در بازدید معاون استاندار کرمان از پارک فاوا؛

دکتر حسن زاده: هدف ما از همکاری با پارک فاوا، توسعه آموزش‌های مهارتی در استان است

۱۴ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۵:۱۶ کد : ۷۸۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۴۲۶
روابط عمومی پارک فاوا: در بازدید معاون اقتصادی استاندار کرمان و مدیرعامل شتاب دهنده تگ در روز یکشنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱ از پارک فاوا، دکتر حسن زاده هدف از همکاری استانداری کرمان با پارک فاوا آموزش‌های مهارتی به افراد در استان عنوان کرد.
دکتر حسن زاده: هدف ما از همکاری با پارک فاوا، توسعه آموزش‌های مهارتی در استان است

دکتر محمد جعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فاوا در این بازدید با اشاره به تجربیات خود در حوزه پارک‌داری مانند طراحی و تأسیس شهرک علمی – تحقیقاتی اصفهان و امکان در اختیار قرار دادن این تجربه به استان کرمان گفت: حجم بیزینس ICT در کشورمان ظرفیت رشد دارد ولی شاهدیم که رشدی اتفاق نمی‌افتد، زیرا شتاب‌دهی در کشور ما چندان موفق نبوده و باید از ظرفیت این بخش استفاده کنیم. 

وی با تأکید بر لزوم تبدیل شتاب‌دهنده تگ به استارتاپ استودیو افزود: راه رشد این بخش، وجود مارکت است، زیرا اگر مارکتی در کار نباشد طبیعی است که محققین ICT از استان‌ها به تهران و سپس به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند. در کشور ما این ظرفیت وجود دارد تا برخی نرم‌افزارها جهانی شوند. 

دکتر صدیق در ادامه حوزه‌های همکاری پارک فاوا با استان کرمان و شتاب دهنده تگ را برشمرد و بیان کرد: دو محور اصلی همکاری ما یکی فراخوان آموزش مهارتی و حمایت پارک فاوا به صورت مالی و سیستمی از این دوره‌ها است به طوری که 30% شهریه افراد یادگیرنده را پرداخت و تا 70 % از شهریه 40 % نفرات برتر دوره را تأمین خواهیم کرد. 

مشاور وزیر ارتباطات ضمن توصیه اکید جهت برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی، دومین حوزه همکاری با استان کرمان را تمرکز در دو یا سه حوزه تخصصی در استارتاپ استودیو و قوی شدن در آن مانند آپگرید کردن نرم‌افزارها را پیشنهاد کرد.

رئیس پارک فاوا در ادامه با بیان راه‌های تأمین ساختمان مورد نیاز برای احداث پارک را تشریح کرد و افزود: یک روش برای ساختمان‌سازی که فعلاً بهترین روش نیز هست استفاده از ساختمان‌های خالی استان است که این کار را در سمنان انجام دادیم. زمین گرفتن از دانشگاه و استفاده از برج‌های نیمه کاره نیز دو راه دیگر برای تأمین فضای مورد نیاز پارک است. 

وی ادامه داد: یکی از راه‌ها برای کاهش هزینه‌ها و تأمین بودجه این است که به صورت هدف‌دار وارد بیزینس‌های موجود شویم و برای مثال IT و IOT را وارد کشاورزی کنیم. در همین راستا اکنون در حال راه‌اندازی انکوباتور گلخانه‌‌ای در استان زنجان هستیم که در آن برای مثال به جای تبدیل یک زمین 18 هکتاری به گلخانه کامل، آن را به 30 قطعه 600 متری تقسیم کرده و به هر نفر یک قطعه می‌د‌هیم که حداقل ماهانه 15 میلیون درآمد دارد.

