با هدف حمایت از هسته ها و خوشه های نوآور

نشست هم اندیشی و همفکری بین پارک فاوا، سازمان فضایی ایران و همراه اول برگزار شد

۲۴ تیر ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۸ کد : ۲۰۹ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۷۲۹
روابط عمومی پارک فاوا: جلسه هم‌فکری و هم اندیشی در خصوص نحوه همکاری پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، سازمان فضایی ایران و همراه اول برای حمایت از هسته‌ها و خوشه‌های نوآوری در جهت رشد بازار آن‌ها در شعبات پارک فاوا روز چهارشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
نشست هم اندیشی و همفکری بین پارک فاوا، سازمان فضایی ایران و همراه اول برگزار شد

محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابتدای جلسه و پس از معرفی پارک فاوا گفت:  مشکل اساسی کشور  رشد فزاینده کارخانه‌های نوآوری و پارک‌ها است. در واقع یکی از آفات پارک‌ها، تبدیل شدن آن‌ها به شهر ارواح است. به این معنا که بنا و ساختمان ساخته می‌شود اما بلااستفاده و خالی باقی می‌ماند. یکی از سخت‌ترین وظایف در این زمینه، خالی نگه نداشتن و استفاده از ظرفیت‌های پارک‌ها است.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: یک نوع از شرکت‌های موجود در پارک‌ها، شرکت‌های مهاجرت کرده به پارک‌ها هستند. به طور کلی پارک‌ها باید شرایطی را فراهم کنند تا شرکت‌ها به لحاظ عمق تکنولوژی و توسعه اقتصادی رشد یابند. نوع دیگر، شرکت‌های متولد شده در پارک‌ها هستند که یکی از سخت‌ترین قسمت‌های پارک‌داری است. 
وی ادامه داد: باید در این عرصه عزم جدی وجود داشته باشد که استارتاپ‌ها شکل بگیرند و خوشه‌سازی اتفاق بیفتد. به همین دلیل اگر شرکت‌ها بتوانند خوشه‌سازی را رقم بزنند، پارک گرنت رشد استارتاپ‌ها و هسته را اعطا خواهد کرد. پارک در سال‌های اخیر مارکت و بازار ارائه سرویس‌های دولتی را توسعه داده است؛ به همین دلیل خوشه‌ها باید اطراف دارندگان بازار شکل بگیرد. 
در ادامه مرتضی براری، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران با بیان این نکته که تمامی استارتاپ‌ها بازارهای جهانی دارند، گفت: تمامی استارتاپ‌ها بازارهای جهانی دارند؛ به همین دلیل سازمان فضایی ایران چندین مرکز خصوصی فضای نوآوری مانند امید فضا، فضای نو، کیهان و... ایجاد کرده و در چنین مراکزی کسب‌وکارها توسعه می‌یابند. نکته مهم این است که برای رشد و توسعه صنعت، باید بازار رشد کند. برای رشد بازار نیز جامعه باید نسبت به کاربردهای فناوری فضایی آگاه شوند.
برات قنبری، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در ادامه یادآور شد: شعبه پارک فاوا در استان سمنان در حال راه‌اندازی است. بهترین کار این است که نهادسازی‌های شرکت‌ها در شعبه سمنان و تمامی شعبات پارک فاوا انجام شود. سپس دیتاهای ارزان قیمت به شرکت‌ها ارائه شود تا پس از راه‌اندازی و تبدیل شدن به سرمایه، به سازمان برگردانده شود. فراموش نکنیم که بازار دیتاها، بزرگترین سرمایه و مهم‌ترین بازار در کشور است.
مرتضی طاهری بخش، معاون فنی و توسعه همراه اول در ادامه خاطرنشان کرد: داده‌های زیادی در کشور وجود دارد. به همین دلیل جمع آوری و حفظ آن‌ها یکی از فعالیت‌های مهم در این حوزه است. اما مشکل ذخیره‌سازی داده‌ها نیز وجود دارد. همراه اول در این زمینه تلاش‌هایی را انجام می‌دهد و چندین مرکز R&D و شرکت‌های دیجیتالیِ پتانسیل‌دار دارد. اگر بخواهیم پارک‌ها جان دوباره بگیرند، باید تفاهم‌نامه‌های مبتنی بر ارائه سرویس و خدمات امضا شود.
در پایان مقرر شد موضوع همکاری مشترک پارک فاوا با سازمان فضایی کشور و همراه اول با هدف حمایت از هسته‌ها و خوشه‌های نوآوری و توسعه بازار آنها در جلسات کارشناسی بعدی دنبال شود. 
لازم به یاد آوری در این جلسه علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ مرتضی براری، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران؛ مرتضی طاهری بخش، معاون فنی و توسعه همراه اول؛ همچنین سید حسن هاشمی، رئیس هیئت مدیره شرکت گرین وب و رئیس سازمان نظام صنفی استان خراسان رضوی؛ برات قنبری، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و جواد یزدان‌پناه، معاون توسعه فناوری پارک فاوا نیز حضور داشتند.

 

کلید واژه ها: پژوهشگاه فضایی ایران همراه اول پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات


نظر شما :