طی آیینی در پارک فاوا؛

قرارداد مشاوره سند جامع انرژی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور امضا شد

۲۰ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۳:۵۵ کد : ۸۱۴ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۴۸۷
روابط عمومی پارک فاوا: قرارداد مشاوره سند جامع انرژی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور میان پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران طی آیینی در پارک فاوا امضا و مبادله شد.
قرارداد مشاوره سند جامع انرژی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور امضا شد

در ابتدای این جلسه، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا پس از خوشامدگویی، شبکه ملی اطلاعات را یک موضوع بزرگ ملی دانست و گفت: غیر از اینکه شبکه ملی اطلاعات در این دولت یک دستورکار جدی است، از لحاظ اقتصادی هم موضوع بسیار مهمی است. شبکه ملی اطلاعات یعنی پول، ثروت و خدمت و تنها چیزی که در آن مهم نیست، بحث و دعواهای سیاسی حول آن است.

وی افزود: ظرفیت شبکه جهانی اطلاعات 5000 میلیارد دلار است که به عبارتی 50 میلیارد دلار یا 2500 همت حاصل سهم جمعیت یک درصدی کشورمان در این شبکه جهانی است. برای 20% خانوارهای ایرانی می‌تواند شغل کامل ایجاد کند و جزو بهترین روش‌ها برای فرار از تله‌های تحریم‌ها به حساب می‌آید. 

مشاور وزیر ارتباطات با بیان دیگر خصوصیات شبکه ملی اطلاعات اضافه کرد: راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات یعنی تولید محتوا در داخل و معرفی آن. سپس هر کسی که در دنیا تمایل داشت تا از این محتوا استفاده کند، باید به دیتاسنترهای ما وصل شود تا از این محتوا استفاده کند که این خاصیت را هیچ صنعت دیگری ندارد. خاصیت دیگر شبکه این است که اگر امروز شبکه ملی اطلاعات بالا بیاید، فردا از چرخه خارج می‌شود، زیرا شبکه ملی اطلاعات مانند صنعت فولاد به برق نیاز دارد؛ یعنی حتی روی شبکه برق خانگی هم تأثیر می‌گذارد که آن شارژ کردن گوشی، لپ تاپ و ... است. پس اهمیت تأمین برق در شبکه ملی اطلاعات بود که ما را به اجرای این پروژه مشترک با شرکت موننکو سوق داد.

دکتر صدیق با بیان جزئیات قرارداد امضا شده میان پارک فاوا و شرکت موننکو ایران بیان کرد: این پروژه اصلا در خصوص صنعت برق نیست بلکه سه صورت مسئله اصلی دارد که یکی از آن برق است. سؤال اول این است که شبکه ملی اطلاعات چقدر و با چه توزیعی برق می‌خواهد؟ وضعیت الان کشور چگونه است و شکاف آن چیست؟

وی ادامه داد: سؤال دوم در خصوص وضعیت تقاضای این صنعت است که ایستا نبوده بلکه متغیر است. برای مثال باید دانست آثار 5G روی بازار چیست؟ و الان که 5G قرار است وارد بازار شود، روی چه کاری انجام می‌شود تا 10 سال دیگر از آن استفاده شود؟ یک مورد خیلی ساده این است که اگر 5G نباشد، خودروی خودران هم نخواهد بود، زیرا اصلی‌ترین تقاضای 5G برای خودروی خودران است. سپس باید بپرسیم که این مسئله با بازار شبکه چه خواهد کرد، چه آثاری در برق خواهد گذاشت و پس از آن انرژی تکنولوژی بعدی چیست؟ برای پاسخ به سؤال دوم انتظار جدی در این پروژه وجود دارد. 

رئیس پارک فاوا اظهار کرد: سؤال سوم این است که اگر به وزارت نیرو گفتیم n مقدار برق می‌خواهیم اما آن برق را نداد ما می‌خواهیم چه کار کنیم؟ ما نیاز به راه‌حلی داریم که سرمایه‌گذار را برای تولید برق توجیه کند. به عبارت دیگر مدلی که بتواند بخش خصوصی را وارد کار کند، چه مصوبات و آیین‌نامه‌هایی می‌خواهد؟ پاسخ به این سؤال ممکن است یک صفحه باشد اما اصل کار پروژه است. 

مشاور وزیر ارتباطات عنوان کرد: آخرین نکته این است که ما دو تیم نیستیم. ما حتی با پیمانکارهایمان هم دو تیم نمی‌شویم. مشاور که جزو کارفرماست. موفقیت شما موفقیت ما و وزارتخانه است و ما دلمان می‌خواهد با کار در اینجا علاوه بر خدمت به کشور، این دانش را به کشورهای دیگر نیز ارائه دهیم. 

در ادامه این جلسه دکتر حاتمیان، مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن تشکر از شرکت موننکو ایران و انتخاب این پروژه گفت: این کار سختی برای ماست اما امیدواریم با دانش فنی‌ و سیستم نظارت داخلی‌ شرکت موننکو بتوانیم این پروژه را با موفقیت پیش ببریم. 

وی در خصوص مباحث مربوط به اقتصاد دیجیتال افزود: ما در برنامه هفتم توسعه، حکم اقتصاد دیجیتال را داریم که مبتنی بر فناوری‌های نوظهور است و عددی که در سند راهبردی فضای مجازی کشور که تکنولوژی پیشران آن همان محتوا است، در افق 1410 عدد 10 است که با لایه‌های 2 و 3 که همان اقتصاد دیجیتال، نفوذ آی.سی.تی و بحث‌های پلتفرمی می‌شود به پیشنهاد آقای وزیر عدد 30 است که عدد قابل توجهی است. در برنامه هفتم 5 ساله کشور هم عدد 15 را پیش‌بینی کردیم. 

