مدیرکل برق استان البرز از پارک فاوا بازدید کرد
![مدیرکل برق استان البرز از پارک فاوا بازدید کرد](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1641016660-img-8778.jpg)
دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، در ابتدای جلسه و ضمن خوشامدگویی، پارک فاوا را به استناد اساسنامه موجود، پارک ملی و بینالمللی عنوان کرد و گفت: پارک فاوا یکی از قطبهای اصلی توسعه علم و فناوری استان البرز که شعار خود را استان علم و فناوری میداند، است. پارک فاوا علاوه بر اینکه در 22 استان کشور به فعالیت نرمافزاری مشغول است؛ یعنی فعالیتهای پژوهشی که در پارکهای استانی هستند را حمایت میکند، در استانهای البرز، سمنان، مشهد و ساری(در دست احداث) شعبه دارد.
دکتر صدیق دامغانیزاده در ادامه ضمن اشاره و معرفی پارکهای جهان، رسالت کلان پارک فاوا، توسعه اقتصادی و تعمیق تکنولوژی شرکتها با هدف افزایش توان رقابتپذیری دانست و گفت: به همین دلیل از یک جنبه پارکها را باید نسل جدیدی از سازمانهای پژوهشی تلقی نمود که در آن به جای محققین مستخدم دولت، محققین شاغل در بخش خصوصی به انجام تحقیقات مشغولاند. به عبارت دیگر، نتیجه عملیات صحیح پارکها «توسعه اقتصادی بر پایه توسعه فناوری»، «نقشآفرینی جدی در بومیسازی فناوری و تکمیل زنجیره ارزش» و «افزایش تعداد و حجم شرکتها و اتکای انها به فناوری بومی» خواهد بود.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: همچنین لازم به یادآوری است که مطابق قانون در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات مقررات منطقه آزاد حاکم است و احتمالاً پارک فاوا اولین پارکی خواهد بود که منطقه آزاد آن را ایجاد میکنیم. تمام محصولات شرکتها در سال یک بار ارزیابی میشوند و به این ترتیب، مزایای قانونی موجود در جهت عملکرد شرکتهای منتخب استفاده خواهد شد.
وی مهمترین وجه تمایز پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با دیگر پارکهای فناوری را در «کارکرد پارک فاوا» دانست و تصریح کرد: دیگر پارکها تنها به مسئله تقاضا میپردازند اما پارک فاوا وظیفه تولید و عرضه کالا را به بازار فروش دارد. به عبارتی پارک فاوا یک پارک استارتاپی نیست، بلکه پارکی است که میزبان شرکتهای توسعه یافته و دارای محصول است.
رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات مأموریت پارک فاوا را «کمک به رشد شرکتهای جوان حوزه ICT و تبدیل آنها به شرکتهای توسعهیافته»، «توسعه تعاملات بینالمللی صنایع ICT ایرانی»، «جذب نخبگان و معکوسسازی روند مهاجرت نخبگان» و «شبکهسازی مراکز رشد کشور و اتصال شرکتهای رشد یافته در مراکز رشد به بازار» عنوان کرد.
دکتر صدیق دامغانیزاده «پروژههای پیشران»، «برنامههای عملیاتی»، «آزمایشگاهها و تجهیزات»، «ارزیابی و کنترل دورهای شاخصها» و «خدمات» را مؤلفههای اصلی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و تصریح کرد: صادرات دادههای فرهنگی و هنری، ارائه خدمات ابری و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی، مدیریت مصرف آب و شهر هوشمند، ایجاد زیرساختهای سیستم عامل باز و فراگیر نمودن کاربرد آن در ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه، بومیسازی فناوری سختافزاری مورد نیاز در صنعت CT و شبکه ملی اطلاعات و لجستیک هوشمند (حمل بار به وسیله پهپاد و IOV) از پروژههای پیشران پارک فاوا هستند.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات در پایان گفت: در پارک فاوا آزمایشگاههای تخصصی مختلفی مانند آزمایشگاه محاسبات سریع، آزمایشگاه انیمیشن، آزمایشگاه خدمات ابری، آزمایشگاه کاربرد IOT در تولید محصولات کشاورزی(با همکاری دانشگاه تهران)، آزمایشگاه حمل و نقل با پهپاد(با همکاری پُست) و آزمایشگاه سنجش از راه دور(با همکاری سازمان فضایی) نیز حضور داشته و به فعالیت مشغولاند.
حسن کریمی، مدیرکل برق استان البرز ضمن تشکر از دعوت پارک فاوا برای آشنایی با فعالیتهای پارک گفت: آینده انرژی دنیا، برق است و در زندگی تمام مردم شاخههایی از آن وجود دارد. در چندین سال آینده تقاضا برای برق چندین برابر خواهد شد؛ چراکه خودرو و محصولات مختلف از بنزین به برق شیفت خواهند کرد. به عبارت دیگر، حسرتی که در آینده نخبگان جامعه ما از عدم توسعه انرژی تجدیدپذیر در طی چند سال خواهند خورد، از حسرتی که از عدم توفیق امیرکبیر میخورند، بیشتر خواهد بود؛ چرا که انرژی رایگان باد و خورشید در اختیارمان قرار دارد اما از سرمایه تجدیدنشدنی نفت و گاز، با راندمان 30 درصد برق تولید میکنیم. مورد ذکر شده یکی از زمینههایی است که پارکهای علم و فناوری میتوانند کمک کنند.
مدیرکل برق استان البرز تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در دنیا مطرح شده و ایران هم برای اجرای آن اقداماتی را انجام داده، تولید کنتورهای هوشمند برق است. در آینده نزدیک این نیاز وجود دارد که ارتباط بر خط و مداومی میان شرکت برق و کنتورها در مکانهای مختلف کشور وجود داشته باشد. حدود 600 تا 700 هزار کنتور برق (1.5 میلیون مشترک) وجود دارد که در آینده نزدیک باید به کنتورهای هوشمند تبدیل شوند. بر همین اساس نخبگانی در کشور توانستند برای تبادل دادهها و ارتباط برخط، کنتورهای برق را از طریق مودم کنترل کنند و به هدف غایی یعنی رؤیت پذیری و کنترل پذیری مشترکین برسند اما باید برای رسیدن محصول تولید شده به بازار حمایت شوند. با توجه به توضیحات گفته شده در معرفی پارک فاوا، امیدوارم که بتوانیم در پیشبرد اهداف پارک کمک کنیم.
در پایان مقرر شد تا تقاضای افزایش توان برق ورودی پارک فاوا و حمایت از شرکت دانش بنیان تولید کنتورهای هوشمند برق بررسی شود.
لازم به ذکر است؛ در این جلسه علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانیزاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ جواد یزدانپناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا؛ احمد رضایی، مدیر دفتر فنی و خدمات شهری پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ تورج قنبری، مشاور رئیس پارک در حوزه عمرانی؛ حسن کریمی، مدیرکل برق استان البرز؛ آقای بهرامی، رئیس امور مشترکین استان البرز؛ آقای خادمی، رئیس برق منطقه شرق استان البرز و پویا خانکشی پور، کارشناس حوزه تأسیسات و امور عمرانی پارک فاوا حضور داشتند.
نظر شما :