در حاشیه بازدید مدیران عامل شرکتهای پارک اسکولکوو از پارک فاوا؛
دکتر ملکیفر: شرکتهای داخلی علاوه بر تأمین نیازهای فناورانه کشور علاقهمند به همکاری با شرکای روسی نیز هستند
![دکتر ملکیفر: شرکتهای داخلی علاوه بر تأمین نیازهای فناورانه کشور علاقهمند به همکاری با شرکای روسی نیز هستند](/images/www/fa/news/news-primary/2023/1674279998-img-1329.jpg)
در ابتدای این نشست دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا ضمن خوشامدگویی به مهمانان حاضر در جلسه به معرفی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخت و خاطر نشان کرد که پارک فاوا به عنوان بزرگترین پارک تخصصی در حوزه ICT در ایران زیر نظر وزارت ارتباطات فعالیت میکند.
دکتر قنبری باغستان با اشاره به سفر اخیر رئیس پارک فاوا به همراه وزیر محترم وزارت ارتباطات و فناوری به روسیه یادآور شد که پارک فاوا طی این سفر علاقهمندی خود را در رابطه با همکاری با پارک اسکولکوو ابزار داشته و موضوع راهاندازی یک مرکز نوآوری مشترک با پارک اسکولکوو نیز طی آن دیدار مطرح شده است.
مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا تصریح کرد که اساسنامه پارک فاوا به طور مفصل به توسعه همکاریهای بینالملل پرداخته و توضیحات جامعی در خصوص نحوه استفاده شرکتها از گرنتهای توسعه محصول در خارج از ایران آمده است. یکی از ویژگیهای اصلی شرکتهای پارک فاوا این است که تمامی آنها شرکتهای متوسط و بزرگ و دارای محصول هستند. در حال حاضر این محصولات در ایران بازار بزرگی را به خود اختصاص داده و برخی از آنها قابل ارائه در بازارهای جهانی هستند. به این منظور پارک فاوا چند نوع وام و گرنت را در اختیار این شرکتها قرار داده است.
وی در پایان عنوان کرد که راه دیگر ورود به بازارهای ایران برقراری ارتباط با این شرکتها است. شرکتهای روسی میتوانند با سرمایهگذاری مشترک در محصولات این شرکتها گام اول در همکاریها را بردارند. پارک فاوا نیز در صورت توافق دو طرف ایرانی و روسی از آنها حمایت خواهد کرد.
پس از آن دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به معرفی اکوسیستم نوآوری ایران پرداخت و عنوان کرد که دولت، دانشگاهها و پژوهشگاهها، نهادهای مالی مثل بانکها و صندوقها، پارکها و مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها بازیگران مهم اکوسیستم نوآوری هستند و در ایران نهادهای دولتی مختلفی در مدیریت این اکوسیستم مشارکت دارند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری یادآور شد که ایران از سال 1357 به پیشرفتهای زیادی دست یافته است. ابتدا بر توسعه آموزش عالی و دانشگاهها متمرکز شده و سپس در زمینه توسعه پارکها، مراکز رشد و زیرساختهای توسعه فناوری وارد عمل شدهاند. از حدود 10 سال پیش اقداماتی در خصوص گسترش بازار و صادرات محصولات آنها نیز صورت گرفته است.
دکتر ملکیفر خاطرنشان کرد که در صندوق نوآوری و شکوفایی خدماترسانی به 8000 شرکت دانشبنیان صورت میگیرد. این شرکتها علاوه بر تأمین نیازهای فناورانه کشور خودمان در حوزه سلامت، کشاورزی، نفت و گاز و خودرو علاقهمند به همکاری با شرکای روسی نیز هستند. شایان ذکر است که این شرکتها از حمایت همه جانبه دولت ایران برخوردار هستند.
