در جلسه با اعضای هیئت علمی دانشگاه کاتب افغانستان؛
زمینههای همکاری دوجانبه و چندجانبه میان دانشگاه کاتب و پارک فاوا بررسی شد
![زمینههای همکاری دوجانبه و چندجانبه میان دانشگاه کاتب و پارک فاوا بررسی شد](/images/www/fa/news/news-primary/2023/64d08c7ed32c5-screenshot-2023-08-07-092833.jpg)
در ابتدای این نشست دکتر محمد¬شاه امید، معاون امور دانشجویان این دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از برقراری روابط با پارک فاوا به معرفی متخصری از دانشگاه کاتب پرداخت و همکاریهای متقابل دانشگاه کاتب و پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات را یک گام اساسی در راستای همگامسازی دانشگاه کاتب با فناوری روز دنیا عنوان کرد.
در ادامه دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور امور بینالملل پارک فاوا ضمن اشاره به اهمیت روابط پارک با افغانستان به عنوان یک کشور همسایه که دارای مشترکات قابل تأملی با ایران است، فعالیتهای پارک در حوزه تولید محتوا، فناوری IOT، پروژههای پیشران پارک، شرکتهای فناور عضو پارک و نقش پارک فاوا در بحث امنیت غذایی را توضیح داد.
دکتر قنبری نقش تولید محتوای دیجیتال در ایجاد کارآفرینی در افغانستان و به ویژه دانشگاه کاتب را شرح داد و گفت: ایجاد استودیوهای تولید محتوای دیجیتال علاوه بر اینکه زمینههای کسب دانش عملی برای دانشجویان را فراهم میکند، باعث اشتغالزایی در افغانستان نیز میشود.
سپس دکتر داود فروتن، رئیس دانشکده علوم کامپیوتر ضمن معرفی این دانشکده، مشکلات و موانع سد راه دانشجویان دانشکده علوم کامپیوتر را شرح داد و خواهان توضیح بیشتر در مورد گرنت جوانه شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا شد.
در ادامه پرسشهایی در رابطه با فعالیتهای تحقیقاتی، گلخانه هوشمند و تصفیهخانه فاضلاب پارک فاوا توسط رئیس تحقیقات دانشگاه کاتب و رئیس دانشکده مهندسی این دانشگاه مطرح شد و همچنین آنها خواهان ارائه مشاوره در زمینه احداث پارک دانشگاهی در دانشگاه کاتب شدند.
سپس دکتر قنبری فرایند راه اندازی پارک علم و فناوری را توضیح و گفت: با توجه به اینکه دانشگاه کاتب تاکنون پارک علم و فناوری نداشته است، ممکن است مستقیماً ساختن پارک علم و فناوری ایده درستی نباشد و ما نمیتوانیم این موضوع را به شما پیشنهاد دهیم. شما ابتدا باید از یک مرکز فناور شروع کنید. این مرکز محصول تولید کند، به مرحله رشد برساند و سپس محصول خود را به فروش برساند. در صورتی که شما چند تجربه موفق در این زمینه داشته باشید، بزودی بازار و یا صنعت متوجه میشود و روی ایدههای بیشتر در حوزه فناوری و نیز توسعه یک منطقه فناوری در دانشگاه شما سرمایهگذاری میکنند.
دکتر قنبری به امکان همکاری چندجانبه پارک با دانشگاه کاتب اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بانک جهانی، سازمان ملل و یونسکو در زمینههای مختلف برای کشور افغانستان همکاری میکنند، این کار میتواند به صورت همکاری چندجانبه انجام شود. به طور مثال، دانشگاه کاتب به دنبال راهاندازی یک مرکز نوآوری در افغانستان است، هزینههای مالی این مرکز را سازمان ملل تأمین میکند و مسائل علمی و لجستیکی آن را پارک فاوا تأمین مینماید.
در نهایت هیئت مدیره دانشگاه کاتب ضمن تأیید سخنان دکتر قنبری، از علاقهمندی پارک فاوا در اشتراک گذاری دستاورهای این پارک با کشور افغانستان استقبال کردند و مقرر شد با برگزاری جلسات بیشتر فعالیتهای عملی میان دانشگاه کاتب و پارک فاوا آغازگردد.
لازم به ذکر است؛ در این نشست دکتر محمد شاه امید، معاون امور دانشجویان دانشگاه کاتب؛ دکتر هادی فصیحی، رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه کاتب؛ دکتر داود فروتن، رئیس دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه کاتب؛ دکتر براتی، رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه کاتب؛ دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور امور بینالملل پارک فاوا؛ خانم مینا راستی، کارشناس روابط عمومی و سیدنبی سجادی، کارشناس امور بینالملل پارک فاوا حضور داشتند.
نظر شما :