در مراسم رونمایی از محصولات منتخب شرکتهای عضو پارک فاوا؛
شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) در ۲۲ استان راهاندازی شده است
![شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) در ۲۲ استان راهاندازی شده است](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1639468639-0i6a8682.jpg)
دکتر صدیق دامغانی زاده: شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) در ۲۲ استان راه اندازی شده است
دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در مراسم رونمایی از محصولات منتخب شرکتهای عضو پارک فاوا گفت: پارک فاوا به استناد اساسنامه موجود، پارک ملی و بینالمللی است. پارک فاوا یکی از قطبهای اصلی توسعه علم و فناوری استان البرز که شعار خود را استان علم و فناوری میداند، است و در استانهای البرز، سمنان، مشهد و ساری(در دست احداث) شعبه دارد.
مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: این پارک براساس اساسنامه موجود، ملزم به ایجاد شبکهای از مراکز رشد شتابدهنده در کشور است. به همین منظور شبکهای تحت عنوان شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) در ۲۲ استان راه اندازی و فعال شده است.
صدیق دامغانی زاده مهمترین فعالیت شبکه تاد را گرنتها عنوان کرد و گفت: مهم ترین فعالیت این شبکه که با همکاری و محوریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت میگیرد، برنامههایی تحت عنوان «گرنت جوانه و شکوفایی» است. در واقع هدف این برنامهها تبدیل خروجی پایان نامهها به محصولات قابل ارائه به بازار و محصولات آزمایشگاهی است.
وی در پایان یادآور شد: به همین منظور و برای تحقق هدف فوق، در سال جاری همکاری دیگری را با سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و با هدف توسعه آموزشهای مهارتی که منجر به کسب و کار میشوند را دنبال خواهیم کرد.
دکتر خیرالدین: ۵۰ هزار نفر از دانشآموختگان دانشگاهی در شرکتهای دانشبنیان فعالیت دارند
دکتر علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از محصولات منتخب شرکتهای عضو پارک فاوا گفت: ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند که عدد فاجعه باری است. به عبارت دیگر ما نتوانستیم نیروی کار را به خوبی تربیت کنیم. به همین منظور باید در تربیت نیروی انسانی یک بازنگری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کارگاهها و پژوهشگاهها صورت بگیرد.
خیرالدین خاطرنشان کرد: نکته مهم و امیدوارکننده این است که ۵۰ هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاهی ما در شرکتهای دانش بنیان فعالیت دارند. به عبارت دیگر شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و واحدهای فناور بستر بسیار مناسبی برای اشتغال جوانان در آینده هستند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه انگیزه کافی میان جوانان و دانشجویان ما وجود ندارد، افزود: دلیل عدم وجود انگیزه کافی میان جوانان و دانشجویان، روشن نبودن آینده است. بنابراین اگر بتوانیم این بستر را (مانند مراکز کارآفرینی، کاریابی و مدارس اشتغال که به دنبال محقق ساختن آنها در دانشگاهها هستند) گسترش دهیم، اتفاقات خوبی در کشور رخ میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران رتبه 16 در تولید علم و رتبه اول در منطقه را از نظر تعداد مقاله و کتاب دارد، گفت: با این وجود در بخش فناوری ضعیف عمل میشود به گونهای که ایران در سال ۲۰۲۱ رتبه ۷۱ را به دست آورده که نشان از توانایی و موفقیت بالقوه آن در تجاریسازی عملی است.
علی خیرالدین تصریح کرد: برای دستیابی به این موضوع، باید برنامهریزی دقیقی داشت. ۸۰۰ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا در کشور وجود دارند اما در نوآوری و خلق فناوری بسیار ضعیف عمل میشود. نکته مهم دیگر این است که سهم اعتبارات پژوهشی باید حدود ۳ درصد از بودجه باشد که متاسفانه هم اکنون حدود نیم درصد است که اگر این اعتبار تخصیص یابد، به رشد علم و فناوری کشور کمک شایانی خواهد کرد. بر همین اساس طرحی به نام «میزبانی» مطرح شده که بر مبنای آن بتوان از دانشجوهای ارشد و دکترا در پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری استفاده کرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی معاونت فناوری و نوآوری در وزارتخانه گفت: تمام تلاش ما گسترش حوزه فناوری به خصوص گفتمان فناوری و نوآوری است. نکته مهم این است که افرادی که وارد موضوعات مرتبط با فناوری میشوند نباید فقط به تولید فکر کنند؛ چراکه بازار را نیز باید بشناسند. بنابراین شرکتهایی موفق خواهند بود که به صورت خطی حرکت نکرده و بازار را نیز مد نظر قرار دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به همین منظور انتظار ما از دستگاههایی مانند پارک این است که محصولات تولید شده توسط شرکتها خریداری شود؛ چراکه شرکتها به صورت انبوه تولید میکنند اما خریداری برای آن محصولات وجود ندارد و به همین دلیل مشکلاتی در نقدینگی ایجاد میشود.
