در بازدید سفیر جمهوری سنگال از پارک فاوا؛

سالون نیانگ دینگ خواستار حضور پارک فاوا در کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور شد

۲۳ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۶:۲۰ کد : ۶۲۱ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۶۶۱
روابط عمومی پارک فاوا: در راستای توسعه همکاری‌های بین‌المللی، آقای سالون نیانگ دینگ، سفیر جمهوری سنگال در تهران روز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۱ از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) بازدید و با مقامات این پارک به بحث و تبادل نظر پرداخت.
سالون نیانگ دینگ خواستار حضور پارک فاوا در کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور شد

دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا ضمن خوشامدگویی و پس از پخش کلیپ معرفی پارک فاوا، گزارش مفصلی از فعالیت‌های پارک، محورهای فعالیت‌ها و پروژه‌های پیشران پارک از جمله امنیت غذایی و گلخانه آی.او.تی، تولید محتوای دیجیتال و... و نیز زمینه‌های بالقوه پارک برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی، خدمات و ظرفیت‌های قابل ارائه در پارک فاوا را تبیین و همچنین به معرفی سایت‌های فعال پارک فاوا در سه استان‌ البرز، مشهد و سمنان پرداخت.

مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا، توضیحاتی در خصوص مصرف بهینه آب و بهره‌وری بالای گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیای پارک فاوا ارائه داد و تصریح کرد که در این گلخانه مصرف آب به ازای هر کیلوگرم تولید گوجه فرنگی تا 25 لیتر کاهش یافته است، در حالیکه این میزان در گلخانه‌های سنتی 40 لیتر است. با این حال، پارک فاوا در تلاش است تا مصرف آب را تا 15 لیتر تقلیل دهد. میزان بازدهی محصول نیز 38 کیلوگرم در هر مترمربع بوده که در گلخانه‌های سنتی برابر با 15 کیلوگرم است. این نکته نیز شایان توجه است گلخانه هوشمند پارک فاوا مبتنی بر اینترنت اشیا یا IOT است. به همین منظور در این گلخانه باید تمامی پارامترها از طریق وب و اینترنت مانیتور و کنترل شود و نیازی به استفاده از نیروی انسانی نیست.

مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا در ادامه خاطرنشان کرد که شش ماه پیش پارک دیجیتال سنگال با پارک فاوا ارتباط برقرار کرد و دو نشست برخط برگزار شد. از آنجا که مسئولان این پارک از تجربه محدودی در حوزه پارک‌داری برخوردار بودند و در قدم‌های نخست توسعه پارک‌های علم و فناوری قرار داشتند، تمایل زیادی به بهره‌برداری از تجربیات پارک فاوا داشتند.

دکتر قنبری باغستان تصریح کرد که پارک فاوا با مدیریت دکتر صدیق دامغانی‌زاده از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است، چراکه حدود 30 سال پیش، دکتر صدیق  اولین پارک علم و فناوری را در کشورمان پایه‌گذاری کرد و به ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران منصوب شد. از این رو، ایشان تجربیات ارزشمندی را در زمینه پارک‌داری در اختیار پارک فاوا قرار داده است.

وی عنوان کرد که هم اکنون در پارک فاوا 62 شرکت فناور مستقر است که تمامی این شرکت‌های بزرگ و پیشرفته دارای محصول می‌باشند. این شرکت‌ها نیز می‌توانند با شرکت‌های همتای خود در کشور سنگال همکاری مؤثری داشته باشند.

مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا تصریح کرد که پارک فاوا تمامی پیشنهادات و برنامه‌های خود را به صورت عملیاتی پیگیری می‌کند. به صورتی که به انضمام تفاهم‌نامه همکاری که اخیراْ با کشور تونس به امضا رسید، یک برنامه عملیاتی با زمان‌بندی مشخص نیز ارائه شد. 

دکتر قنبری باغستان در پایان یادآور شد که چون معتقدیم دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با استعداد زیادی در دانشگاه‌ها حضور دارند، از همکاری با دانشگاه‌های سنگال و ارائه آموزش‌های عملی به آن‌ها نیز استقبال می‌کنیم.

در ادامه دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری‌ اطلاعات و ارتباطات ضمن خوشامدگویی به سفیر جمهوری سنگال در تهران، تجربیات 25 ساله و ملزومات اولیه جهت ایجاد و استقرار پارک علم و فناوری در هر کشوری را بیان کرد و یادآور شد که با کمال میل آموزه‌ها و تجربیات خود را در اختیار کشور سنگال قرار خواهد داد.

