نسل دوم گلخانه هوشمند پارک فاوا با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد
![نسل دوم گلخانه هوشمند پارک فاوا با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1661776704-img-8188.jpg)
در جریان این بازدید که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی تعدادی از معاونین این وزارتخانه از جمله دکتر آقامیری، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات؛ آقای خوانساری، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران؛ آقای انصاری، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات؛ آقای بحرینی، رئیس مرکز بازرسی، نظارت مدیریتی و پاسخگویی به شکایات و آقای اشرف، سرپرست روابط عمومی وزارت ارتباطات همراهی میشد، دکتر عیسی زارعپور در جریان کامل مراحل توسعه گلخانه هوشمند و تغییرات اساسی که در فازهای مختلف توسعهای این گلخانه اتفاق افتاده، قرار گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن استقبال از مراحل توسعه گلخانه هوشمند پارک فاوا، بر تداوم این فعالیتها تا رسیدن این مدل گلخانه به مرحله تجاریسازی تأکید کرد.
وی همچنین با وعده تأمین بودجه هزینههای مربوط به توسعه گلخانه هوشمند پارک، بر ادامه فعالیت شبکهسازی و اقتصادی بودن گلخانهها در گلخانه هوشمند پارک فاوا تأکید کرد.
لازم به توضیح است که به منظور استفاده از دانش به روز کشت محصولات گلخانهای و توسعه عملیات کشت در گلخانه پارک فاوا، کشت دوم با استفاده از نشاء پیوندی آغاز گردید و بر این اساس دوره شروع محصولدهی به شدت کوتاه شده (عملیات زودرسی) و اولین محصول حدوداً 45 روز پس از انتقال یانگ پلنت برداشت شد.
«استفاده از نشاء پیوندی»، «استفاده از نشاء پیوندی سه ساقه و چهار ساقه در کشت گوجه فرنگی زیتونی رقم پارسو»، «استفاده از زنبور گرده افشان بامبل» و «استفاده از گاتر کشت و جمع آوری زهآب گروبگها» از وجوه تمایز کشت دوم با کشت اول گلخانه پارک فاوا است.
مقاوم بودن نسبت به شوری آب، مساحت و شکل برگ، تازگی گیاه، علائم شوری در میوه، تحمل بیشتر نسبت به بیماریهای ویروسی، قارچی و نماتدها از دلایل مهم استفاده از نشاء پیوندی میباشد.
همچنین به منظور ارزیابی میزان عملکرد و سایر پارامترهای رشدی گیاه، نشاء پیوندی سه ساقه و چهار ساقه در کشت گوجه فرنگی زیتونی رقم پارسو ایجاد شدند و در صورت عملکرد مثبت استفاده از نشاءهای چند ساقه، مقدار استفاده از بذر به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و این موضوع در گلخانهها با مساحت زیاد قابل توجه خواهد بود.
استفاده از زنبور گرده افشان بامبل از دیگر تمایز کشت دوم با کشت اول گلخانه پارک فاوا است. خصوصیاتی همچون فعالیت در دما پایینتر و بالاتر از محدوده فعالیت زنبورهای عسل، ادامه فعالیت در هوای ابری و بادی، خشونت کمتر، حساسیت کمتر نسبت به جابهجایی کندو، عدم داشتن سیستم ارتباطی مانند زنبورهای عسل که منجر به یافتن گلهای گیاهان هرز با شهد بیشتر میشود و همچنین بزرگتر بودن جثه که باعث افزایش قابلیت گرده افشانی میشود، از وجوه تمایز زنبورهای بامبل نسبت به زنبورهای عسل هستند. یکی دیگر از خصوصیاتی که گرده افشانی با زنبورهای بامبل را بیدردسرتر و سودمندتر میسازد، این است که زنبورهای بامبل فقط گلهایی را که به رسیدگی فیزیولوژیک رسیده و بوی خاصی از خود ترشح میکنند، بازدید میکنند. این در حالی است که در زمان گردهافشانی دستی همه گلها در یک مرحله رشدی نبوده و ممکن است به رسیدگی فیزیولوژیک نرسیده باشند.
استفاده از گاتر کشت و جمعآوری زهآب گروبگها نیز از دیگر تمایز کشت دوم با کشت اول گلخانه پارک فاوا است. میزان آبیاری بر اساس شرایط رشدی بوته، دما و نور محیط متغیر است اما معمولاً به گونهای تنظیم میشود که در فصل بهار و تابستان میزان درین گروبگ حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد میزان آبیاری و در فصول پاییز و زمستان چیزی در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد باشد. بر این اساس به طور متوسط در طول دوره کشت چیزی در حدود ۲۰ درصد از میزان آبیاری (حدوداً در هر روز برای هر گیاه ۲۰۰ تا ۳۰۰ سی سی) از دسترس گیاه خارج شده و قابل جمعآوری میباشد که در گلخانه پارک فاوا، با نصب مخازنی در انتهای هر ردیف کشت این مقدار محلول جمعآوری میگردد که امکان استفاده دوباره در آبیاری گلخانه (پس از عملیات ضدعفونی کردن و آنالیز محلول) را دارد.
گفتنی است در این بازدید دکتر عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و هیئت همراه در این بازدید از سوی دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوا؛ دکتر علیرضا حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع؛ دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بینالملل پارک فاوا؛ مهندس جواد یزدانپناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا؛ مهندس محمدعلی جعفری، سرپرست توسعه بازار پارک فاوا همراهی میشدند.
نظر شما :