در جلسه با حضور رئیس آژانس ملی توسعه پارک‌های الجزایر؛

زمینه‌های همکاری مشترک پارک فاوا و آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر بررسی شد

۰۷ مهر ۱۴۰۱ | ۰۸:۱۷ کد : ۶۳۴ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۰۱۲
روابط عمومی پارک فاوا: نشست مقدماتی برای مذاکره و آشنایی در خصوص همکاری‌های مشترک و نیز امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) و آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر روز چهارشنبه ۶ مهرماه ۱۴۰۱ به صورت برخط برگزار شد.
زمینه‌های همکاری مشترک پارک فاوا و آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر بررسی شد

این نشست مقدماتی برای ارزیابی زمینه‌های مشترک همکاری و نیز امکان‌سنجی برای امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) و آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر با حضور دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا؛ آقای سیداحمد بِن اَربیا، رئیس آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر؛ خانم واسیلا کناتف، مدیر کارآفرینی و آموزش مرکز رشد آژانس ملی ترویج و توسعه پارک های فناوری الجزایر؛ آقای قاسم تقوایی‌پور، کارشناس اقتصادی سفارت ایران در الجزایر و آقای سعید مصفا، نماینده وزارت امور خارجه کشورمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست خانم واسیلا کناتف، مدیر کارآفرینی و آموزش مرکز رشد آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر به معرفی آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر پرداخت و گفت: هدف اصلی این آژانس توسعه و گسترش پارک‌های فناوری و مراکز رشد در سراسر الجزایر است که پارک علم و فناوری سیدی عبدالله یکی از آن‌ها محسوب می‌شود. فعالیت مراکز رشد سیدی عبدالله عمدتاً متمرکز بر حوزه ICT و دیجیتالی‌سازی است که در آنجا به شرکت‌های کوچک و متوسط و استارتاپ‌های الجزایر کمک می‌شود تا با یکدیگر همکاری داشته باشند. 

مدیر کارآفرینی و آموزش مرکز رشد آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر یادآور شد: در مراکز رشد صاحبان پروژه و استارتاپ‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات انکوبه شده و فضا و آموزش‌های لازم در اختیار آنان قرار داده ‌می‌شود. همچنین در زمینه شبکه‌سازی به آن‌ها کمک می‌شود تا با یکدیگر در ارتباط باشند و به آنچه که برای توسعه استارتاپ‌ خود نیاز دارند دسترسی پیدا کنند. در سیدی عبدالله یک مرکز تجاری نیز وجود دارد که شامل شرکت‌های دیجیتالی بزرگ است. این پارک با شرکت‌ها و مؤسسات مختلف سراسر الجزایر در زمینه‌های مختلف همکاری می‌کند. 

وی در خصوص مرکز رشد سیدی عبدلله عنوان کرد: این مرکز رشد که فعالیت خود را در سال 2020 آغاز کرده است، تمامی خدمات خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا به شکل آنلاین و رایگان در اختیار استارتاپ‌های سراسر الجزایر قرار می‌دهد. این مرکز رشد با متخصصان کشورهای دیگر از جمله روسیه و آمریکا همکاری دارد. این مرکز در راستای توسعه انکوبه‌سازی مجازی از پلتفرم‌های آموزش آنلاین مختلفی بهره‌برداری می‌کند. استارتاپ‌های تحت حمایت این مرکز رشد در حوزه‌های مختلفی از جمله دیجیتالی‌سازی، آموزش الکترونیک، سلامت الکترونیک، اینترنت اشیا، تجارت الکترونیک، هوش مصنوعی و واقعیت مجازی فعالیت دارند. 

در ادامه نشست، دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا ضمن خوشامدگویی به طرف الجزایری، به معرفی پارک فاوا پرداخت و گفت: پارک فاوا توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأسیس شده و همچنین دارای مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز هست. این پارک در سال 2017 به عنوان اولین پارک علم و فناوری در حوزه آی.سی.تی در ایران راه‌اندازی شده و رئیس پارک فاوا دارای بیش از 30 سال سابقه در حوزه پارک‌های علم و فناوری است.

مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا همچنین گزارش مفصلی از فعالیت‌های پارک از جمله تعداد شعب پارک، تعداد شرکت‌ها، تعداد محصولات پارک و...، زمینه‌ها و ظرفیت‌های بالقوه برای همکاری‌های متقابل در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.

دکتر قنبری هدف اصلی پارک فاوا را حمایت از کسب و کارهای نوآور و مبتنی بر فناوری فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 60 شرکت در پارک فاوا به فعالیت مشغول هستند.

وی در ادامه با اشاره به امکانات بالقوه و اقدامات صورت گرفته در زمینه بین‌المللی‌سازی پارک فاوا خاطرنشان کرد: پارک فاوا از سال گذشته همواره بر بین‌المللی‌سازی فعالیت‌ها متمرکز بوده و با کشور‌های متعددی از جمله مالی، غنا، سنگال، نیجریه، تونس و روسیه به مذاکره پرداخته است که عمدتاً در حوزه آفریقا قرار گرفته‌اند. در همین راستا، ماه گذشته پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تفاهم‌نامه همکاری با تکنوپارک الغزاله تونس را امضا کرد. 

دکتر عباس قنبری باغستان به اشتراک گذاشتن سیاست‌ها و فناوری‌های حوزه ICT، برگزاری مشترک رویدادها از جمله سمینارها، کارگاه‌های آموزشی حوزه ICT، شرکت در کنفرانس‌ها و رویدادهای برگزار شده توسط طرف مقابل، همکاری در زمینه های تحقیق و توسعه هر دو طرف و انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، ارائه برنامه‌های آموزشی طبق درخواست طرف مقابل، تسهیل همکاری مستقیم شرکت‌ها و مراکز رشد هر دو کشور، انتقال تجربیات و آموزه‌ها در زمینه راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری و پارک‌داری و حمایت از تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری در هر دو کشور را از جمله زمینه‌های پیشنهادی عنوان کرد.

در ادامه، آقای سید احمد بن‌اربیا، رئیس آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر ضمن ابراز خرسندی از آغاز مذاکرات بین دو کشور، از پیشنهاد دکتر عباس قنبری در خصوص ارائه برنامه‌های آموزشی و تخصصی توسط پارک فاوا به تکنوپارک‌های الجزایر استقبال کرد.

رئیس آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر تصریح کرد: در حال حاضر شعبه اصلی تکنوپارک‌های الجزایر در شهر الجزیره واقع شده است که دارای ۳ پروژه فعال می‌باشد. دیگر پارک‌های علم و فناوری الجزایر در شهرهای اوران، ورقله و عنابه بنا شده‌ که همگی تحت نظر این آژانس فعالیت می‌کنند. 

وی در پایان ضمن استقبال از دعوت دکتر قنبری باغستان برای بازدید از پارک فاوا خاطرنشان کرد: با توجه به روابط سیاسی روشن و مناسب کشورهای الجزیره و ایران باید روابط میان تکنوپارک‌های دو کشور را تا حد ممکن گسترش داد و گستره همکاری‌های حوزه ICT را بین الجزایر و ایران تسهیل نمود. از مسئولان پارک فاوا برای بازدید از تکنوپارک‌های الجزایر دعوت می‌نمایم. 

در پایان مقرر شد که مذاکرات تکمیلی جهت تهیه و ارسال پیش‌نویس تفاهم‌نامه از طریق کانال‌های دیپلماتیک انجام شود.
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات آژانس ملی ترویج و توسعه پارک‌های فناوری الجزایر


نظر شما :