رئیس پارک فاوا در ادامه با اشاره به ساختار پارک‌های علم و فناوری در ایران از آن به عنوان یک الگوی منحصر به فرد یاد کرد که هم می‌تواند الزامات و فرایندهای علمی و تحقیقاتی را در خود داشته باشد و هم اینکه متناسب با سازمان و نهاد مالک آن فعالیت کرده و باعث توسعه اقتصاد دانش‌بنیان شود.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده یادآور شد که در آینده نزدیک شبکه‌ای از گلخانه‌های هوشمند خواهیم داشت که با استفاده از اینترنت اشیا تنها از طریق مرکز کنترل مدیریت می‌شوند و نیازی به استفاده از نیروی انسانی در آن‌ها نخواهد بود. این فناوری را می‌توان در مزارع نیز پیاده‌سازی کرد. پارک فاوا از به اشتراک گذاشتن این تجربیات ارزشمند با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای آفریقایی بسیار خرسند خواهد بود.

وی تصریح کرد که پارک‌ها نسل جدید مؤسسات تحقیقاتی هستند. شرکت‌های خصوصی مستقر در پارک نیز همواره در حال تحقیق و توسعه هستند. به همین منظور پارک فاوا در همین راستا از آن‌ها حمایت می‌کند.

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری‌ اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد که در ایران سه نوع پارک علم و فناوری وجود دارد؛ پارک علم و فناوری عمومی، پارک علم و فناوری دانشگاهی و پارک علم و فناوری که به طور اختصاصی متمرکز بر یک صنعت هستند. پارک فاوا به طور اختصاصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت است. در انواع پارک‌های علم و فناوری ایده و روش‌ها متفاوت بوده اما هدف و سیاست‌گذاری کلی یکسان است. در واقع هدف و مأموریت اصلی پارک‌های دانشگاهی کمک به دانشگاه‌ها برای ارتقا از نسل سوم به نسل چهارم دانشگاهی هستند. امروزه دانشگاه‌ها کارآفرینی و توسعه کسب و کار را به دانشجویان می‌آموزند.

دکتر صدیق در پایان یادآور شد که پیشنهاد همکاری پارک فاوا ایجاد و راه‌اندازی یک مرکز نوآوری مشترک با یکی از دانشگاه‌ها یا پارک‌های علم و فناوری سنگال است. 

آقای سالون نیانگ دینگ، سفیر جمهوری سنگال در تهران ضمن تشکر و ابراز خرسندی از آشنایی با پارک فاوا عنوان کرد که از گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیای پارک فاوا و کشت محصول در فضای کوچک گلخانه‌ای شگفت زده شده و تمایل دارد که کشور سنگال از تکنولوژی این گلخانه بهره ببرد چراکه کشت گوجه در کشور سنگال به صورت کاملاً سنتی صورت می‌گیرد.

وی همچنین با اشاره به حضور نماینده وزارت امور خارجه در این بازدید و اینکه قرار است کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور به زودی برگزار شود، خواستار حضور پارک فاوا در این کمیسیون شد.

سفیر سنگال با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی و ضرورت توسعه آن با توجه به شرایط کنونی، استفاده از ظرفیت های فناوری‌های آی.سی.تی همچون اینترنت اشیا و... با استفاده از تجارب پارک فاوا بسیار حائز اهمیت دانست.

آقای سالون نیانگ دینگ در پایان یادآور شد آنچه که مهم است برقراری ارتباط و انجام مذاکرات اولیه بین پارک فاوا و مؤسسات همتای آن در کشور سنگال است. با توجه به تجربه گسترده پارک فاوا در زمینه پارک‌داری، پارک فاوا بدون شک به طور مؤثرتری از عهده این امر برخواهد آمد و با کمال میل آماده هرگونه همکاری در تسهیل برقراری این ارتباط هستیم.

پایان بخش این دیدار بازدید از گلخانه هوشمند پارک فاوا و شرکت نور بهینه گستر خاورمیانه بود.

لازم به ذکر است؛ در این بازدید علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، دکتر عباس قنبری باغستان و آقای سالون نیانگ دینگ؛ مهندس مهندس جعفری، سرپرست معاونت توسعه بازار پارک فاوا و آقای حسین پرورش، مسئول میز سنگال در وزارت امور خارجه حضور داشتند.
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات سفیر سنگال


نظر شما :