در دیدار با گروهی از اساتید دانشگاه تهران؛
رئیس پارک فاوا خواستار استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه تهران در آموزش مهارت محور شد
![رئیس پارک فاوا خواستار استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه تهران در آموزش مهارت محور شد](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1675756265-img-1374.jpg)
در ابتدای این دیدار، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر ارتباطات و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا) ضمن خوشامدگویی، با تشریح ماهیت و اهداف پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: پارک فاوا وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. این پارک از نظر تکنیکهای پارکداری برخلاف سایر پارکهای استانی و دانشگاهی که سمت عرضه هستند، سمت صنعت و نهادهای اقتصادی است.
وی افزود: پارکها بخشی از اِلمانهای توسعه منطقهای مانند شهرک صنعتی، منطقه آزاد و منطقه ویژه هستند. یعنی در یک منطقه خاص، امکانات و زیرساختهای قوی فراهم شده و شرکتهای خاصی نیز جذب میشوند. در اینجا نیز ما با شرکتهای فناور و دانش بنیان سروکار داریم. البته ما در حلقه بعدی پارکهای دیگر هستیم؛ یعنی شرکتها وقتی از پارکهای دیگر خارج میشوند، میتوانند به اینجا بیایند.
دکتر صدیق ضمن برشمردن اهداف و وظایف پارک فاوا عنوان کرد: دو وظیفه اصلی ما در پارک فاوا، توسعه اقتصادی و رشد شرکتها و توسعه و تعمیق تکنولوژی شرکتهاست که دومی برای ما مهمتر است زیرا اگر شرکتی دچار بحران اقتصادی شود ما به آن کمک میکنیم اما اگر توسعه تکنولوژی نداشته باشد، بعد از اخطار، آن شرکت را از پارک اخراج میکنیم.
مشاور وزیر ارتباطات، با بیان اینکه طبق اساسنامه، پارک فاوا یک سازمان ملی و بینالمللی است، ارتباط میان پروژههای پارک فاوا و ماموریتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را تشریح کرد و پس از بیان تاریخچهای از روند تاسیس پارک فاوا به معرفی شعب پارک در مشهد، ساری و سمنان پرداخت و افزود: بزودی سایر شعب پارک در اصفهان، زنجان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه دایر میشود.
دکتر صدیق دامغانی زاده همچنین تاسیس گلخانه و توسعه آموزشهای مهارتی را دو پیشنهاد مناسب جهت همکاری میان پارک فاوا و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران دانست و گفت: توسعه آموزشهای مهارتی مانند یاد دادن ماهیگیری به افراد است. پارک فاوا نیز از برگزاری این دورهها حمایت مالی و آموزشی خواهد کرد. پارک فاوا همچنین در حال تاسیس مراکز رشد گلخانهای در زنجان با هدف اشتغال زایی است که ما در این روش ورود ساختاری نکرده اما حمایتهای گسترده مالی، آموزشی و فنی خواهیم داشت.
در ادامه، دو طرف بر امکان سنجی اجرای این دو پیشنهاد از قبیل ماهیت و نحوه تاسیس، روش تامین منابع مالی، میزان حمایت پارک فاوا و نحوه فروش محصولات گفتگو کردند.
در بخش دیگری از جلسه، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس سابق دانشگاه تهران ضمن تشکر جهت برگزاری این جلسه، بر لزوم جمعبندی مدل همکاری در چارچوبی حقوقی تاکید کرد و گفت: در اینجا افراد با تخصصهای مختلف گرد آمدهاند و ما نیز به دنبال مجوزگیری یا دریافت وام از دولت برای توسعه شتاب دهنده نیستیم بلکه هدف ما راهاندازی کسب و کار است.
رئیس سابق دانشگاه تهران همچنین ضمن استقبال از پیشنهادات دکتر صدیق در حوزههای گلخانه، گِیم، انیمیشن و توسعه آموزشهای مهارتی، بر دنبال کردن آموزش مهارتهای نرم به صورت کلاسیک و تجربی و آموزش اخلاق در کار تأکید کرد.
دکتر نیلی احمدآبادی در پایان بر لزوم اتصال به خیرین تأکید و خاطرنشان کرد: خیرین در ساخت مسجد، مدرسه و حمایت از دانشجویان نقش کلیدی دارند اما اکنون مسئله اینجاست که وقتی فردی فارغالتحصیل شد، باید به دنبال شغل باشد و در این زمینه خیرین نیز میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
پس از پایان این جلسه، اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران از بخشهای مختلف پارک فاوا بازدید کردند.
گفتنی است، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با تشکیل «شورای اخلاق حرفهای فناوری» متشکل از مقامات و مسئولان پارک، مدیران عامل شرکتهای فناور مستقر در پارک و نیز ناظران و کنشگران اجتماعی و فرهنگی جامعه (اساتید دانشگاه، رؤسای انجمنهای علمی-تحقیقاتی، اعضای شبکه ملی نیکوکاری و خیریه کشور) دو مقوله مهم «مسئولیت اجتماعی» و «مسئولیت اخلاقی» را در صدر توجهات خود قرار داده است.
نظر شما :