دکتر حاتمیان ادامه داد: لایه‌های توسعه کاربرد مثل طرح تکفا (توسعه کاربرد فناوری‌های نوین) خصوصاً زنجیره گروهی و هوش مصنوعی به مراکز پردازشی نیاز دارند که شبکه را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در کنار این‌ها به فناوری‌های نوین 10 ساله مانند 5G، 6G و شهر هوشمند خواهیم پرداخت. 

مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: یک نکته حائز اهمیت دیگر این است که هاب دیجیتال منطقه شویم. همچنین علاوه بر برق صادراتی به مراکز داده، در کنار نتورک، دیتاسنترهایمان هم برق زیادی می‌طلبند و با توجه به ورود متاورس و... برق زیادی در بخش خانگی مصرف می‌شود. 

وی با اشاره به گزارشی مبنی بر اینکه ما در افق 2030 در جهان، 8 تراوات ساعت بر سال مصرف انرژی داریم که دو برابر مقدار الان است، افزود: همه دنیا هم اکنون در حال برنامه‌ریزی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی هستند. یعنی ما باید همگرایی حوزه آی.تی و اسمارت گرید را در این پروژه داشته باشیم تا مواهبش هم به حوزه آی.تی و اقتصاد دیجیتال برسد و هم به حوزه انرژی که به یک مدل فنی – مالی – حقوقی در انتهای پروژه برسیم و انشاالله با توجه به تجربه دکتر صدیق در پارک فاوا، آن را به سراسر کشور تسری دهیم تا در آینده از انرژی‌های پاک تجدیدپذیر استفاده کنیم تا دو اتفاق بد، یعنی عدم تبدیل کشور به هاب دیجیتال منطقه و ناتوانی در سوار کردن داده‌ها بر بستر‌های مدرن مثل فیبرنوری، رخ ندهد. 

دکتر حاتمیان با اشاره به اظهارات دکتر صدیق در خصوص پیشرفت شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات 60% پیشرفت داشته و اگر قرار باشد به 100% برسد، بار عجیبی را روی شبکه برق وارد می‌کند. امیدواریم سیستمی بین وزارت نیرو و اپراتورهای حوزه آی.سی.تی طراحی و توافق شود و با سرمایه‌گذاری، تأمین انرژی پایدار و بهره‌وری این مهم رخ دهد. اگر به ثمر رسیدن این پروژه همزمان با تصویب برنامه هفتم توسعه شود، امیدواریم که بتوانیم برنامه‌ریزی میان مدتی داشته باشیم. همچنین تفاهمات خوبی بین وزارت ارتباطات و نیرو صورت گرفته است تا همگرایی دو بخش برق و آی.سی.تی کشور در این پروژه متبلور شود. 

در بخش دیگری از این جلسه، مهندس کاوه ذهبی، مدیرعامل شرکت موننکو ایران با تشکر از پارک فاوا به جهت اعتماد به این شرکت گفت: در دو دهه گذشته صنعت برق در کشورمان فراز و فرودهای زیادی داشته است. در گذشته دولت سرمایه‌گذاری زیادی می‌کرد تا نیروگاه‌های دولتی بسازد، پس تولید به نوعی حاکمیتی بود و سرمایه‌گذاری هم انجام می‌شد. از یک مقطعی به بعد نه دولت توانش را داشت و نه سیاست‌های جدید اجازه می‌داد که دولت در صنعت برق مثل گذشته سرمایه‌گذاری کند؛ بنابراین بخش خصوصی بخشی از کار را متقبل شد اما باز هم پیش‌بینی نمی‌شد که با مشکلات عدیده در صنعت برق مواجه شویم. 

وی در خصوص مشکلات قطعی برق در تابستان گفت: امروزه با جریانات اخیر اگر در تابستان قطعی برق نداشته باشیم عجیب است و اکنون به خاطر مشکلات اجتماعی بخش عمده فشار قطعی به صنعت وارد می‌شود. البته صنعت برق هم به تنهایی نمی‌تواند مسائل را حل کند. برای همین برخی صنایع به فکر افتادند که راه حل‌های مختلفی داشته باشند. مدل کار هم طوری است که به فرایند و پروسه نیاز دارد؛ بنابراین به مجموعه شما تبریک می‌گوییم، چون پیش‌بینی درستی در خصوص اجرای این طرح مطالعاتی کردید که امیدواریم به نتیجه برسد. 

آقای ذهبی در پایان خاطرنشان کرد: حوزه دیتا و آی.سی.تی بسیار جذاب است و همه کشورها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این بخش هستند. ما هم در شرکت موننکو کارهای بیشتری انجام خواهیم داد. امروزه شاید یک خانواده اگر برق نداشته باشند راحت‌تراند تا موبایلشان برق یا آنتن نداشته باشد. پس توسعه این حوزه بسیار مهم است. 

لازم به ذکر است؛ در جلسه امضای قرارداد مشاوره سند جامع انرژی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور دکتر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا؛ دکتر حاتمیان، مدیرکل دفتر بررسی های اقتصادی وزارت ارتباطات؛ دکتر حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع پارک فاوا؛ خانم محبی‌خواه، معاون دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات؛ مهندس کاوه ذهبی، مدیرعامل شرکت موننکو ایران و آقای رضایی، مدیر دفتر فنی و امور عمرانی پارک فاوا حضور داشتند.
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران سند جامع انرژی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور


نظر شما :