با هدف گسترش تعاملات و همکاری‌ها؛

اعضای مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بازدید کردند

۰۸ آذر ۱۴۰۰ | ۱۹:۰۵ کد : ۳۲۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۳۱۷
روابط عمومی پارک فاوا: رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج و هیئت همراه با هدف آشنایی با ظرفیت‌های پارک فاوا و ارزیابی امکان همکاری‌های مشترک روز یکشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۰ از پارک فاوا بازدید و با مقامات این پارک به بحث و تبادل نظر پرداختند.
اعضای مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بازدید کردند

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، در ابتدای جلسه و ضمن خوشامدگویی، پارک فاوا را به استناد اساسنامه موجود، پارک ملی و بین‌المللی عنوان کرد و گفت: پارک فاوا یکی از قطب‌های اصلی توسعه علم و فناوری استان البرز که شعار خود را استان علم و فناوری می‌داند، است و در استان‌های البرز، سمنان، مشهد و ساری(در دست احداث) شعبه دارد. 

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: براساس منحنی تولید سود، حوالی دهه 40-50 قرن گذشته (1940-1950) در سه محدوده نوآوری، تولید و فروش و بازاریابی عمده سود در تولید قرار داشت. در سال‌های بعد امکانات بشر برای تولید بهتر شد و حوالی دهه 70-80 تولید سود در هر سه محدوده نوآوری، تولید و فروش و بازاریابی برابر شد. از دهه 90 به بعد سود اصلی در نوآوری و بازاریابی قرار گرفته و تولید تقریباً سودی ندارد. به عبارت دیگر هر استانی که به دنبال ایجاد کارخانه باشد، بازنده خواهد بود؛ چراکه کار عمده آن‌ها تولید بوده و آلودگی، مصرف بالای آب و سود کم را به دنبال دارد.

صدیق دامغانی‌زاده در ادامه ضمن اشاره و معرفی پارک‌های جهان، رسالت کلان پارک فاوا، توسعه اقتصادی و تعمیق تکنولوژی شرکت‌ها با هدف افزایش توان رقابت‌‏پذیری دانست و گفت: به همین دلیل از یک جنبه پارک‏‌ها را باید نسل جدیدی از سازمان‌‏های پژوهشی تلقی نمود که در آن به ‏جای  محققین مستخدم دولت، محققین شاغل در بخش خصوصی به انجام تحقیقات مشغول‌اند. به عبارت دیگر، نتیجه عملیات صحیح پارک‌ها «توسعه اقتصادی بر پایه توسعه فناوری»، «نقش‌آفرینی جدی در بومی‌سازی فناوری و تکمیل زنجیره ارزش» و «افزایش تعداد و حجم شرکت‌ها و اتکای انها به فناوری بومی» خواهد بود. 

وی مهم‌ترین وجه تمایز پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با دیگر پارک‌های فناوری را در «کارکرد پارک فاوا» دانست و تصریح کرد: دیگر پارک‌ها تنها به مسئله تقاضا می‌پردازند اما پارک فاوا وظیفه تولید و عرضه کالا را به بازار فروش دارد. به عبارتی پارک فاوا یک پارک استارتاپی نیست، بلکه پارکی است که میزبان شرکت‌های توسعه یافته و دارای محصول است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص جایگاه پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در زیست‌بوم و اکوسیستم نوآوری خاطرنشان کرد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات از نوع پارک‏‌های سمت بازار بوده و مکمل وظایف پارک‌‏های سمت عرضه محسوب می‌‏شود.

رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات مأموریت پارک فاوا را «کمک به رشد شرکت‌های جوان حوزه ICT  و تبدیل آ‌‌ن‌ها به شرکت‌های توسعه‌یافته»، «توسعه تعاملات بین‌المللی صنایع ICT ایرانی»، «جذب نخبگان و معکوس‌سازی روند مهاجرت نخبگان» و «شبکه‌سازی مراکز رشد کشور و اتصال شرکت‌های رشد یافته در مراکز رشد به بازار» عنوان کرد.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده «پروژه‌های پیشران»، «برنامه‌های عملیاتی»، «آزمایشگاه‌‏ها و تجهیزات»، «ارزیابی و کنترل دوره‏‌ای شاخص‏‌ها» و «خدمات» را مؤلفه‌های اصلی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و تصریح کرد: صادرات داده‌های فرهنگی و هنری، ارائه خدمات ابری و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی، مدیریت مصرف آب و شهر هوشمند، ایجاد زیرساخت‌های سیستم عامل باز و فراگیر نمودن کاربرد آن در ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه، بومی‌سازی فناوری سخت‌افزاری مورد نیاز در صنعت CT و شبکه ملی اطلاعات و لجستیک هوشمند (حمل بار به وسیله پهپاد و IOV) از پروژه‌های پیشران پارک فاوا هستند.

وی برنامه‌‏های عملیاتی پارک فاوا را به دو بخش عمومی و ویژه تقسیم کرد و گفت: توسعه شرکت‌‏های جوان، شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال و برنامه بین‌المللی‌‏سازی از برنامه‌های عمومی پارک و خوشه‌‏های نوآوری به روش نوآوری باز، برنامه توسعه زنجیره تأمین و... از برنامه‌های ویژه پارک هستند.

