رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی:

از حق شرکت خصوصی باید دفاع شود

۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۲ کد : ۲۰ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۷۴۱
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی و اعضای این صندوق روز سه‌شنبه از پارک فاوا بازدید کردند.
از حق شرکت خصوصی باید دفاع شود

به گزارش روابط عمومی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، محمد جعفر صدیق، رئیس پارک فاوا در ابتدا به توضیح رسالت پارک شامل توسعه اقتصادی تعمیق تکنولوژی شرکتها با هدف افزایش توان رقابت پذیری پرداخت و گفت: در پارک به دنبال طراحی کردن ساز و کاری هستیم تا شرکتهای جوان به بازار متصل شوند.

وی با بیان اینکه در پارک فاوا ۴ مولفه پیشران تعریف شده، توضیح داد: این پروژه‌ها شامل صادرات داده‌های فرهنگی و هنری، ارائه خدمات ابری و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی مدیریت، مصرف و شهر هوشمند و همچنین ایجاد زیرساختهای سیستم عامل باز و فراگیر کردن کاربرد آن در ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه می‌شود.

صدیق با اشاره به اینکه منابع مالی تخصیص یافته از سوی سازمان برنامه و بودجه، اجازه پیشبرد برخی امور را نمی‌دهد، اظهار کرد: توسعه تحقیقات و بازار شرکت‌ها، ایجاد خوشه‌های نوآوری، توسعه عمرانی پارک و حل مشکل دانش‌بنیانی شرکت‌ها از جمله نیازهای اصلی پارک است.

رئیس پارک فاوا تاکید کرد: اختیار انتخاب پروژه و مسئولیت دستور پرداخت در قالب نظام پیشکار با پارک است. همچنین شرکتها باید بورسی باشند یا تائید شفافیت مالی پارک را دارا باشند.  

جزئیات سرویس در حال راه‌اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی

در ادامه نشست محمد مهدوی، مشاور رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی درباره یکی از سرویس‌های در حال راه‌اندازی بیان کرد: اخیرا سرویسی به تصویب هیات عامل رسیده که به واسطه آن دغدغه R&D شرکتها حل می شود. این سرویس‌ها نیاز تحقیقاتی شرکتهای دانش بنیان را که قابل سفارش و ارجاع به دانشگاه‌ها باشد تامین مالی می کنند. این نیاز می‌تواند یک نیاز گلوگاهی و فوری باشد و یا نیاز آتی.  

به گفته وی در شکل اول تا ۷۰ درصد در سقف ۳۰۰ تومان و شکل دوم در موضوعات پر ریسک تا ۹۰ درصد قابل حمایت هستند.

مهدوی تصریح کرد: نیازهای فوری شرکتهای دانش بنیان که قابل ارجاع به نهاد هسته پژوهشی هستند، از این حمایت مالی به صورت بلاعوض برخوردار می‌شوند. درباره نیازهای آتی شاید برای شرکتها  کمتر قابلیت ارجاع وجود داشته باشد که در این زمینه می‌توان از شتابدهنده‌های دانش بنیان استفاده کرد.

وی درباره وضعیت مالکیت گفت: وقتی شرکت دانش بنیان سفارشی می‌دهد، مالکیت نیاز برای شرکت خواهد بود، اما در صورت ورود شتابدهنده ، ۶۵ تا ۹۰ درصد مالکیت مربوط به تیم تحقیقاتی و ۱۰ درصد مربوط به شتابدهنده‌ است.

مشاور رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در این سرویس نظارت به شکل کلاسیک وجود ندارد، افزود: تیم راهبر جایگزین تیم نظارت شده است که افرادی خبره در آن حوزه علاوه بر نظارت، در پروژه همراهی می‌کنند تا به مرحله اثبات نمایش فناوری برسد.

پیشنهاد ایجاد کارگزار برای پارک فاوا

علی وحدت، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات صندوق که به کمک پارکها انجام می‌شود، موضوع توسعه بازار و توانمندسازی است. از سال گذشته تا کنون ۳۸۰۰ فقره توانمندسازی انجام شده است که به تنهایی قادر به انجام آن نبوده و از کمک پارکها استفاده کردیم.

وی ادامه داد: در موضوع گرنت و ایجاد خوشه ها ۴ روش صندوق دارد و ممکن است پارک ۲ روش اضافه کند؛ در نتیجه ابزار کنونی صندوق با روش پارک می‌تواند منجر به اقدام مشترکی شود.

وحدت پیشنهاد داد: لازم نیست برای تحقیق و توسعه خط اعتباری اختصاص دهیم، پارک پروژه‌های ۴۰ شرکت را جمع‌آوری کند به صندوق بیاورد؛ بدین شکل صندوق به جای ارتباط با شرکتها کافی است با نماینده آن‌ها یعنی پارک در ارتباط باشد. از سوی دیگر بهتر است در پارک یک یا چند شرکت خصوصی به عنوان کارگزار پارک مشغول فعالیت شوند و راهبری پروژه‌ها را به عهده گیرند.

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: طرف کمک صندوق شرکتها هستند و تلاشمان این است با ابزارهای مختلف مشکلات را حل کنیم.

مهدی کشمیری، قائم مقام معاون پژوهش و فناوری در ادامه این دیدار گفت: سرویس بخش عمده‌ای از درخواست‌های پارک در صندوق فراهم است، شاید مکانیزم آن متفاوت باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود فردی در پارک فاوا با سرویس‌های صندوق مرتبط شود.

سپس اعضای حاضر در نشست از محوطه پارک و برخی شرکت‌های مستقر در آن بازدید کردند.

کلید واژه ها: پارک فاوا صندوق نوآوری و شکوفایی جعفر صدیق


نظر شما :