی اتیوپی قرار دارد و شامل 13 پارک صنعتی از جمله پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات است. خدمات اصلی این پارک ارائه فضای اداری مورد نیاز به سرمایهگذاران فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که خدماتی از قبیل توسعه نرمافزار و مشاوره ارائه میدهند. علاوه بر آن، زمینهایی در اختیار سرمایهگذارانی قرار میدهد که تمایل به ساخت و ساز فضای اختصاصی و یا مراکز داده جهت ارائه خدمات به مشتریان بینالمللی خود دارند. خدمات زیرساختی از جمله برق، اینترنت و غیره نیز به آنان ارائه خواهد شد.
معاون رئیس کل پارک آی.سی.تی اتیوپی ادامه داد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اتیوپی در راستای استراتژی ملی دیجیتال اتیوپی 2025 فعالیت میکند که چهار مسیر تحققِ برنامۀ دیجیتالسازی کشور را مشخص میکند. یکی از این موارد، ارائه و تبیین بازار مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات است که پارک اتیوپی در جهت نیل به این هدف گام برمیدارد. این پارک همچنین در راستای سیاست علم، فناوری و نوآوری فعالیت میکند و به طور مشخص به تبیین نقش فناوری اطلاعات و فناوری دیجیتال در رابطه با تحول کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخته است.
در ادامه دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا به عنوان یکی از پایهگذارن اولیه پارکهای علم و فناوری در ایران، ضمن تشکر از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اتیوپی، برای ایجاد همکاری مشترک با پارک اتیوپی تمایل نشان داد و گفت: در راستای گسترش دامنه فعالیت پارک فاوا و برنامه بینالمللیسازی همکاریها، پارک فاوا خواستار همکاری با کشورهای آفریقایی است.
مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا در ادامه صادرات دادههای فرهنگی و هنری، ارائه خدمات ابری و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی، مدیریت مصرف آب و شهر هوشمند، ایجاد زیرساختهای سیستم عامل باز و فراگیر نمودن کاربرد آن در ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه، بومیسازی فناوری سختافزاری مورد نیاز در صنعت CT و شبکه ملی اطلاعات و لجستیک هوشمند (حمل بار به وسیله پهباد وIOV) را از پروژههای پیشران پارک فاوا معرفی کرد.
وی در پایان سخنان خود مقامات پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اتیوپی را دعوت به بازدید از پارک فاوا نمود و پیشنهاد همکاری های متقابل از جمله تأسیس و راه اندازی نمایندگیهای متقابل از پارک فاوا و اتیوپی در دو کشور را مطرح کرد.
در ادامه نشست، دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا به معرفی پارک فاوا پرداخت و گفت: پارک فاوا توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأسیس شده و همچنین دارای مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز هست. این پارک در سال 2017 به عنوان اولین پارک علم و فناوری در حوزه آی.سی.تی در ایران راهاندازی شده و رئیس محترم پارک فاوا دارای بیش از 30 سال سابقه در حوزه پارکهای علم و فناوری است.
مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا همچنین گزارش مفصلی از فعالیتهای پارک از جمله تعداد شعب پارک، تعداد شرکت ها، تعداد محصولات پارک و...، زمینهها و ظرفیتهای بالقوه برای همکاریهای متقابل در سطح منطقهای و بینالمللی پرداخت.
دکتر قنبری هدف اصلی پارک فاوا را حمایت از کسب و کارهای نوآور و مبتنی بر فناوری فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 60 شرکت در پارک فاوا به فعالیت مشغول هستند.
وی در ادامه با اشاره به امکانات بالقوه و اقدامات صورت گرفته در زمینه بینالمللی سازی پارک فاوا خاطرنشان کرد: پارک فاوا با کشورهایی مانند مالی، غنا و نیجریه همکاریهایی را آغاز کرده است. لازم به ذکر است که پارک فاوا به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی کشور ایران در خاورمیانه و دسترسی به آسیای مرکزی و چین میتواند به پارک آی سی تی اتیوپی برای ورود به بازارهای آسیای مرکزی و آسیای شرقی (مانند کشورهای افغانستان و پاکستان) و همچنین بازار کشور ترکیه در ناحیه غربی، به منظور دسترسی به اتحادیه اروپا کمک کند. پارک فاوا به همکاری با پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اتیوپی تمایل دارد و هرگونه پیشنهاد از جانب این پارک را بررسی خواهد کرد.
در پایان این نشست و پس از جمع بندی محورهای مذاکرات و نیز موضوعات مورد علاقه، به درخواست طرف اتیوپی، مقرر شد طرح و محورهای پیشنهادی همکاریهای دو طرف در حوزههای مورد توافق در قالب یک تفاهمنامه همکاری از سوی نمایندگان دو طرف نهایی و برای اجرایی ساختن آن به امضای مقامات دو پارک برسد.
لازم به ذکر است؛ در نشست مشترک پارک فاوا و پارک آی.سی.تی اتیوپی، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا؛ مهندس محمدعلی جعفری، سرپرست معاونت توسعه بازار؛ آقای رضا رنجبر، کارشناس سیاسی، اقتصادی و کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران - آدیس آبابا؛ آقای سورافل شملیس، ریاست پارک آی. سی. تی اتیوپی؛ آقای سلمان محمد، معاون رئیس کل پارک آی. سی. تی اتیوپی؛ خانم نبیت، مدیر خدمات فناوری اطلاعات؛ آقای دیوید محمد، مدیر بخش حمایت و نظارت بر سرمایهگذاران؛ خانم بسنت گیرما، کارشناس ارشد فناوری اطلاعاتی؛ آقای ایوونت ییرگا، مدیر سامانه و خانم اسکدرتشاگر،کارشناس ارشد حمایت و نظارت بر سرمایهگذاران حضورداشتند.
نظر شما :