دکتر حسینی نیا: پیوست های مهارتی به فعالیت پارک های علم و فناوری کشور افزوده می شود
در ادامه دکتر غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه ورود به انقلاب صنعتی چهارم به مدد نیروهای ماهر و آموزش دیده صورت میگیرد، گفت: وظیفه ما آماده کردن افراد برای تصدی مشاغل آینده است. به همین منظور پیوستهای مهارتی را به فعالیتهایی که در پارکهای علم و فناوری انجام میشود، در قالب تفاهم نامه اضافه خواهیم کرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای تصریح کرد: به همین منظور و در قالب تفاهم نامه همکاری ۳۱ مرکز استانی در این حوزه با استفاده از امکانات فنی و حرفهای در کشور ایجاد میشوند که به دنبال راه اندازی این مراکز، شتاب دهندههای مستقر در پارکهای علم و فناوری علاوه بر مأموریت ذاتی خود مجری عملیاتی کردن پیوستهای مهارتی نیز خواهند بود.
حسینی نیا ادامه داد: اجرای طرح فوق، منجر به ارائه آموزشهای مهارتی به تکنسینها، کاردانها و افراد ماهر در بخش آی.سی.تی شده و اشتغالهای جدید در کشور ایجاد خواهد شد.
معاون وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی در پایان با اشاره به اهمیت توسعه هوش مصنوعی با هدف کسب بازارهای بیشتر یادآور شد: کشورهایی که در توسعه هوش مصنوعی موفق عمل کرده باشند، میتوانند امکان رقابت و فرصتهای بازار را از دیگران سلب کنند. به همین منظور این حوزه نیازمند برنامهریزی و هدف گذاری است تا توسعه تکنولوژیهای برتر در فعالیتهای روزمره و رشد صادرات کشورمان به مدد تربیت نیروهای ماهر و توانمند صورت بگیرد.
دکتر ستار هاشمی: پیوست فناوری جزو لاینفک قراردادها در حوزه آی.سی.تی است
دکتر ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای سخنان خود با اشاره به این نکته که حمایت حداکثری از تولید داخل یکی از برنامههای مهم این معاونت است، گفت: امروزه توجه به فناوریهای نوین ضرورتی برای دستیابی به سهم مطلوب از اقتصاد دیجیتال در کشور تبدیل شده که نگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان است. به همین منظور، وزارتخانه به عنوان متولی حمایت از تولید داخل یکی از اقداماتی که در راستای حمایت حداکثری از توان تولید داخل کشور انجام داده، قرار دادن پیوست فناوری در تمامی قراردادهای حوزه ICT است.
هاشمی درخصوص «نیروهای انسانی» در حوزه ICT یادآور شد: نیروی انسانی یکی از ارکان رشد و شکل گیری مراحل از ایده تا ارائه محصول است. این در حالی است که اگر نتوانیم جهت گیریهایمان را متناسب با این هدف تنظیم کنیم، نگهداشت نیروی انسانی با چالش و مشکل مواجه میشود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان عنوان کرد: بر همین اساس دستگاههایی مانند پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات باید در بحث شکل گیری خوشههای فناوری، با نگاه به شرایط موجود دنیا (که در حال حرکت به سمت هوش مصنوعی و فناوریهای نوین است) حرکت کرده و به تربیت نیروهای انسانی بپردازند. برای حرکت در مسیر فناوریهای نوین باید بیشتر از همیشه به نیروی انسانی به عنوان مهمترین رکن در کشور توجه کرد.
لازم به ذکر است؛ در این مراسم دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای؛ دکتر ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ مهندس برات قنبری دبیر کل سازمان نظام صنفی رایانهای کشور؛ دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز؛ سودابه رادفرد مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان البرز؛ دکتر احسان چیت ساز، معاون توسعه بازار پارک فاوا، دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین الملل پاک فاوا و اعضای شورای شهر کرج حضور داشتند.
در حاشیه مراسم رونمایی تفاهمنامه همکاری فی مابین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان آموزش فنی و حرفهای نیز امضا شد.
نظر شما :