در ادامه دکتر امیر حسن زاده، معاون اقتصادی استاندار کرمان ضمن اشاره به هدف استانداری در توسعه متوازن بخش‌های شمال و جنوب استان کرمان گفت: مشکلی که در استان کرمان وجود دارد مهارت است؛ یعنی افراد مهارت‌های لازم از جوشکاری تا مباحث مربوط به اقتصاد دیجیتال را ندارند. لذا خواسته ما از همکاری با پارک فاوا نیز توسعه آموزش‌های مهارتی است. 

لازم به ذکر است پیش از صحبت‌های دکتر صدیق، دو کلیپ از معرفی پارک فاوا برای حاضرین پخش شد که در آن مأموریت‌ها، اهداف، وظایف، شعب پارک و خدمات ارائه شده توسط پارک تشریح شد. 

در ادامه، مهندس یزدان پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا ضمن برشمردن راه‌های همکاری پارک فاوا با شتاب دهنده تگ از جمله تامین فضای لازم برای استقرار گفت: لازمه همه حمایت‌های پارک فاوا در حوزه‌های گرنت دهی، آموزشی و مشاوره‌ای و... عضویت در شبکه تاد است.

وی همچنین با معرفی شعب مشهد و سمنان و پروژه‌های در دست اقدام جهت احداث دیگر شعب پارک در ساری، کرمان، کرمانشاه، هرمزگان، شهرکرد، اصفهان و زنجان افزود: یکی از مأموریت‌های اصلی پارک فاوا در حوزه گیم و انیمیشن تعریف می‌شود. هاب اصلی تولید محتوا و خدمات ابری از مشهد شروع شده و به عنوان قطب اولین مرکز تولید محتوا و خدمات ابری در شمال شرق کشور فعالیت خود را شروع کرده است. 

در ادامه این جلسه، خانم سیدزاده، رئیس شبکه تاد ضمن معرفی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال در حوزه حمایت‌های مالی در قالب اعطای گرنت به شرکت‌های نوپای سراسر کشور گفت: گرنت جوانه با همکاری وزارت علوم به حمایت از پایان نامه‌ها/ و رساله های دارای ایده بازارگرا در حوزه ICT اختصاص می‌یابد. در سه دوره‌ قبل، پارک فاوا با بالاترین رقم از پایان‌نامه‌ها حمایت مالی کرده است. دیگر گرنت پارک، گرنت رشد است که به  توسعه محصولات حوزه ICT شرکت های مستقر در مراکز رشد عضو شبکه تاد اختصاص یافته و منحصرا توسط پارک فاوا اجرا می‌شود که تاکنون استقبال خوبی از آن صورت گرفته است.  

در بخش دیگری از این جلسه، مهندس نجف آبادی مدیرعامل مؤسسه تگ، ضمن معرفی شتاب دهنده تگ و حوزه فعالیت آنها، به معرفی سوابق و اقدامات مؤسسان این شتاب دهنده در حوزه فناوری و نوآوری پرداخت و افزود: شتاب دهنده تگ ظرفیت کار در سطوح کشوری و بین‌المللی را دارد. مثلاً برای اولین بار اقدام به ساخت پلتفرمی برای شتاب‌دهی به شتاب دهنده‌ها کردیم که در آن مسیر شتاب دهی از 0 تا 100 معرفی شده است. همچنین ارزیابی، شتاب‌دهی و سرمایه‌گذاری، آموزش و تجاری‌سازی از دیگر خدمات ارائه شده تگ است؛ بنابراین ظرفیت هر نوع حمایتی از سوی پارک فاوا را داریم. 

وی با بیان اینکه شبکه‌سازی در حوزه داخلی و بین‌المللی مهم‌ترین هدف شتاب دهنده تگ از همکاری با پارک فاواست به معرفی ظرفیت‌ها، امکانات، چالش‌ها و مزیت‌های استان کرمان در حوزه ICT پرداخت و ورود به حوزه ICT در بخش معدن را به پارک فاوا پیشنهاد کرد. 
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات معاون استاندار کرمان


( ۱ )

نظر شما :