زمینه‌های همکاری مشترک پارک فاوا و تکنوپارک الغزاله تونس بررسی شد

۱۴ تیر ۱۴۰۱ | ۲۳:۴۴ کد : ۵۴۴ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۰۹۱
روابط عمومی پارک فاوا: نشست مقدماتی برای مذاکره در خصوص همکاری‌های مشترک و نیز امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) و تکنوپارک الغزاله کشور تونس به صورت برخط برگزار شد.
زمینه‌های همکاری مشترک پارک فاوا و تکنوپارک الغزاله تونس بررسی شد

این نشست مقدماتی برای ارزیابی زمینه‌های مشترک همکاری و نیز امکان‌سنجی برای امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) و تکنوپارک الغزاله تونس روز دوشنبه 13 تیرماه 1401 با حضور دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا و خانم مونا جندوبی، رئیس بخش کارآفرینی و توسعه کسب و کار تکنوپارک الغزاله برگزار شد.

خانم جندوبی در ابتدای نشست ضمن معرفی تکنوپارک الغزاله تونس گفت: این پارک در سال 1997 راه‌اندازی شد و اولین شرکت آن در سال 1999 آغاز به فعالیت کرد. هدف اصلی پارک فناوری تونس هم‌افزایی میان آموزش، صنعت و مرکز منابع است. در این پارک، دانشگاه معروف سوپکام، مدرسه عالی ارتباطات تونس و مؤسسات دیگر ارائه‌دهنده دیپلم فنی واقع شده‌اند. هم‌اکنون دارای حدود 100 شرکت فعال در حوزه فناوری اطلاعات و 40 استارتاپ هستیم. از زمان راه‌اندازی این پارک، چند قرارداد با دیگر کشورها امضا کرده و با بسیاری از اکوسیستم‌های بین‌المللی در ارتباط هستیم. به منظور ارتقای اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری خود و برقراری ارتباط بین استارتاپ‌ها، با مراکز رشد، مراکز نوآوری و پارک‌های فناوری دانشگاهی سراسر جهان همکاری می‌کنیم. مأموریت اصلی ما حصول اطمینان از انتقال فناوری و توسعه استارتاپ‌ها و تضمین فرصت‌های تجاری بیشتر است.

وی در ادامه تمایل این پارک را به برگزاری جلسات و بازدیدهای حضوری از استارتاپ‌ها و شرکت‌های مستقر در هر دو پارک به منظور توسعه همکاری‌های دوجانبه اعلام کرد.  

رئیس بخش کارآفرینی و توسعه کسب و کار تکنوپارک الغزاله تونس همچنین علاقه‌مندی استارتاپ‌های تونس را به مشارکت یک یا دو شرکت عضو این پارک در برنامه‌های شتاب‌دهنده پارک فاوا عنوان کرد.

خانم جندوبی با اشاره به ارتباطات گسترده تکنوپارک الغزاله تونس با پارک های علم و فناوری کشورهای آفریقا و خاورمیانه، پیشنهاد کمک پارک فاوا برای راه‌اندازی  و نیز توسعه پارک‌های فناوری کشورهای آفریقایی را مطرح نمود و خواستار الگوبرداری و استفاده از تجربیات پارک فاوا به عنوان یک پارک موفق در زمینه توسعه شرکت‌های فناوری و محصولات آن‌ها برای ورود به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی شد.

در ادامه نشست، دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا ضمن خوشامدگویی به معرفی پارک فاوا پرداخت و گفت: پارک فاوا توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأسیس شده و همچنین دارای مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز هست. این پارک در سال 2017 به عنوان اولین پارک علم و فناوری در حوزه آی.سی.تی در ایران راه‌اندازی شده و رئیس پارک فاوا دارای بیش از 30 سال سابقه در حوزه پارک‌های علم و فناوری است.

مشاور ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فاوا همچنین گزارش مفصلی از فعالیت‌های پارک از جمله تعداد شعب پارک، تعداد شرکت‌ها، تعداد محصولات پارک و...، زمینه‌ها و ظرفیت‌های بالقوه برای همکاری‌های متقابل در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.

دکتر قنبری هدف اصلی پارک فاوا را حمایت از کسب و کارهای نوآور و مبتنی بر فناوری فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 60 شرکت در پارک فاوا به فعالیت مشغول هستند.

وی در ادامه با اشاره به امکانات بالقوه و اقدامات صورت گرفته در زمینه بین‌المللی سازی پارک فاوا خاطرنشان کرد: پارک فاوا با کشورهایی مانند مالی، غنا و نیجریه همکاری‌هایی را آغاز کرده است. لازم به ذکر است که پارک فاوا به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی کشور ایران در خاورمیانه و دسترسی به آسیای مرکزی می‌تواند برای ورود به بازارهای آسیای مرکزی و شرق آسیا (مانند کشورهای افغانستان و پاکستان، چین و....) و همچنین بازار کشور ترکیه در ناحیه غربی، به منظور دسترسی به اتحادیه اروپا کمک کند.

دکتر عباس قنبری باغستان، در پایان با اشاره به درفت مقدماتی تفاهم‌نامه همکاری بین دو پارک و تشکیل یک کمیته کاری مشترک در این زمینه، خواستار تکمیل حوزه‌های همکاری و برنامه عملیاتی پیشنهادی از سوی تکنوپارک الغزاله با هدف تصمیم‌گیری و نهایی‌سازی از سوی مدیریت عالی دو مجموعه در آینده نزدیک شد.  
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تکنوپارک الغزاله تونس


نظر شما :