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات ادامه داد: در پارک فاوا آزمایشگاه‌های تخصصی مختلفی مانند آزمایشگاه محاسبات سریع، آزمایشگاه انیمیشن، آزمایشگاه خدمات ابری، آزمایشگاه کاربرد IOT در تولید محصولات کشاورزی(با همکاری دانشگاه تهران)، آزمایشگاه حمل و نقل با پهپاد(با همکاری پُست) و آزمایشگاه سنجش از راه دور(با همکاری سازمان فضایی) نیز حضور داشته و به فعالیت مشغول‌اند.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده «شاخص رشد اقتصادی سالانه»، «شاخص نیروی دانش کار»، «شاخص عمق فناوری» و  «شاخص صادرات محصول و خدمات» را جزو شاخص‌های ارزیابی و کنترل دوره‏‌ای عنوان کرد و افزود: شاخص رشد اقتصادی سالانه نشان دهنده میزان درآمد سالانه به درآمد سال قبل است و در سطح شرکت و پارک محاسبه و به صوت سالانه اعلام می‌‏شود. شاخص نیروی دانش کار نشان‌دهنده میزان نیروی کار فعال و سطح دانشی آن‏‌ها است.

وی ادامه داد: شاخص عمق فناوری نشان‌دهنده سهم فعالیت‌‏های فناورانه از کل فعالیت اقتصادی یک شرکت است که در قالب دو شاخص خرد به صورت سالانه در سطح شرکت‏‌ها و پارک ارزیابی و منتشر می‏‌شود. همچنین شاخص صادرات محصول و خدمات نشان‌دهنده سهم صادرات از کل درآمد حاصله است که در سطح شرکت و پارک ارزیابی و منتشر می‏‌شود. این شاخص‌‏ها بر اساس مستندات قابل اتکا از جمله اظهارنامه مالیاتی شرکت‏‌ها، لیست بیمه شرکت‌ها و داوری فنی محصولات محاسبه می‏‌گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص نقشه زمانی و تاریخچه تأسیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: در سال های 82 تا 85 ایده ایجاد پارک فاوا شکل گرفت که برای تحقق این ایده، قرارداد طراحی با شرکت ایرلندی منعقد و فرآیند خرید زمین پارک سجاد آغاز شد. در سال‌های 85 تا 93 پارک در رکود کامل قرار گرفت. در سال های 93 تا 95 پروژه احیا شد و قرارداد طراحی و پیاده‌سازی با دانشگاه تهران منعقد شد. همچنین فرآیند خرید زمین پارک تکمیل شده و مجوز تأسیس نیز اخذ شد. پس از آن 10 شرکت در پارک پذیرش شدند و به طور رسمی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تأسیس شد.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در سال‌های 96 پارک دوباره در رکود کامل قرار گرفت. در سال 97 با انجام اقداماتی مانند تصویب ردیف بودجه، جذب نیروی اولیه و تصویب اساسنامه پارک برای راه‌اندازی مجدد آماده شد. در سال 98 پارک به صورت عملیاتی راه اندازی شد و اقداماتی مانند آغاز به کار سیستم اجرایی، شروع فعالیت مالی پارک و انجام مطالعات شبکه تاد صورت گرفت. سال 99 توسعه فیزیکی و عمرانی محقق شد و سال 1400، سال تکمیل بازسازی، توسعه آزمایشگاهی، تحقق حمایت‌های پارک خواهد بود.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده در پایان سخنان خود استقرار نظام پایش و ارزیابی پارک، ایجاد آزمایشگاه کاربرد IOT در امنیت غذایی و مدیریت مصرف آب، آزمایشگاه لجستیک هوشمند(آزمایشگاه حمل بار به وسیله پهپاد)، ایجاد شبکه تاد و گرنت فناوری(گرنت جوانه، شکوفایی و رشد)، مشارکت با بخش خصوصی در توسعه فضاهای فیزیکی پارک و توسعه شبکه تاد در مشهد، سمنان و ساری را از دستاوردهای پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد.

در پایان این جلسه رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج و هیئت همراه از پارک فاوا بازدید کرده و زمینه‌های همکاری مشترک را بررسی کردند.

لازم به ذکر است؛ در این جلسه علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر احسان چیت‌ساز، معاون توسعه بازار پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ جواد یزدان‌پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا؛ احمد رضایی، مدیر دفتر فنی و خدمات شهری پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ عمار ایزدیان، عضو شورای شهر کرج و رئیس کمیسیون شهر هوشمند و مشارکت‌های سرمایه‌گذاری مردمی شهر کرج؛ محمد اسدیان، عضو شورای شهر و رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج؛ مهدی بهرامی، مشاور رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج؛ سعید کریمی، مدیر کارگروه سیاست‌گذاری و حکمرانی مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج و مریم سلیمانی، مسئول واحد توسعه بازار پارک فاوا حضور داشتند. 
 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات مرکز پژوهش‌های شورای شهر کرج


نظر شما :