در بازدید معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات از پارک فاوا؛

دکتر صدیق: فعالیت‌های توسعه‌ای پارک فاوا همسو با فعالیت‌های مرتبط به تحقق شبکه ملی اطلاعات است

۲۳ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۲ کد : ۷۶۳ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۸۴۳
روابط عمومی پارک فاوا: مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا روز یکشنبه ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ در دیدار با مهندس میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تلاش برای همکاری در فعالیت مرتبط با تحقق شبکه ملی اطلاعات را از اهداف پارک فاوا دانست.
دکتر صدیق: فعالیت‌های توسعه‌ای پارک فاوا همسو با فعالیت‌های مرتبط به تحقق شبکه ملی اطلاعات است

در ابتدای این بازدید دکتر محمد جعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا ضمن خوشامدگویی و معرفی اعضای حاضر، مرکز توسعه واحدهای فناور را قلب و موتور محرک پارک دانسته و با تأکید بر اینکه طبق اساسنامه، در پارک فاوا استارتاپ داری نمی‌کنیم، گفت: کمک به رشد شرکت‌های جوان و رسیدن به سطح شرکت‌های متوسط، بین‌المللی کردن شرکت‌ها، جذب و حفظ نخبگان و معکوس کردن روند مهاجرت نخبگان، ایجاد شبکه‌ای از پارک‌ها و مراکز رشد تحت عنوان شبکه تاد (توسعه اقتصاد دیجیتال) چهار مأموریت ساختاری پارک فاوا است. 

وی در ادامه، تولید و صادرات داده‌های فرهنگی، تولید و صادرات خدمات ابری، کاربرد IOT در امنیت غذایی، کاهش مصرف آب و مانتیورینگ صنایع، تولید سخت افزار و نرم افزارهای پایه شبکه ملی اطلاعات، تأمین سیستم‌های عامل ملی که زیرساخت کلی نرم افزارها و مجموعه‌های کل شبکه جهانی اطلاعات است را برنامه‌های عملیاتی پارک جهت تحقق مأموریت‌های ذکر شده عنوان کرد. 

دکتر صدیق همچنین توزیع آب خوراکی به صورت بطری یا در لوله‌های آب خاکستری برای شست‌وشو و سپس رفتن به تصفیه‌خانه برای مصارف آبیاری و استحصال برق مجموعه از سلول‌های خورشیدی را برنامه‌های پارک فاوا در جهت تبدیل محوطه پارک به یک محوطه دوست‌دار محیط دانست. 

مشاور وزیر ارتباطات ادامه داد: برای رشد شرکت‌ها باید هرمی بسازیم که نیروهایمان توانایی کار حرفه‌ای بالا داشته باشند و بعد برنامه آموزش‌های مهارت‌محور با جهت‌گیری ایجاد شغل را شروع کنیم. در همین خصوص تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای داریم که به زودی در ۱۰ استان مرزی کشور آغاز می‌شود و ۷۰ درصد شهریه ۴۰ درصد برتر را می‌دهیم. همچنین برنامه‌ای دیگر در همین سطح در وزارت علوم برای دانشگاه‌ها داریم که در آن از پایان نامه‌های دارای ایده بازارگرا حمایت می‌کنیم. 

دکتر صدیق دامغانی‌زاده سه برنامه دیگر پارک در سطح ملی را ایجاد خوشه‌های نوآوری با روش تضمین خرید در برابر تضمین کیفیت، کاربرد IOT در ایجاد شبکه‌ای از گلخانه‌های کوچک مقیاس و کاهش مصرف آب و ایجاد سه منطقه آزاد سایبری در ایران و یا خارج از ایران عنوان کرد. 

دکتر صدیق همچنین با تأکید بر لزوم تبدیل شرکت‌های کوچک به متوسط و سپس بزرگ، اعطای گرنت، نظام ارزیابی و اطلس فناوری پارک را از مهمترین راه‌های تحقق این هدف دانسته و با تشریح این فرایندها، ضمن تأکید بر ورود شرکت‌ها به زنجیره تأمین، به سهم ایران از شبکه جهانی اطلاعات و تجارب کشورهای مالزی، ترکیه و امارات در حوزه IT و اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: کمک به تحقق شبکه ملی اطلاعات هدف ما در پارک فاوا نیز هست که باعث دو منفعت مهم برای کشور یعنی زیرساخت تمدنی و ثروت ملی می‌شود. 

در ادامه این جلسه مهندس میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز خرسندی از استفاده از تجربیات مجموعه مدیریتی پارک فاوا در پروژه‌های وزارت ارتباطات، آخرین پروژه‌های در دست اقدام معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات در حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری و نوآوری را تشریح کرد. 

وی گروه‌های فعال این معاونت را بومی‌سازی، صادرات، اشتغال‌زایی، توانمندسازی و هوشمندسازی عنوان نمود و آخرین اقدامات در دست اجرای این گروه‌ها را بیان کرد. 

مهندس عابدی در پایان به تفاوت برداشت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی-فناوری ریاست جمهوری و وزارت صمت از محصول دانش بنیان و فناور اشاره و بر لزوم هم افزا شدن نگاه این سه نهاد به محصولات فناور با توجه به شرایط امروز کشور تأکید کرد.
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات


( ۱ )

نظر شما :