در یک بازدید علمی-دانشآموزی؛
دانشآموزان مدرسه فرزانگان ۲ از پارک فاوا بازدید کردند
![دانشآموزان مدرسه فرزانگان ۲ از پارک فاوا بازدید کردند](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1684152044-img-3453.jpg)
در راستای مقولۀ «مسئولیت اجتماعی» و اهتمام پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به حضور مؤثر و پررنگ در اجتماع و نیز مشارکت در توانمندسازی بخشهای مختلف جامعه، روز یکشنبه 17 اردیبهشت 1402 میزبان بیش از 30 نفر از دانشآموزان مدرسه فرزانگان 2 بود.
در ابتدای ورود دانشآموزان مدرسه فرزانگان 2 به پارک فاوا، این دانشجویان مورد استقبال کارکنان و کارشناسان پارک فاوا قرار گرفتند و سپس براساس برنامه از پیش طراحی شده، در کارگاه معرفی پارک فاوا که توسط خانم دکتر قارون، مدیر پذیرش و ارزیابی پارک فاوا برگزار شد، حضور یافتند.
در این کارگاه مدیر پذیرش و ارزیابی پارک فاوا به بیان تاریخچه مفصلی از تأسیس پارکهای علم و فناوری در جهان و نیز جدیدترین رویکرد کشورها به مقوله دانش و فناوری پرداخت.
دکتر قارون با اشاره به فلسفه تأسیس پارکهای علم و فناوری افزود: تأسیس پارکهای علم و فناوری با هدف عملیاتی کردن آموختههای علمی در محیط کسبوکار، فراهم سازی زیرساخت بقا، رشد و توسعه شرکتهای نوپا و افزایش ثروت جامعه از طریق ترویج و گسترش فرهنگ رقابت در میان شرکتهای عضو در هر پارک علمی و فناوری است.
دکتر قارون با اشاره به سابقه پارکهای علم و فناوری در ایران در خصوص فلسفه و دلایل تأسیس پارک فاوا ادامه داد: در همین راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف حمایت از واحدهای فناور و کسب و کارهای فعال در حوزه ICT، در سال 1396 اقدام به تأسیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) کرد. پارک فاوا به عنوان یک پارک ملی، در حال حاضر قطب تولید فناوری در کشور و نیز ارائهدهنده خدمات، تسهیلات و تجهیزات برای شرکتهای فناور داخلی در حوزه آی.سی.تی است.
این مدیر ارشد پارک فاوا سپس به معرفی شعب مختلف پارک فاوا در استانهای خراسان رضوی و سمنان و نیز شعبههای در دست تأسیس در فولادشهر اصفهان، ساری و زنجان پرداخت و خاطرنشان کرد که پارک فاوا در تمامی شعب خود میزبان شرکتهای فناور کشور در حوزه آی.سی.تی و نیز مرکزی برای آموزشهای مهارتمحور میباشد.
وی در پایان با اشاره به بخشهای مختلف اکوسیستم نوآوری و فناوری استقرار یافته در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، خاطرنشان ساخت که پارک فاوا حامی و پشتیبان تمامی شرکتهای فناوری در حوزه آی.سی.تی است که به مرحله محصول رسیده و قصد ورود به بازار فناوری آی.سی.تی در سطوح داخلی، منطقهای و بینالمللی را دارند.
در ادامه این کارگاه و با توجه به علاقه دانشآموزان به مقوله استارتاپها و نیز چگونگی و فرایند تبدیل شدن ایدهها به پدیدهها، به سؤالات دانش آموزان و همچنین ظرفیتهای موجود در پارک فاوا برای کمک به نخبگان جوان برای کارآفرینی و شروع کسب و کارهای نوپا پاسخ داد.
دانشآموزان مدرسه فرزانگان ۲ در ادامه از تعدادی از پروژههای پیشران پارک فاوا بازدید کردند. یکی از این پروژهها، گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا است که با هدف ارتقای بهرهوری در حوزه کشاورزی و نیز در راستای مقوله «امنیت غذایی» توسعه یافته است.
در ابتدای بازدید دانش آموزان فرزانگان 2 از این گلخانه، کلیپ معرفی گلخانه هوشمند پخش شد و سپس دانشآموزان با توضیحات خانم هاتفی، کارشناس گلخانه پارک فاوا از نزدیک با تمامی فرایندهای مربوطه از جمله آبیاری، تنظیم دما، تنظیم رطوبت، کوددهی، بازگشت آب پسماند به چرخه آبیاری، تشخیص آفت و... که به صورت کامل از طریق یک سامانه هوشمند با فناوری آی.او.تی صورت می گیرد، آشنا شدند.
یکی دیگر از پروژه های پیشران در پارک فاوا، تصفیهخانه فاضلاب پارک فاوا است که با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و با هدف بازگشت فاضلاب شهری مورد استفاده در پارک به چرخه مصرف راهاندازی شده است.
در این بخش از بازدید مهندس کندی، کارشناس دفتر فنی و خدمات شهری یکی از اقدامات انجام شده در راستای تبدیل شدن پارک فاوا به «دهکده دوستدار محیط» را راهاندازی تصفیهخانه مرکزی فاضلاب پارک فاوا معرفی کرد که با راهاندازی آن، علاوه بر جلوگیری از هدررفت آب و عدم تزریق مواد آلاینده و نفوذ فاضلاب به سفرههای آب زیرزمینی، تمامی آب مورد نیاز برای فضای سبز 22 هکتاری پارک فاوا نیز تأمین میشود.
دانشآموزان مدرسه فرزانگان ۲ در ادامه از شرکت خدمات مخابراتی ارگ جدید، شرکت اتصال صنعت میانه و شرکت نوربهینه گستر خاورمیانه بازدید کردند و از نزدیک با فعالیتهای هر بخش مانند فرایند تبدیل ایده به محصول، فرایند تحقیق و توسعه، مونتاژ قطعات، حوزه فعالیت شرکت و... آشنا شدند.
تعامل دانش آموزان با ایدهپردازان و نخبگان فناور فعال در شرکتهای مستقر در پارک، آشنایی کامل آنها با فرایندهای طی شده در مراکز تحقیق و توسعه این شرکتها، بازدید از خطوط تولید محصولات فناوری و... از جمله بخشهای جذاب این بازدید دانشآموزان فرزانگان 2 از بخشهای مختلف اکوسیستم فناوری و نوآوری پارک فاوا بود که با استقبال آنها مواجه شد.
نظر شما :