با هدف گسترش تعاملات و همکاریها؛
نمایندگان بانک ملت از پارک فاوا بازدید کردند
![نمایندگان بانک ملت از پارک فاوا بازدید کردند](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1626075104-img-20210707-122234.jpg)
در این بازدید، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات؛ دکتر احسان چیتساز، معاون توسعه بازار پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ آقای شجاع، مدیر امور ناحیه یک بانک ملت؛ آقای کریمی، مدیر شعب منطقه 3 بانک ملت؛ آقای طیاری، رئیس شعبه بانک ملت میدان جمهوری؛ دکتر نمکی، مشاور رئیس پارک فاوا و دکتر احمدی، مدیرکل امور مالی پارک حضور داشتند.
دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابتدای این نشست ضمن تشکر از نمایندگان بانک ملت، به معرفی پارک پرداخت و گفت: رسالت کلان پارک فاوا، توسعه اقتصادی و تعمیق تکنولوژی شرکتها با هدف افزایش توان رقابتپذیری است. به همین دلیل از یک جنبه پارکها را باید نسل جدیدی از سازمانهای پژوهشی تلقی نمود که در آن به جای محققین مستخدم دولت، محققین شاغل در بخش خصوصی به انجام تحقیقات مشغولاند.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات مهمترین وجه تمایز پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با دیگر پارکهای فناوری را در «کارکرد پارک فاوا» دانست و تصریح کرد: دیگر پارکها تنها به مسئله تقاضا میپردازند اما پارک فاوا وظیفه تولید و عرضه کالا را به بازار فروش دارد. به عبارتی پارک فاوا یک پارک استارتاپی نیست، بلکه پارکی است که میزبان شرکتهای توسعه یافته و دارای محصول است.
صدیق دامغانیزاده در ادامه با اشاره به تاریخچه ایجاد پارکهای علم و فناوری گفت: موضوع پارکهای علم و فناوری، نه تنها در ایران بلکه در جهان موضوعی بدیعی است. مفهوم پارکهای علم وفناوری اولین بار در سالهای آغازین دهه هفتاد شمسی در استان اصفهان مطرح شد. در آن زمان با پیشنهاد اولیه ذوب آهن اصفهان برای ایجاد یک شهرک تحقیقاتی در بخشی از زمینهای کارخانه مذکور حرکتی با مدیریت استانداری آغاز گردید که در نهایت به تأسیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین پارک علم وفناوری ایران منجر شد.
رئیس پارک فاوا تصریح کرد: در آغاز دولت یازدهم و با توجه به مشاهده مشکلات موجود برای ارتباط شرکتهای متولد شده در پارکهای علم و فناوری کشور برای ارتباط با بازار که همگی به استثنای پارک پردیس ریشه در سمت عرضه علم و فناوری یا وزارت عتف داشتند، ایده تأسیس پارک در وزارتخانههای نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات جوانه زد. در این مسیر، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در انجام اقدامات پیشی گرفته و با کسب مجوز لازم و خرید زمین مناسب پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات را از سال 1396 تأسیس کرد.
وی در خصوص جایگاه پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در زیستبوم و اکوسیستم نوآوری خاطرنشان کرد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات از نوع پارکهای سمت بازار بوده و مکمل وظایف پارکهای سمت عرضه محسوب میشود.
رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات مأموریت پارک فاوا را «کمک به رشد شرکتهای جوان حوزه ICT و تبدیل آنها به شرکتهای توسعهیافته»، «توسعه تعاملات بینالمللی صنایع ICT ایرانی»، «جذب نخبگان و معکوسسازی روند مهاجرت نخبگان» و «شبکهسازی مراکز رشد کشور و اتصال شرکتهای رشد یافته در مراکز رشد به بازار» عنوان کرد.
دکتر صدیق دامغانیزاده «پروژههای پیشران»، «برنامههای عملیاتی»، «آزمایشگاهها و تجهیزات»، «ارزیابی و کنترل دورهای شاخصها» و «خدمات» را مؤلفههای اصلی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و تصریح کرد: صادرات دادههای فرهنگی و هنری، ارائه خدمات ابری و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی، مدیریت مصرف آب و شهر هوشمند و ایجاد زیرساختهای سیستم عامل باز و فراگیر نمودن کاربرد آن در ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه از پروژههای پیشران پارک فاوا هستند.
