سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان از پارک فاوا بازدید کرد
![سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان از پارک فاوا بازدید کرد](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1663133708-img-8923.jpg)
دکتر محمدرضا صادقی، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان ضمن تشکر از رئیس پارک فاوا، تیم جدید را جوانانه و از بدنه دانشگاه دولتی معرفی کرد که به وحدت گفتمانی و مبانی مسلط هستند و هدفگذاری در استان سمنان را آغاز کردند. همچنین استان سمنان را نخبهپرور و دانشگاهی معرفی کرد.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان یادآور شد که زیرساختی در استان تحت عنوان پارک ایجاد شده که هنوز به نتیجه نرسیده است. باید یک سنگ بنایی ایجاد شود که امیدواریم امسال محقق شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد که باید در استان به سمت افزایش مشارکت متقابل و توانمندسازی ظرفیتهای استان حرکت کرد و سپس به سوی هدفگذاری گام برداشت تا شتابدهندهها به استان جذب و مستقر شوند.
دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن خوشامدگویی خاطرنشان کرد که برای تحقق مشارکت متقابل و توانمندسازی ظرفیتهای استان باید به صورت منظم و منسجمی به سمت صنعتسازی و بزرگ کردن صنعت گام برداشت.
مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا صنعتسازی را مشتمل بر 3 اقدام «کمک به افراد دارای ایده در جهت تبدیل شدن به شرکتهای دارای محصول»، «کمک به شرکتهای دارای محصول در جهت ارتقای محصول» و «دانشبنیان کردن صنایع موجود» معرفی کرد.
وی از شروع «آموزشهای مهارتمحور» پارک فاوا خبر داد و روند آن را اینگونه شرح داد که پارک فاوا افرادی را از کارکنان شرکتهای عضو پارک فاوا و شرکتهای عضو سازمان نصر به آموزشگاهها معرفی کرده و به آنها بورسیه اعطا میکند. آموزش مهارت محور در واقع زیرساخت نیروی انسانی پارک را میسازد که پارک فاوا آماده است تا آموزش مهارت محور را در استان سمنان تقویت کند.
دکتر صدیق دامغانیزاده یادآور شد که پارک فاوا به افرادی که میخواهند شرکت بزنند، گرنت اعطا میکند که در حال حاضر مبلغ آن 3 میلیارد تومان تعیین شده است. بزرگترین آفت مهاجرت از استانها به تهران است؛ پس باید بازار (market) را تقویت کرد و مهمترین راه برای آن حرکت به سمت «شهر هوشمند» است.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، پارک فاوا را آماده به همکاری با استانداری در جهت تکثیر گلخانههای هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا در استان سمنان اعلام کرد. در این راه با استفاده از شبکه، «پایین آمدن هزینه» و «مدرنسازی در جهت نگهداری گلخانه» پیشبینی شده است. پارک فاوا در انتقال نشاء، روش، نگهداری در شبکه و افزایش تولید کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد که در مزرعه یک کیلو گوجه 300 لیتر آب شیرین مصرف میکند و از یک متر مزرعه 15 تا 20 کیلو گوجه برداشت میشود. کشور هلند از یک متر گلخانه 70 کیلو گوجه برداشت و 5 لیتر آب مصرف میکند. در گلخانه هوشمند پارک فاوا در دوره اول کشت، مصرف آب به 35 لیتر رسید چون کشت هیدروپونیک است و خاک لازم ندارد. در کشت دوم سیکل آب در گلخانه بسته شد و پارک از یک متر 38 کیلو گوجه برداشت کرده است. پارک فاوا همچنین در کشت دوم به سمت کشتهای دوگانه حرکت کرده است یعنی ترکیبی از گوجه و سبزیهای برگی کاشته میشود چون سبزیهای برگی در دمای گلخانه رشد میکنند و از این طریق برداشت محصول افزایش چشمگیری پیدا میکند.
در پایان این جلسه مقرر شد که محورهای ذکر شده بررسی شوند و براساس ظرفیتهای استان اقدامات لازم صورت بگیرد.
لازم به ذکر است؛ در این بازدید علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا و دکتر محمدرضا صادقی، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان؛ دکتر محمد بهرامی، فرماندار شهرستان سمنان و دکتر رضوانی، مدیرکل اقتصادی استانداری سمنان نیز حضور داشتند.
نظر شما :