با حضور رئیس پارک فاوا و مدیران عامل شرکت‌های عضو؛

سامانه فرایندها و اطلاعات پارک فاوا رونمایی شد

۲۴ مهر ۱۴۰۰ | ۱۲:۵۱ کد : ۲۹۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۱۶۱
روابط عمومی پارک فاوا: آیین رونمایی از سامانه فرایندها و اطلاعات پارک فاوا با حضور رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک به صورت حضوری و آنلاین روز چهارشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
سامانه فرایندها و اطلاعات پارک فاوا رونمایی شد

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن خوشامدگویی به مدیران عامل شرکت‌های عضو، فعال شدن کارکردها و عملکردهای اصلی پارک در سال جاری را بسیار مهم دانست و تأکید کرد: در سال جاری باید کارکردها و عملکردهای اصلی پارک فاوا (ایجاد آزمایشگاه، اعطای گرنت‌ها و...) فعال شود. متأسفانه در نظام‌های اجرایی کشور حمایت‌های جدی وجود ندارد، سازمان برنامه آن را نمی‌پذیرد و بودجه‌های لازم را در اختیار قرار نمی‌دهد. 

دکتر صدیق دامغانی‌زاده با تأکید بر لزوم کارهای عمرانی و پژوهشی در پارک فاوا تصریح کرد: پارک فاوا تلاش می‌کند تا با انجام عملکردهای گوناگون، پارک (سایت سجاد و مشهد و البرز) را به حد قابل قبول و آبرومندی برساند. این بخشی از کار عمرانی است. 

وی ادامه داد: اگر بخواهیم شرکت‌ها در عرصه‌های بین‌المللی حاضر بوده و توسعه یابند، باید حمایت‌های لازم از آن‌ها صورت بگیرد و مانند تمام دنیا، پژوهشِ بخش خصوصی را دولت‌ها حمایت کنند. امروزه در WTO تنها حمایتی که از تولیدکننده قابل پذیرش است، حمایت‌های پژوهشی است. به همین منظور در سال جاری فعالیت پژوهشی کار خود را با اعطای دو گرنت در پارک فاوا آغاز می‌کند.

مشاور وزیر ارتباطات تأکید کرد: فراموش نکنیم که هر گرنتی در بخش خصوصی برای کار خاصی طراحی می‌شود. به همین منظور باید به درستی فهمیده شود، در غیر این صورت کارایی خود را از دست داده و بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی خواهد شد.

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با معرفی دو گرنت «توسعه فناوری» و «خوشه‌سازی نوآوری به روش نوآوری باز» تصریح کرد: برای انتخاب گرنت‌ها باید هدف، محدوده مالی و روش کار به خوبی بررسی شود و اگر با اهداف و توانایی شرکت مذکور سازگار نیست، انتخاب نشود؛ چرا که منجر به صرف زمان و هزینه خواهد شد. هدف پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در اعتبار حمایت از توسعه خوشه‌های نوآوری این است که ترکیب مناسبی از شرکت‌های بزرگِ دارای بازار و ایده و هسته‌‌های نوپا ایجاد کند.

وی افزود: به عبارت دیگر پارک فاوا قصد دارد تا در پایان هر طرح و پروژه‌ای شرکتی به نام «شرکت زایشی» از درون شرکت‌های بزرگ متولد شود. منظور از شرکت زایشی، شرکتی است که پس از موفقیت هسته و بعد از اتمام پروژه، تأسیس می‌شود. به عبارت دیگر هدف پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات از اعطای گرنت حمایت از توسعه خوشه‌های نوآوری، کمک به ایجاد خوشه‌های نوآوری به صورت ترکیبی از شرکت‌های محور و واحدهای فناور نوپا، با هدف توسعه نوآوری و فن‌آفرینی توسط واحدهای فناور نوپا و ورود محصولات آن‌ها به بازار به کمک شرکت‌های محور با خدمات منتورشیپ و زیرساخت و سخت‌افزاری است.

صدیق دامغانی‌زاده هدف پارک فاوا از اعطا و واگذاری گرنت حمایت از توسعه خوشه‌های نوآوری را دستیابی به MVP  و BSP عنوان کرد و گفت: MVP مخفف Viable Minimum Product و به معنای نمونه‌ای از خدمت یا محصول است که کارکرد اصلی و پایه‌ای محصول نهایی را ارائه می‌کند، اما نه دارای تمامی مشخصات نهایی محصول است و نه قابل تولید انبوه یا آزمایشگاهی است. BSP نیز مخفف Scale Bench Product و به معنای نمونه‌ای از خدمت یا محصول است که کلیه مشخصات فنی محصول نهایی را دارد و در حد آزمایشگاهی قابل تولید و فروش است.

