در جلسه‌ای با معاون صنعت دانشگاه یو.پی.ام مالزی؛

زمینه‌های همکاری در راستای ایجاد گلخانه هوشمند برای دانشگاه یو.پی.ام مالزی بررسی شد

۰۸ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۷:۲۹ کد : ۷۹۸ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۲۶۱
روابط عمومی پارک فاوا: نشست مقدماتی برای مذاکره در خصوص ایجاد گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا برای دانشگاه یو.پی.ام مالزی روز سه‌شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ به صورت برخط برگزار شد.
زمینه‌های همکاری در راستای ایجاد گلخانه هوشمند برای دانشگاه یو.پی.ام مالزی بررسی شد

این نشست مقدماتی برای مذاکره در خصوص امکان‌سنجی برای ایجاد گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا برای دانشگاه یو.پی.ام مالزی با حضور دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا؛ پروفسور هنگ توح بحرالدین، معاون صنعت دانشگاه یو.پی.ام مالزی؛ دکتر نظام عثمان، رئیس مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه یو.پی.ام و پروفسور لو، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه یو.پی.ام مالزی برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا ضمن خوشامدگویی و ابراز خرسندی از برگزاری این نشست در راستای ایجاد همکاری‌های مشترک فی‌مابین پارک فاوا و دانشگاه یو.پی.ام مالزی گفت: حوزه فعالیت پارک فاوا در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. ما باور داریم که می‌توانیم با استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی انقلابی در صنایع مختلف کشور ایجاد کنیم. لازم به ذکر است شکل صنایع در دهه‌های اخیر تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال در دهه‌های اخیر شاهد ایجاد خودروهایی خواهیم بود که خودران هستند. چنین تحولاتی در صنعت کشاورزی هم دیده می‌شود و این دلیلی است که پارک فاوا به سوی ایجاد گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا حرکت کرده است.

مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا خاطرنشان کرد: در پارک فاوا تلاش می‌کنیم که از کانسپت اینترنت برای اقتصادی کردن گلخانه‌های کوچک‌مقیاس استفاده کنیم. این کار برای ملت ما بسیار مهم است، چون جوانانی داریم که پول زیادی برای ایجاد گلخانه با مقیاس بزرگ ندارند. البته به طور کلی این کار برای جوامع خوب است، چون کیفیت و حجم محصولات بیشتر شده و منجر به کاهش هزینه‌های سربار از طریق شبکه خواهد شد.

دکتر صدیق ضمن دعوت از طرف مالزیایی برای حضور در پارک فاوا و آشنایی بیشتر با مجموعه تصریح کرد: بیشتر از دو سال است که پارک فاوا به صورت جدی بر روی پروژه گلخانه هوشمند مطالعه کرده و در این راستا شبکه‌ای را ایجاد کرده که از این طریق ارتباط بین بخش‌های مختلف برقرار شده است. به عبارت دیگر از طریق این شبکه، افراد در کسب و کارها، دانشگاه‌ها و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان را در کنار هم قرار می‌دهیم تا یک شبکه قوی ایجاد شود و از این طریق هزینه‌ها کاهش یابد.

وی یادآور شد: پارک فاوا برای تحقق این ایده که «گلخانه در چه مقیاسی اقتصادی است؟» زمان زیادی را صرف تحقیق و مطالعه کرده و در حال حاضر به این پاسخ رسیده است که گلخانه پانصد مترمربعی اقتصادی است. 

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده خاطرنشان کرد: پارک فاوا در سال جاری شبکه‌ای از گلخانه‌های هوشمند خواهد داشت که با استفاده از اینترنت اشیا و تنها از طریق مرکز کنترل مدیریت می‌شوند و نیازی به استفاده از نیروی انسانی زیاد در آن‌ها نخواهد بود. به همین دلیل اگر پروژه‌ای فی‌مابین پارک فاوا و دانشگاه یو.پی.ام مالزی شکل بگیرد، در آن صورت می‌توانیم دانش ایجاد این شبکه و  سایر اطلاعات و تجربیات پارک فاوا را به دانشگاه یو.پی.ام مالزی منتقل کنیم.

در ادامه این نشست پروفسور هنگ توح بحرالدین، معاون صنعت دانشگاه یو.پی.ام مالزی ضمن تشکر از توضیحات دکتر صدیق به معرفی اعضای حاضر در جلسه پرداخت و گفت: در صحبت‌های مقدماتی که با دکتر قنبری، مشاور بین‌الملل شما داشتم، شگفت‌زده شدم که چطور تکنولوژی با کشاورزی در پارک فاوا آمیخته شده است؛ به خصوص زمانی که متوجه شدیم گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا در پارک فاوا کوچک‌مقیاس بوده و محصولات و بازدهی بالایی دارند.

پروفسور هنگ توح بحرالدین خاطرنشان کرد: تاکنون دانشکده کشاورزی دانشگاه یو.پی.ام مالزی در تحقیق و توسعه کنترل بیماری‌ها، توسعه کود، میکروب‌های مربوط به کشاورزی و... به فعالیت مشغول بوده و در این حوزه‌ها بسیار قوی است اما زمانی که به سمت IOT در کشاورزی حرکت می‌کنیم، باید از رشته مهندسی نیز کمک بگیریم. متأسفانه سرعت پیشرفتمان در این حوزه کند است و می‌خواهیم که کشاورزی مدرن و مبنی بر اینترنت اشیا را در دانشگاه یو.پی.ام گسترش دهیم.

معاون صنعت دانشگاه یو.پی.ام یادآور شد: می‌دانیم که فاکتورهای کنترل دما و رطوبت، نور و... در ایجاد گلخانه هوشمند مهم است که متأسفانه به دانش آن‌ دسترسی نداریم. دکتر قنبری در صحبت‌های ابتدایی عنوان کردند که پارک فاوا راه‌حل‌هایی برای کاهش هزینه، افزایش راندمان و... دارد. ما در کشور دسترسی محدودی به زمین داریم و از طرفی به فناوری دسترسی نداریم؛ بنابراین خواهان ایجاد نمونه‌ای شبیه به گلخانه هوشمند پارک فاوا در دانشکده کشاورزی هستیم. اگر این اتفاق در دانشکده کشاورزی بیفتد، نمونه‌ای خواهد بود که افراد را برای سرمایه‌گذاری در این حوزه ترغیب خواهد کرد.

لازم به ذکر است؛ در پایان این نشست کلیپی از گلخانه هوشمند پارک فاوا پخش شد و پرسش‌هایی در خصوص هزینه‌های لازم برای ایجاد این سیستم پرسیده شد. همچنین مقرر شد که مذاکرات تکمیلی از طریق سفر یک هیئت کارشناسی از دانشگاه یو.پی.ام به ایران و زمینه‌سنجی برای امکان انتقال این فناوری به مالزی دنبال شود.
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه یو.پی.ام مالزی گلخانه هوشمند


( ۱ )

نظر شما :