وی برنامههای عملیاتی پارک فاوا را به دو بخش عمومی و ویژه تقسیم کرد و گفت: توسعه شرکتهای جوان، شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال و برنامه بینالمللیسازی از برنامههای عمومی پارک و خوشههای نوآوری به روش نوآوری باز، برنامه توسعه زنجیره تأمین و... از برنامههای ویژه پارک هستند.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات ادامه داد: در پارک فاوا آزمایشگاههای تخصصی مختلفی مانند آزمایشگاه محاسبات سریع، آزمایشگاه انیمیشن، آزمایشگاه خدمات ابری، آزمایشگاه کاربرد IOT در تولید محصولات کشاورزی(با همکاری دانشگاه تهران)، آزمایشگاه حمل و نقل با پهپاد(با همکاری پُست) و آزمایشگاه سنجش از راه دور(با همکاری سازمان فضایی) نیز حضور داشته و به فعالیت مشغولاند.
دکتر صدیق دامغانیزاده «شاخص رشد اقتصادی سالانه»، «شاخص نیروی دانش کار»، «شاخص عمق فناوری» و «شاخص صادرات محصول و خدمات» را جزو شاخصهای ارزیابی و کنترل دورهای عنوان کرد و افزود: شاخص رشد اقتصادی سالانه نشان دهنده میزان درآمد سالانه به درآمد سال قبل است و در سطح شرکت و پارک محاسبه و به صوت سالانه اعلام میشود. شاخص نیروی دانش کار نشاندهنده میزان نیروی کار فعال و سطح دانشی آنها است.
وی ادامه داد: شاخص عمق فناوری نشاندهنده سهم فعالیتهای فناورانه از کل فعالیت اقتصادی یک شرکت است که در قالب دو شاخص خرد به صورت سالانه در سطح شرکتها و پارک ارزیابی و منتشر میشود. همچنین شاخص صادرات محصول و خدمات نشاندهنده سهم صادرات از کل درآمد حاصله است که در سطح شرکت و پارک ارزیابی و منتشر میشود. این شاخصها بر اساس مستندات قابل اتکا از جمله اظهارنامه مالیاتی شرکتها، لیست بیمه شرکتها و داوری فنی محصولات محاسبه میگردد.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات در پایان سخنانش تأکید کرد: فراموش نکنیم که منابع بانکها وظیفه تولید ثروت و منابع پارک وظیفه ارتقای تکنولوژی را دارند؛ بنابراین پارک میتواند ریسک منابع بانکها را خریداری کرده و برعهده گیرد. مجموعه پارک فاوا قدردان حمایتها و همراهیهای بانک ملت است.
در ادامه آقای کریمی، مدیر شعب منطقه 3 بانک ملت ضمن تشکر از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: مجموعه بانک ملت مؤسسات مالی انتفاعی است و در این میان بحث سود و زیان نیز مطرح است. به همین منظور لازم است تا بازنگریهای لازم در ایجاد تعاملات بررسی شود تا ارتباطات قویتر فیمابین بانک ملت و پارک فاوا برقرار شود که هم بانک ملت به اهداف خود برسد و هم شرکتهای مستقر در پارک فاوا از مزایای حضور بانک در مجموعه بهرهمند شوند.
در ادامه محسن شجاع، مدیر امور ناحیه یک بانک ملت با توجه به امکانات و تسهیلات موجود در بانک خاطرنشان کرد: بانک ملت برای همکاری با پارک فاوا نگاه حاکمیتی را دنبال کرده و افزایش سود و توسعه را هدف خود قرار داده است. به همین منظور معتقدم که همکاری با پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بستر خوبی را برای بانک ملت فراهم خواهد کرد.
در پایان مقرر شد تا ارتباطات لازم با شرکت IT بانک ملت (گروه هوشمند بهسازان فردا) برای دریافت تسهیلات و تعاملات بیشتر برقرار شود تا حوزه سرمایهگذاری نیز تقویت شود.
انتهای پیام/
نظر شما :