رئیس پارک فاوا در خصوص مبلغ اعتبار اعطا شده در این گرنت خاطرنشان کرد: حداکثر مقدار این اعتبار برای هسته‌های فناور جهت دستیابی به MVP سه برابر و برای شرکت‌های نوپای دارای MVP در مرحله دستیابی به BSP شش برابر حد نصاب معاملات خرد در سال تصویب اعتبار خواهد بود. 

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده هدف اعطای گرنت توسعه فناوری را ارتقای محصولات موجود شرکت‌ها عنوان کرد و گفت: در این گرنت سهم پارک 12 برابر معاملات متوسط است. شیوه آن به این صورت است که تا 70 درصد سقف اعتبار، 40 درصد هزینه را شرکت و 60 درصد هزینه را پارک تقبل می‌کند. هدف اعطای این گرنت، ارتقای محصولات موجود شرکت‌ها است. 

وی در خصوص شیوه گرنت توسعه فناوری یادآور شد: پولی که شرکت عضو و پارک فاوا تقبل می‌کنند، به یک صندوق مشخص واریز شده و از محل آن براساس عملکرد به شرکت‌ها، پرداخت صورت می‌گیرد. به این شیوه پرداخت پیشکار گفته می‌شود. به عبارت دیگر شیوه پیشکار بر اساس پیشرفت کار و ارائه اسناد هزینه قابل قبول است. گرنت توسعه فناوری مناسب شرکت‌هایی است که خواهان مالکیت طرح پیشنهادی خود بوده و از طریق نظام کارمندی به فعالیت مشغول‌اند.

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در ادامه لزوم استفاده از سامانه‌های ایجاد شده در پارک فاوا مانند سامانه سفاوا و سامانه مالی را ارتباط بهتر میان پارک فاوا و شرکت‌های عضو عنوان کرد و گفت: پارک فاوا تلاش می‌کند تا خود را زمینه‌های مختلف ارتقا دهد. سامانه‌هایی مانند سفاوا و سامانه مالی طراحی شده تا ارتباطات بهتری میان پارک و شرکت‌های عضو ایجاد شود. همچنین با استفاده از سامانه‌های ذکر شده، مراجعات حضوری کاهش می‌یابد.

رئیس پارک فاوا در پایان ضمن معرفی سایت سه زبانه پارک فاوا و اعلام طرح واگذاری حق بهره‌برداری طویل المدت از مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک درخواست کرد تا از سیستم‌های ایجاد شده در پارک فاوا استفاده کنند چراکه ایجاد یک سرویس بدون حمایت دیگران منجر به مرگ تدریجی آن خواهد شد. 

در ادامه دکتر مهدی کشمیری، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی به معرفی سامانه فرایندها و اطلاعات پارک فاوا (سفاوا) پرداخت و گفت: این سامانه مبتنی بر BPMS (business process management system) است. با توجه به گستردگی پارک فاوا در استان‌های مختلف و تفکیک واحدهای فناور، این سامانه با هدف ارتباط بهتر پارک و شرکت‌های عضو ایجاد شده است.

عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: سامانه سفاوا، فرایندمحور است و جمع آوری اطلاعات نوعاً در شکل گیری فرایندها و انجام فرایندها میسر خواهد شد. مبنای سامانه تعامل با شرکت‌ها است و از آنجایی که دو مجموعه حقوقی (پارک به عنوان یک سازمان دولتی و شرکت به عنوان مجموعه بخش خصوصی) با هم در ارتباط هستند، باید چنین ارتباطی از نظر حقوقی معنادار باشد. به همین منظور کاربری مدیران شرکت‌ها اولویتِ اولِ دسترسی به سامانه خواهد بود. همچنین براساس درخواست مدیران عامل، کاربری برای نمایندگان متقاضی ایجاد خواهد شد. 

دکتر کشمیری در پایان «وجود ابزار خدمت‌رسانی پارک به مؤسسات»، «دسترسی آسان شرکت‌ها به مجموعه مدیریتی پارک فاوا»، «ارتباطات سریع و راحت» و «داشتن مجموعه اطلاعات منسجم و شفاف» را مبنای ایجاد سامانه سفاوا عنوان کرد.

لازم به ذکر است؛ در پایان جلسه، محیط نرم افزاری سامانه فرایندها و اطلاعات پارک فاوا مرور شده و به پرسش و پاسخ پرداختند. 


 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات سامانه فرایندها و اطلاعات


نظر شما :