همزمان با سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین؛
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات فرایند ایجاد یکصد شرکت فناور جدید در سراسر کشور را تشریح کرد
![رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات فرایند ایجاد یکصد شرکت فناور جدید در سراسر کشور را تشریح کرد](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1667909428-0i6a4803.jpg)
دکتر صدیق با اشاره به سودمندی و در عین حال سختی ایجاد شرکتهای فناور پایدار توسط یک جامعه پیشرو گفت: ضریب ماندگاری شرکتهای فناور در سطح ملی کمتر از ده درصد است که البته بهترین آمار در این خصوص به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با درصد ماندگاری قریب پنجاه درصد تعلق دارد.
وی ادامه داد: توان انجام تحقیق، توسعه و دستیابی به محصول فناورانه دارای بازار بالقوه، دسترسی شرکت به بازار (امکان عملیاتی ورود به بازار) و دسترسی مناسب به حمایتهای مدیریتی در طی دوره رشد شرکت، سه مولفهای است که تامین همزمان آن از الزامات ایجاد یک شرکت فناور پایدار است.
دکتر صدیق دامغانی زاده در ادامه ضمن برشمردن اقدامات انجام شده و در دست اقدام تا پایان سال در خصوص ایجاد یکصد شرکت فناور جدید اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ موضوع ایجاد یکصد شرکت جدید در سه محور در دستور کار قرار گرفت؛ اول، ایجاد شرکتهای جدید با همکاری پارکهای علم و فناوری استانی که در این خصوص اقداماتی انجام و در دستور کار است. این اقدامات شامل طراحی کامل ساز و کارهای لازم شامل روش پذیرش، اعطای حمایت مالی تحقیق و توسعه و نحوه همکاری با پارک استانی و تقسیم وظایف تهیه نرم افزارهای مدیریت مالی و گردش کار، تهیه مستندات حقوقی لازم و طراحی نظام آموزش کارشناسان پارکهای علم و فناوری همکار است.
وی در ادامه گفت: همچنین اجرای فراخوان آزمایشی در دو استان زنجان و سمنان که در این دو فراخوان جمعا 29 شرکت مراحل اولیه پذیرش را طی کردند، اجرای فراخوان اول در هشت استان و اجرای فراخوان دوم در سطح 15 استان از دیگر اقدامات در راستای محور اول است. برآورد ما این است که بین پنجاه تا یکصد شرکت در طی دو مرحله فراخوان مذکور ایجاد شوند.
مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تشریح محور دوم ایجاد شرکتهای فناور جدید، به ایجاد شرکتهای زایشی (توسعه خوشههای نوآوری) اشاره کرد و گفت: در این روش ایجاد شرکت جدید با مشارکت شرکتهای فعال در پارک به انجام خواهد رسید؛ به این صورت که هر شرکت توسعه یافته عضو پارک میتواند با جذب هستههای فناور (حداکثر سه هسته برای هر شرکت) نسبت به ایجاد شرکت زایشی حول یک ایده فناورانه جدید اقدام نماید.
دکتر صدیق اهم اقدامات انجام شده و در دست اقدام برای محور دوم را برشمرد و بیان کرد: طراحی کامل سازوکار لازم (مشابه محور قبلی)، اجرای یک مرحله فراخوان آزمایشی و اصلاح فرایندها و دستورالعملها بر اساس آن، اجرای فراخوان مرحله یک که از تاریخ 30 مهر امسال آغاز شده و تا 9 دی سال جاری شرکتها انتخاب میشوند. همچنین فراخوان مرحله دوم از تاریخ 30 آبان در سطح شرکتهای توسعه یافته عضو شبکه تاد (شبکه ملی توسعه اقتصاد و دیجیتال) آغاز و در تاریخ 9 بهمن ماه امسال، با اعلام نتایج، این شرکتهای زایشی جدید میتوانند در پارک و یا شرکتهای محور مستقر شوند.
وی تصریح کرد: برآورد اولیه ما این است که بین 15 تا 20 شرکت زایشی به این روش ایجاد خواهد شد.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات( فاوا) با بیان اینکه ایجاد شرکتهای جدید با همکاری پارکهای دانشگاهی، محور سوم اقدامات پارک فاوا است عنوان کرد: این فعالیت دقیقا مشابه فعالیت یک است با این تفاوت که شرکتهای ایجاد شده با محوریت اساتید دانشگاه بوده و محل استقرار آنها نیز پارکهای دانشگاهی است. این فعالیت در مرحله نخست با دانشگاههایی که دارای پارک باشند و امکان استقرار شرکتهای به وجود آمده را داشته باشند آغاز خواهد شد.
وی افزود: فراخوان اول این اقدام در تاریخ 1401/08/01 صادر شده و در تاریخ 0401/10/01 پس از اعلام نتایج، شرکتهای پذیرش شده آغاز به کار خواهند کرد. برآورد اولیه این است که بین 20 تا 50 شرکت از این روش به وجود میآیند.
دکتر صدیق دامغانی زاده در ادامه گفت: همچنین در تمامی موارد، شرکتها، حول محورهای کاری فوق به عنوان اولویتهای فناوری وزارت متبوع شکل خواهند گرفت؛ نرمافزارها و سختافزارهای مورد نیاز برای پیادهسازی و بهرهبرداری شبکه ملی اطلاعات، نرمافزارهای پایه کاربردی مورد نیاز در شبکه ملی اطلاعات، نرمافزارها و سختافزارهای مورد نیاز در صنعت هوافضای غیر نظامی، نرمافزارهای ارائه خدمات شبکهای نظیر خدمات پزشکی، صنعتی و بازرپروری بر بستر شبکه، خدمات شبکهای توزیع و کنترل انرژی، خرید و فروش در بستر شبکههای ملی، کاربرد اطلاعات سنجش از راه دور در کاهش مدیریت آثار بلایای طبیعی.
وی ادامه داد: همچنین نرمافزارها و سختافزارهای مورد نیاز برای توسعه شبکه موبایل، نرمافزارهای پایه برای تولید و ارائه محتوای دیجیتال در محیط شبکه و نرمافزار و سختافزارهای مورد نیاز برای مدیریت شبکهای لجستیک هوشمند از دیگر محورهای کاری فوق است.
دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده در پایان با ذکر دو نکته مهم خاطر نشان کرد: برنامه اصلی پارک در سال جاری ایجاد دویست شرکت جدید بود که متاسفانه بدلیل عدم امکان تامین منابع به یکصد شرکت تقلیل یافت. همچنین حمایتهای مالی طرح بر اساس اعتبارات ریسکپذیر از محل درآمد اختصاصی و بودجه هزینهای پارک و تسهیلات از محل وجوه اداره شده خواهد بود که به استثنای بودجه هزینهای، بقیه منابع در بودجه 1401 تعیین تکلیف شده است.
نظر شما :