با هدف آشنایی با ظرفیتهای پارک فاوا؛
مدیران اداره کل آفریقای وزارت امور خارجه از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بازدید کردند
![مدیران اداره کل آفریقای وزارت امور خارجه از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بازدید کردند](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1669194044-img-0506.jpg)
در ابتدای جلسه دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن خوشامدگویی، پارک فاوا را اولین پارک تخصصی، ملی و بینالمللی وابسته به وزارت ارتباطات از میان 40 پارک دیگر کشور دانست و گفت: پارک فاوا در واقع سمت بازار است؛ یعنی برای ما مهم، مصرف فناوری است و اینکه این فناوری باید در قالب محصول، استاندارد و... وجود داشته باشد.
وی با مرور تاریخچه تأسیس و گسترش پارک فاوا و همچنین معرفی شعبههای استانی پارک افزود: ما قصد داریم وارد آفریقا شویم. در ماههای گذشته رایزنیهایی با کشورهایی آفریقایی داشتهایم که از آن جمله میتوان به بازدید وزیر علوم و تحقیقات کشور مالی از پارک فاوا، تفاهم نامه همکاری با پارک الغزاله تونس و بازدید سفیر سنگال از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و... اشاره کرد.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با تشریح برخی راهکارهای حضور در قاره آفریقا اظهار کرد: یک راه این است که به عنوان مهندس مشاور طراحی پارک به آنجا رفته، به مدیریت آنجا کمک و سپس با شرکتهایمان محصولاتمان را به فروش برسانیم. اما در بازار فناوری نباید نگاه محض به فروش داشته باشیم؛ زیرا ما یک الگوی مشخصی داریم که در شرکتهای فناور به جای فروش محصول، نفوذ فناوری مهم است و پس از آن فروش محصولات نیز محقق میشود؛ یعنی به جای اینکه شرکت ما در آفریقا فیبر نوری بفروشد، ابتدا در آنجا شرکتی ایجاد و سپس به فروش محصولاتش بپردازد. در غیر این صورت ما بازار را برای رقبای جهانی و منطقهای باز کردهایم.
دکتر صدیق دامغانی زاده با تأکید بر نقش وزارت خارجه و هیئت وزیران در کمک به باز کردن جای پای عملی در کشورهای دیگر بیان کرد: ما به دنبال یک مدل همکاری برای نفوذ فناوری و تأسیس یک مرکز فناوری مشترک هستیم. همچنین ما باید مشخص کنیم که کشور هدف ما در قاره آفریقا کجا باشد تا با تبادل هیئتها و همکاری گسترده، اصطلاحاً تنور اطلاعات و ارتباطات را گرم نگه داشته و از هر رابطهای در کشور هدف برای گسترش کار خود استفاده کنیم.
وی در ادامه، با اشاره به اهمیت خلق روشهای جدید بر پایه سیاست اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: دو رکن مهم اقتصاد مقاومتی، تکیه به داخل و نگاه به بیرون است. پس ما باید آن چیزی را که بلدیم، به دیگران بدهیم. همچنین شرکتها و دانشجویان آنها را به ایران آورده تا با همکاریهای بیشتر مدل نفوذ فناوری و فروش محصول خود در آفریقا را شکل دهیم.
در ادامه آقای رضایی، رئیس اداره سوم آفریقای وزارت خارجه، با بیان اینکه وظیفه اصلی وزارت خارجه تسهیلگری است افزود: مهمترین اقدام در زمینه گسترش همکاریها، ارتباط مستقیم با ذینفعان آفریقایی است. پس باید مخاطب نهایی پارک فاوا شرکتهای آفریقایی باشند و حتماً سفرهایی از سمت پارک به کشورهای آفریقایی با هدف ارزیابی ظرفیتها صورت بگیرد. همچنین در موضوع حوزه نفوذ، فقدان همکاری IT در غرب آفریقا کاملاً احساس میشود.
سپس آقای گیوزاد، رئیس اداره دوم آفریقا، با تشریح وضعیت حضور شرکتهای فناور ایرانی در قاره آفریقا و همچنین وضعیت کشور کنیا در زمینه علم و فناوری، مهمترین نکته جهت گسترش حضور پارک در قاره آفریقا را مشخص کردن دقیق خواسته و اهداف عملیاتی پارک جهت کمک هرچه بیشتر وزارت خارجه دانست.
در بخش دیگری از جلسه، آقای خسروی نژاد، رئیس اداره نهادهای آفریقایی وزارت امور خارجه، ضمن تشریح اهداف و وظایف بخشهای مختلف اداره کل آفریقا و در رأس آن اداره نهادهای آفریقایی وزارت امور خارجه، بر اهمیت دید صحیح به کشورهای آفریقایی تأکید کرد و افزود: باید یک گروه مخصوص برای گسترش کار در آفریقا ایجاد کرد تا ما هم حمایت همه جانبهای از آنها کنیم. همچنین این تیم میتواند با سفرهای مختلف به کشورهای هدف در آفریقا، ظرفیتها را به خوبی شناسایی و موجب روابط دوجانبه علاقهمندان در این زمینه شود.
گفتنی است پس از پایان جلسه مدیران اداره کل آفریقا با هدف شناخت هر چه بیشتر، از بخشهای مختلف پارک از جمله گلخانه هوشمند، شرکت نور بهینه گستر خاورمیانه و شرکت ارگ جدید بازدید به عمل آوردند.
در این بازدید آقایان محمدی نصرآبادی، مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه، رضایی (رئیس اداره سوم آفریقا)، پرورش (مسئول میز سنگال، بورکینافاسو، گامبیا و دماغه سبز)، گیوزاد (رئیس اداره دوم آفریقا) و خسروی نژاد (رئیس اداره نهادهای آفریقایی) از طرف وزارت امور خارجه حضور داشتند.
همچنین از طرف پارک فاوا علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ آقایان دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا؛ دکتر حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع؛ مهندس یزدانپناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا و مهندس جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور پارک فاوا نیز در این جلسه حضور داشتند.
نظر شما :