تعداد شرکتهای فناور عضو پارک فاوا به ۵۵ شرکت افزایش یافت
![تعداد شرکتهای فناور عضو پارک فاوا به ۵۵ شرکت افزایش یافت](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1631212250-thinkstockphotos-539953664.jpg)
دکتر زهرا قارون، مدیر پذیرش و ارزیابی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با اعلام خبر افزایش تعداد شرکتهای عضو پارک فاوا گفت: مهمترین اصل و هدف در فرایند پذیرش، اطمینان از سطح کیفی و توانمندیهای شرکت برای عضویت در پارک فاوا است. لذا براساس آخرین پذیرش انجام شده، تعداد شرکتهای عضو پارک فاوا به 55 شرکت افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در راستای حمایت از واحدهای فناور جوان و توسعهیافته فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ارائه خدمات به آنها، اقدام به پذیرش و استقرار واحدهای فناور میکند. پذیرش واحدهای فناور متقاضی در بازه زمانی فراخوانهای سالانه انجام میشود. تصمیمگیری در خصوص پذیرش واحدهای فناور در شورای پذیرش پارک و بر مبنای نتایج ارزیابی واحد فناور متقاضی در سه محور «وضعیت فناوری شرکت»، «وضعیت نیروی انسانی» و «وضعیت مالی شرکت» صورت میگیرد.
قارون درخصوص شرکتهای پشتیبان ارائه دهنده خدمات یادآور شد: پارک فاوا علاوه بر شرکتهای جوان یا توسعهیافته فعال در حوزه ICT، شرکتهای پشتیبان ارائه دهنده خدمات را نیز پذیرش میکند. شرکتهای پشتیبان، شرکتهایی هستند که فعالیت آنها در حوزه توسعه فعالیت سایر شرکتهای مستقر در پارک است. این نوع شرکتها با مجوز هیئت رئیسه پارک، پذیرش میشوند. لازم به ذکر است که پارک فاوا براساس اساسنامه خود قادر به پذیرش و حمایت مستقیم از هستههای فناور و شرکتهای رشدی نیست و حمایت از آنها به صورت غیرمستقیم و توسط «شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال» (تاد) پارک انجام میشود.
مدیر پذیرش و ارزیابی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به شرایط اولیه پذیرش یک شرکت در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: شرکت متقاضی باید ثبت شده و دارای حداقل سه سال سابقه فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد. همچنین شرکت، دارای کالا یا خدمت در حال ارائه به بازار با سطح فناوری «متوسط» به بالا باشد. منظور کالا یا خدمتی است که از فرایندهای تحقیق و توسعه یا مهندسی معکوس تولید شده باشند. همچنین شرکت باید حداقل 30 لیست بیمه ماهانه کارکنان خود را همراه با سه اظهارنامه مالیاتی مربوط به 3 سال اخیر به واحد پذیرش ارائه دهد. در صورت تغییر شرکت، سوابق شرکت قبلی که حداقل 50 درصد سهامداران مشترک باشد، قابل قبول است. همچنین شرکت باید از حداقل گردش مالی تعیین شده توسط هیئت رئیسه پارک برخوردار باشد. میزان رشد گردش مالی شرکت براساس اظهارنامه مالیاتی شرکت طی سه سال اخیر محاسبه میشود و رقم حداقل گردش مالی شرکت طی سه سال گذشته، توسط هیئت رئیسه پارک در هر سال تعیین میشود. از دیگر شرایط اولیه و مهم، عدم عضویت و استقرار همزمان شرکت در سایر پارکها و مراکز رشد کشور است.
وی ادامه داد: پس از احراز شرایط اولیه، شرکت متقاضی وارد فرایندهای اجرایی پذیرش میشود که به شرح ذیل است:
- ارائه درخواست پذیرش به همراه کاربرگهای تکمیل شده و مستندات مورد نیاز توسط متقاضی؛
- بررسی کاربرگها و مستندات توسط کارشناس واحد پذیرش و در صورت نیاز اعلام نواقص به متقاضی؛
- ارائه مشاوره به متقاضیان برای ارتقای کیفیت تکمیل کاربرگها؛
- تعیین داور تخصصی فنی توسط واحد پذیرش و ارسال پرونده متقاضی برای ایشان؛
- برگزاری جلسه داوری تخصصی فنی با حضور متقاضی به منظور بررسی سطح فناوری شرکت؛
- برگزاری جلسه کارگروه ارزیابی با حضور متقاضی به منظور معرفی فعالیتهای کسب و کاری واحد فناور و پاسخ به سوالات کارشناسان خبره؛
- برگزاری شورای پذیرش بهمنظور بررسی و تصمیمگیری درخصوص پذیرش متقاضی در پارک؛
- اعلام نتیجه پذیرش/عدم پذیرش متقاضی در پارک؛
- رسیدگی به اعتراضات (در صورت وجود).
دکتر قارون در خصوص فرایندهای پس از پذیرش شرکت متقاضی یادآور شد: پس از پذیرش، شرکت به مرکز توسعه واحدهای فناور معرفی میشود تا جهت عقد قرارداد عضویت، هماهنگیهای لازم انجام شود.
مدیر پذیرش و ارزیابی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات درخصوص فرایند ارزیابی سالانه پارک فاوا تصریح کرد: شرکتهای عضو پارک فاوا که شش ماه از زمان قرارداد عضویت آنها با پارک گذشته باشد، مستقل از آنکه در پارک مستقر باشند یا خیر، مشمول ارزیابی سالانه میشوند. ارزیابی سالانه نیز در سه محور «وضعیت فناوری شرکت»، «وضعیت نیروی انسانی» و «وضعیت مالی شرکت» انجام میشود.
وی در پایان تأکید کرد: براساس نتایج ارزیابی، شرکتهایی که در حوزه فناوری، امتیاز خوب و قابل قبول کسب کنند، میتوانند عضو پارک باقی بمانند و برای آنها مجوز فعالیت صادر میشود. چنانچه شرکتی در حوزه فناوری امتیاز ضعیف کسب کند و یا در ارزیابی سالانه شرکت نکند، مشمول اخطار میشود و اگر در دو دوره ارزیابی به صورت متوالی در حوزه فناوری امتیاز ضعیف کسب کند و یا در دو دوره متوالی و یا سه دوره غیر متوالی در ارزیابی سالانه شرکت نکند، عضویت شرکت در پارک لغو میشود و بایستی پارک را ترک کند. همچنین، کسب امتیاز ضعیف در هر سه حوزه فناوری، مالی و سرمایه انسانی منجر به لغو عضویت شرکت در پارک میشود.
نظر شما :