در ادامه این نشست مهندس جعفری، مدیر مرکز توسعه شرکتهای فناور پارک فاوا تصریح کرد که امکان مذاکره در مورد نحوه تخصیص گرنتها و وامهای پارک فاوا وجود دارد. اولین مورد، گرنت توسعه محصول است که پس از ارزیابی فنی و تجاری پروژههای شرکتها، مبلغ گرنت به صورت چندمرحلهای تا زمان تولید نهایی محصول به آنها پرداخت میشود. در صورتی که شرکت به نتیجه دلخواه برسد و محصولاتش را به فروش برساند، بخشی از درآمد حاصله را طی مدت مشخصی به پارک فاوا بازمیگرداند اما در صورت عدم موفقیت در تولید محصول، سرمایهگذاری با شکست مواجه شده و شرکت مذکور هیچگونه بدهی به پارک فاوا نخواهد داشت. مورد دوم، گرنت خوشهسازی فناوری است که در شرکتهای بزرگتر و دارای بازار سرمایهگذاری میکند.
مدیر مرکز توسعه شرکتهای فناور پارک فاوا در پایان یادآور شد که این سرمایهگذاری مشابه گرنت توسعه بوده و با مشارکت پارک انجام میگیرد. در این مدل، به دنبال آن هستیم که شرکتهای بزرگتر بخشی از نیاز خود را از طریق ایجاد اسپین آف در زنجیره تأمین بالادست و پاییندست خودشان فراهم نمایند. علاوه بر این موارد، وامهایی نیز به بازسازی و نوسازی فضاهای فیزیکی شرکتها اختصاص داده شده است. شایان ذکر است که در خصوص ارائه مشاورههای مالی و مالیاتی نیز تسهیلاتی ارائه میشود.
در ادامه مهندس جابری، مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه ضمن خوشامدگویی به معرفی شرکت پرداخت و گفت: شرکت اتصال صنعت میانه با نام تجاری ESM در سال 1390 رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت دانشبنیان در طول یک دهه فعالیت خود در صنعت ICT همواره تلاش کرده است تا با به کارگیری تجربه و دانش متخصصان ایرانی و با بهرهگیری از تجربیات شرکتهای بینالمللی و در تعامل نزدیک با آنان و با استفاده از توان شرکتهای پیمانکار داخل کشور و انتقال دانش فنی در نقش سازمانی پیشرو، پیشرفته و خلاق، ضمن ارائه خدمات و راهکارهای مدرن در صنعت ICT به شریکی راهبردی و ارجح برای بازیگران داخلی، بینالمللی و منطقه تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه خاطرنشان کرد: زمینههای کاری که شرکت بر روی آن تمرکز دارد، آی.سی.تی و به خصوص تله کامینیوکیشن است. در زمینه تأمین تجهیزات و انجام پروژههای فنی نیز فعالیت داشته و همچنین حدود سه سال است که به تولید تجهیزات مخابرات ورود پیدا کرده است. محصولی که در حال حاضر در این شرکت تولید میشود، دستگاه مودم برای اپراتورهای موبایل در داخل کشور است که کاملاً توسط تیم تحقیق و توسعه شرکت طراحی شده و توسعهیافته است. یکی از مهمترین پروژههای شرکت، اعلام حریق جنگلهای هیرکانی است که به سفارش وزارت آی.سی.تی ایران انجام شد.
مهندس جابری در پایان یادآور شد که شرکت اتصال صنعت میانه از طریق ایجاد واحدهای کسبوکار در زمینه مدیریت، نظارت، مشاوره، تحقیق و توسعه و ارتباطات به فعالیت مشغول است و در اجرای طرحهای ICT حضوری فعال و مؤثر در بازار داخلی دارد.
در پایان نشست دکتر شیخ الاسلامی، معاون توسعه بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال ضمن تشکر از برگزار کنندگان جلسه، به معرفی یکی از روشهای مقابله با تحریم پرداخت. به گفته وی هر تنشی که بین یک کشور و جامعه بینالملل به وجود میآید، با یک سری از محدودیتها که از خارج از کشور تحمیل میشود همراه است. راهحل این موضوع ایجاد یک دنیای موازی و غیررسمی است که به دلیل تحریمها به ناچار در همه جوامع تحت تحریم شکل میگیرد. این استراتژی، یعنی به رسمیت شناختن یک دنیای غیر رسمی، ما را قادر ساخته تا از مدیا و فناوریهای محتوایی تا ساخت هواپیما، در این حوزه حضور فعالی داشته باشیم.
لازم به ذکر است؛ در پایان این نشست هیئت تجاری روسی از شرکت اتصال صنعت میانه بازدید به عمل آوردند.
نظر شما :