با هدف توسعه بازار و افزایش همکاری‌ها؛

هیئت عالی‌رتبه افغان به سرپرستی مشاور ارشد امور بودجه و گردشگری افغانستان از پارک فاوا بازدید کردند

۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۴ کد : ۲۳۸ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۰۲۷
روابط عمومی پارک فاوا: یک هیئت عالی‌رتبه افغان با هدف آشنایی با ظرفیت‌های پارک فاوا و نیز توانمندی‌های شرکت‌های مستقر در پارک و ارزیابی امکان همکاری‌های مشترک در زمینه محصولات فناور روز دوشنبه، ۱۱ مردادماه، از پارک فاوا بازدید و با مقامات این پارک به بحث و تبادل نظر پرداختند.
هیئت عالی‌رتبه افغان به سرپرستی مشاور ارشد امور بودجه و گردشگری افغانستان از پارک فاوا بازدید کردند

در ابتدای جلسه دکتر احسان چیت‌ساز، معاون توسعه بازار پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکت‌های حاضر در پارک فاوا را حرفه‌ای عنوان کرد و گفت: شرکت‌های مستقر در پارک فاوا، شرکت‌های جوان، دارای محصول، دارای بازار تثبیت شده محلی و ملی هستند و با هدف توسعه و گسترش بازارهای خود، به دنبال حضور در عرصه‌های بین‌المللی هستند. اغلب شرکت‌های مستقر در پارک بیش از 3 سال سابقه فعالیت دارند؛ چراکه این پارک فقط پارک استارتاپ‌ی نیست. همچنین در برنامه های پیشران پارک، شرکت‌های بزرگ، بین‌المللی و دانش آوختگان ممتاز نیز جزو مجموعه پارک فاوا تلقی می‌شوند.

دکتر چیت‌ساز ضمن معرفی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد)، به عنوان یکی از ابتکارات پارک فاوا، تصریح کرد: تعداد زیادی از شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور، ذیل شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) در حال فعالیت هستند. همچنین شرکت‌ها، گرنت‌های مختلفی را در جهت فعالیت‌های توسعه فناوری، فعالیت‌های توسعه بازار و خوشه‌سازی دریافت می‌کنند. به عبارت دیگر شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) به صورت سازمان یافته در کل کشور با محوریت پارک فاوا فعالیت دارد. 

معاون توسعه بازار پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پروژه صادرات داده‌های فرهنگی، پروژه‌های کاربرد اینترنت اشیا در امنیت غذایی، شهر هوشمند و مدیریت مصرف آب را از پروژه‌های پیشران پارک فاوا معرفی کرد و ادامه داد: ذیل این پروژه‌ها، پارک فاوا از مشارکت شرکت‌های بین‌المللی استقبال می‌کند و امکان اعطاء گرنت‌های مختلف را نیز دارد. لازم به ذکر است که در گذشته چنین همکاری‌هایی صورت گرفته و تنها نیاز است تا شرکت‌ها به عضویت شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد) دربیایند تا بتوانند از امکانات موجود برخوردار شوند.

وی افزود: همچنین آزمایشگاه‌های تخصصی در دو شعبه مشهد و تهران مانند آزمایشگاه انیمیشن، خدمات ابری و استفاده از کاربرد اینترنت اشیا در محصولات کشاورزی و سنجش از راه دور و حمل و نقل با پهپاد و فیبر نوری بخش دیگری از فعالیت‌های پارک فاوا است. 

چیت‌ساز در پایان خاطرنشان کرد: پارک فاوا می‌تواند شرکت‌های فناور را در بازار افغانستان راه‌اندازی کند. همچنین قرابت‌های فرهنگی و زبانی بین ایران و افغانستان نیز می‌تواند به این موضوع سرعت ببخشد. لذا می توان گرفت از طرف ما آمادگی همکاری با افغانستان وجود دارد چراکه افغان‌ها مردمانی سخت‌کوش، پرتلاش و شریف هستند و این همکاری می‌تواند منشأ ارزش و معامله‌ای سودمند را فراهم کند. 

در ادامه سیدرضا حسینی میثم، مشاور ارشد امور بودجه و گردشگری افغانستان، رشد پارک‌های علم و فناوری در ایران را بسیار سریع دانست و گفت: در تمام دنیا نیز کشورها به دنبال ایجاد رفاه هستند تا بتوانند از نیروهای جوان، تحصیل کرده و صاحب فکر و اندیشه در راستای ارتقای برنامه‌هایشان حمایت کنند. 

حسینی میثم کشور ایران و افغانستان را دارای اشتراکات فرهنگی و زبانی بسیاری عنوان کرد و ادامه داد: در منطقه ما کشورهای مختلف دیگری نیز وجود دارند که افغانستان با آن ها ارتباطات سیاسی و اجتماعی خوبی دارد اما قرابت و نزدیکی افغانستان با ایران در مقایسه با دیگر کشورها بسیار خاص است. چنین قرابتی به این دلیل است که در یک بازه تاریخی افغانستان و ایران در یک جغرافیا به عنوان ایرانِ بزرگ و متمدن وجود داشتند و سیاست‌های استعماری پس از آن باعث تشکیل مرز میان این دو کشور شد. به عبارت دیگر ایران و افغانستان مانند یک روح در دو بدن هستند. البته سلسله نیازهایی نیز در منطقه وجود دارد که هر مجموعه‌ای امکان برطرف کردن آن را ندارد. 

مشاور ارشد امور بودجه و گردشگری افغانستان یکی از بزرگترین اشتراکات ایران و افغانستان را حضور بیش از 3 میلیون مهاجر افغان در ایران دانست و گفت: در سال‌های اخیر افغانستان در حوزه آی.سی.تی پیشرفت‌های بسیاری داشته که نتیجه آن حضور 5 تا 6 اپراتور تلفن همراه در کنار مخابرات و مجموعه‌های دولتی است و منجر به بهبود دسترسی مخاطبان به اینترنت در این کشور شده است.
 وی در پایان یادآور شد: افغانستان از نظر زیرساخت‌ها با مشکلات فراوانی رو به رو است اما تصمیم درست این است که از دانش آموخته‌ها، محصلین و فعالان حوزه آی.سی.تی برای رفع آن مشکلات کمک گرفت.

وی همچنین با اشاره به توانمندی های شرکت های فناور پارک فاوا، برای افزایش همکاری های مشترک با این شرکت ها و نیز برنامه ریزی برای هم اندیشی بیشتر با هدف یافتن راهکارهای عملیاتی برای این همکاری ها اعلام آمادگی کرد.

لازم به ذکر است؛ نمایندگان شرکت‌های ارگ، نوربهینه گستر خاورمیانه و اتصال صنعت میانه نیز در این جلسه حضور داشتند. 
 

کلید واژه ها: افغانستان پارک فاوا مشاور ارشد امور بودجه و گردشگری افغانستان


نظر شما :