طراحی فاز صفر گلخانههای هوشمند کوچک مقیاس در پارک فاوا
![طراحی فاز صفر گلخانههای هوشمند کوچک مقیاس در پارک فاوا](/images/www/fa/news/news-primary/2020/1604466418-img-2380.jpg)
به گزارش روابط عمومی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، نشست بررسی پروژه فاز صفر گلخانههای هوشمند کوچک مقیاس روز یکشنبه در محل پارک فاوا برگزار شد.
حاضران در این نشست به بررسی نیازهای زیرساختی و توسعهای و لزوم سرعت بخشیدن به فاز تحقیقاتی و آغار مرحله اجرایی طرح گلخانه های هوشمند کوچک مقیاس پرداختند.
دکتر صدیق، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پس از ارائه گزارش توجیهی مجتمع فناوری گلخانهای به این نکته اشاره کرد که مطالعات اقتصادی طرح گلخانه بهتر است توسط یک تیم مستقل انجام شود که این امر میتواند توسط سازمان توسعه فناوری یا دانشجویان صورت پذیرد تا ایرادات محتمل اولیه رفع شود و اطمینان نهایی از بازدهی طرح حاصل شود.
سپس دکتر سید حسن گلدانساز، رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اضافه کرد: ارزیابی پروژهها باید توسط شاخصهای اقتصادی ارزیابی شود و با کمک آن شاخص ها میتوانیم طرح را قبول یا رد کنیم و توجیهپذیری آن را بسنجیم تا مطمئن شویم ارزیابی پروژه از راهی صحیح و علمی صورت گرفته است.
در ادامه این نشست دکتر یزدانی، معاون اداری مالی دانشگاه تهران بیان کرد: در هر پروژهای اقتصاد حرف اول را میزند، اگر طرح از نظر اقتصادی توجیه نداشته باشد، توجیه فنی فایده ای ندارد. ما باید بر اساس معیارها و شاخصهای اقتصادی طرح را توجیه کنیم تا مورد قبول واقع شود و با سرمایهای کم، فارغ التحصیلان رشته کشاورزی را به این سمت هدایت کنیم.
سپس دکتر حسین شعبانعلی فمی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران توضیح داد: ما در حال کار کردن بر روی گلخانههای مقرون به صرفه هستیم تا از نظر اقتصادی توجیهپذیر باشد و بتوان محصولات آن را در بازار صادراتی عرضه کرد؛ بنابراین این محصولات اگر به بازار صادراتی عرضه نشود هیچ صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی پارک فاوا، این طرح از تاریخ ۱۵ اردیبهشت با تدوین گزارشات علمی و اقتصادی آغاز شد و در جلسه هیئت رییسه مورخ ۲۴ شهریورماه طرح اولیه به تصویب رسید، که با توجه به رسالت پارک علم و فناوری تصمیم گرفته شد یک گلخانه تحقیقاتی هوشمند با هدف ایجاد مرجعی در حوزه IOT وتامین امنیت غذایی در پارک فاوا افتتاح شود.
هدف مجتمع فناوری گلخانهای دستیابی به بازده بهتر، گیاه سالم و با کیفیت، بهروری بیشتر، کاهش هزینه، رسیدن به اهداف ایمنی و امنیتی و بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از تکنولوژی است. در حقیقت این مجتمع میتواند با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته سیستمهای کنترلی و هوشمند سازی تجهیزات و افزودن بسیاری از قابلیت های مفید و قابل توجه، به این اهداف دست پیدا کند.
مجتمع فناوری گلخانهای از دو مجموعه اصلی شکل گرفته است:
۱- گلخانه تحقیقاتی : که هدفش ایجاد محیط استاندارد جهت تست تجهیزات هوشمند و یافتن راهکارهای مبتنی بر IOT و معرفی در جهت بهینه سازی عملکرد گلخانه های کشور، ارائه خدمات تحقیقاتی و استاندارد سازی، آزمون الگوهای کشت در شرایط مختلف اقلیمی، بومی سازی فناوری های IOT و دستیابی به الگوهای طراحی و بهینه سازی دقیق گلخانههای هوشمند است.
2. آزمایشگاه IOT : که هدفش ایجاد فضای تحقیق و توسعه از طریق هستههای نوآور و شرکتهای فعال شبکه تاد، تست و آزمون عملکرد تجهیزات وارداتی IOT در بخش کشاورزی، ارائه خدمات استاندارد سازی محصولات IOT، طراحی و ساخت تجهیزات هوشمند مورد نیاز کشور، ارائه راهکارهای هوشمندسازی به گلخانههای موجود جهت افزایش عملکرد و بهره وری و ارائه خدمات تحقیقاتی به دانشجویان و پژوهشگران است.
گزارش تصویری این نشست در لینک قابل دسترسی است.
نظر شما :