در حاشیه بازدید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پارک فاوا شعبه مشهد؛
دکتر زارع پور: پارک فاوای مشهد، الگوی بسیار خوبی برای تولید محتوای دیجیتال در کشور است
![دکتر زارع پور: پارک فاوای مشهد، الگوی بسیار خوبی برای تولید محتوای دیجیتال در کشور است](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1634990531-169146188.jpg)
دکتر عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز شنبه 1 آبان ماه 1400 از پارک ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در مشهد و ساختمان اداره پست مرکزی بازدید کرد. در این بازدید، دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور و رئیس پارک؛ دکتر احسان چیت ساز، معاون توسعه بازار پارک فاوا؛ مهندس جواد یزدان پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا و جمعی از نمایندگان اصحاب رسانه حضور داشتند.
دکتر عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هدف از این بازدید را توسعه زیرساختهای ارتباطی در روستاهای کشور عنوان کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه یکی از تکالیف این بوده تا وزارت ارتباطات تا آخر سال ۱۴۰۰، ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات (اینترنت ملی) متصل کند که در حال حاضر با اندکی اغماض این کار در حال انجام است.
زارع پور ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد از روستاهای کشور به شبکه پُرسرعت اینترنت متصل هستند و روستاهای باقیمانده در مناطق دور افتاده و صعب العبور واقع شدهاند که طبق برنامهریزی انجام شده تا سال ۱۴۰۱ به شبکه پُرسرعت اینترنت متصل خواهند شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: باید از زیرساختهای ارتباطی برای توسعه اقتصاد روستاها استفاده کرده تا بتوانیم دستاوردها و مزیتهای روستا را بازاریابی و اقتصاد دیجیتال در روستا را در بستر شبکه ارتباطی فعال کنیم.
وی زیرساخت پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات مشهد را الگوی بسیار خوبی برای تولید محتوای دیجیتال در کشور دانست و گفت: این سیستم از قابلیتهای مختلفی برخوردار است و شرکتهای نوپا میتوانند در بخشهای مختلف از جمله انیمیشن، بازیهای رایانهای و فعالیتهای استارتاپی استفاده کنند. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای فعالیت در فضای مجازی و توسعه حرکتهای این چنینی از جوانان برومند این کشور حمایت میکند و ظرفیتهای خوبی در این زمینه موجود است.
زارع پور با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای داخلی عنوان کرد: همچنین میتوان با استفاده از ظرفیت داخلی موجود، محتواهای فاخر و جذاب برای استفاده در فضای مجازی کشور تولید نمود و از این طریق، فرهنگ غنی اسلامی-ایرانی را به دیگر کشورهای جهان معرفی کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: نیروهای متخصص سختکوش در این مجموعه توانستهاند ظرفیتهای زیادی را ایجاد کرده و یک مکان بلااستفاده در این ساختمان را به مجموعهای پویا تبدیل کنند. به همین منظور شایسته است تا این مجموعهها در کشور توسعه یابند. نبود اطلاع رسانی و تبلیغ فعالیتها در این پارک و نبود بازاریابی برای ارائه خدمات به مصرف کننده باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص شبکه ملی اطلاعات یادآور شد: «شبکه ملی اطلاعات» به معنای قطع ارتباط با شبکه اینترنت جهانی نیست بلکه هدف آن ایجاد یک شبکه قدرتمند و پرظرفیت داخلی برای ارائه خدمات فضای مجازی در داخل کشور است. توسعه شبکه ملی اطلاعات نیاز به زمان دارد. به دلیل افزایش قیمت ارز و تحریمها اپراتورها با مشکلاتی روبهرو شدند. برای توسعه شبکه ملی اطلاعات نیاز به کار جهادی و تکیه بر توان داخلی داریم. در حال حاضر شرکتهای بسیار قوی بسیاری از تجهیزات شبکه را بومیسازی کردهاند.
عیسی زارعپور در پایان از بخشهای مختلف اداره کل پست خراسان رضوی از جمله مرکز مبادله و پردازش هوشمند پستی بازدید کرد.
لازم به ذکر است؛ پارک ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور از خردادماه امسال به مساحت ۶ هزار متر مربع در طبقه چهارم اداره کل پست خراسان رضوی فعال شده است. در این پارک ۱۴ شرکت فناوری اطلاعات با قابلیت ۵۵ فعالیت استارتاپی استقرار دارند که دو شرکت از این تعداد شتاب دهنده هستند. این پارک که مرکز توسعه دیجیتال به شمار میرود؛ به کار تولید و صادرات محتوا و خدمات ابری (ذخیره سازی اطلاعات) و امنیت مشغول بوده و با راهاندازی آن برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
نظر شما :