زمینههای همکاری مشترک پارک فاوا و سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه بررسی شد
![زمینههای همکاری مشترک پارک فاوا و سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه بررسی شد](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1686120182-screenshot-2023-06-05-193020.jpg)
این نشست مقدماتی برای مذاکره و آشنایی درخصوص همکاریهای مشترک فیمابین پارک فاوا و سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه با حضور دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا؛ آندری فیلیپوف، معاون مدیر همکاریهای بینالمللی سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه و مارک تِوِردینین، مدیر همکاریهای بینالمللی سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه برگزار شد.
در این جلسه ابتدا آندری فیلیپوف، معاون مدیر همکاریهای بینالمللی سازمان اقتصاد دیجیتال به معرفی سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه پرداخت و گفت: سازمان غیرانتفاعی مستقل اقتصاد دیجیتال (ANO) در سال 2017 در راستای اجرای برنامه ملی اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه تأسیس شد. این سازمان بستر اصلی تعامل بین بخش تجارت و دولت در توسعه اقتصاد دیجیتال در فدراسیون روسیه بوده و هدف از تأسیس این سازمان، ارائه خدمات در زمینه توسعه اقتصاد دیجیتال در این کشور از جمله از طریق حمایت از پروژهها و ابتکارات مهم اجتماعی در این زمینه و همچنین ایجاد تعامل بین جامعه تجاری، سازمانهای علمی و آموزشی، سایر جوامع و ارگانهای دولتی است.
وی بنیانگذاران این سازمان را شرکتهای فعال در حوزه فناوری روسیه، شرکتهای دولتی، مؤسسات مالی و مؤسسات توسعه از جمله MegaFon، Yandex، Mobile TeleSystems (MTS)، VimpelCom PAO ، Rosatom، Sberbank، Rostec، Mail.ru، Rostelecom، Gazprom Neft، Rusnano، راهآهن روسیه، شرکت سرمایهگذاری روسیه (RVC)، آژانس ابتکارات استراتژیک (ASI)، اداره پست روسیه، بنیاد اسکولکووا و... عنوان کرد.
معاون مدیر همکاریهای بینالمللی سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه مأموریت این سازمان را ایجاد یک اقتصاد اکوسیستممحور برای راحتی زندگی شهروندان و تجارت در روسیه مطرح کرد و یادآور شد: مأموریت ذکر شده در پنج حوزه تحول دیجیتالی صنایع و شرکتها، زیرساختهای باز امن، پرسنل شایسته برای اقتصاد دیجیتال، مقررات موثر، همکاری بینالمللی اجرا خواهد شد.
در ادامه نشست دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا ضمن تشکر از افراد حاضر در جلسه، به معرفی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخت و گفت: حوزه فعالیت پارک فاوا در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و به همین منظور پارک فاوا میزبان شرکتهای فناور فعال در حوزه آی.سی.تی میباشد.
مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا با اشاره به این موضوع که پارک فاوا نیز همچون سازمان اقتصاد دیجیتال روسیه به عنوان بستری برای تعامل بین دولت و بخش خصوصی به شمار میرود، خاطرنشان کرد: همکاری فیمابین پارک فاوا و سازمان اقتصاد دیجیتال روسیه در دو حوزه امکانپذیر است. اولین حوزه شامل تبادل تجربیات و دانش دو طرف در خصوص فعالیتها و وظایف آنها و به اشتراک گذاشتن ایدهها و فرایندها و دومین حوزه ایجاد همکاری بین شرکتهای سازمان اقتصاد دیجیتال و شرکتهای فناور عضو پارک فاوا است. این همکاری با کار بر روی بازار ایران و روسیه و همچنین به اشتراک گذاشتن توسعه فناوری صورت میپذیرد.
وی در ادامه به زمینههای همکاری مشترک برای تأسیس مرکز نوآوری اشاره کرد و گفت: قدم اول برای همکاری دو طرف برگزاری ورکشاپهای یک روزه با موضوعاتی همچون نحوه تأمین مالی شرکتها، اعطای گرنتها و نحوه همکاری شرکتها و... است. در خلال برگزاری این ورکشاپها میتوان ظرفیتهای بهتر همکاری دو طرف را بررسی کرد. پارک فاوا آمادگی میزبانی از سازمان اقتصاد دیجیتال فدراسیون روسیه و بحث در خصوص موضوعات بازار ایران و روسیه را دارد. همچنین امکان برگزاری نشست یک روزه به صورت حضوری و یا مجازی وجود دارد.
در ادامه جلسه دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا به جمعبندی موضوعات مطرح شده در نشست پرداخت و گفت: پارک فاوا در تمامی سطوح و ابعادی که مطرح شد، آماده همکاری است از جمله BtoB و بین شرکت های ایرانی و روسی، و نیز در حوزه تجارت (واردات و صادرات محصولات فناوری) بین دو کشور. با این حال به نظر میرسد ایده راهاندازی «مرکز نوآوری» بین دو طرف میتواند تسهیلگر زمینههای این همکاری در یک چارچوب و برنامه مشخص باشد.
مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا در پایان یادآور شد که هرگونه برنامهریزی برای همکاریهای آتی باید براساس یک چارچوب زمانبندی شده مشخص با اهداف مشخص و قابل دستیابی باشد. بر این اساس واحد بینالملل پارک فاوا آماده است این زمینهسازی و فراهم ساختن مقدمات این نوع برنامه را از طریق برگزاری نشستهای دوجانبه و یا چندجانبه و همچنین به صورت مجازی یا حضوری (در تهران یا مسکو) به سرانجام برساند.
لازم به ذکر است؛ در پایان مقرر شد که نشست آتی ارزیابی زمینههای همکاریهای طرفین با برگزاری یک نشست دیگر در ماه جولای و با حضور مقامات دو طرف دنبال شود.
نظر شما :