معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی از پارک فاوا بازدید کرد

۱۵ تیر ۱۴۰۰ | ۱۲:۴۳ کد : ۲۰۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۷۶۵
روابط عمومی پارک فاوا: دکتر علی ناظمی، معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی روز دوشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۰ از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بازدید و در نشست با مقامات و مسئولان پارک فاوا، از نزدیک با فعالیت های این پارک آشنا شد.
معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی از پارک فاوا بازدید کرد

دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابتدای این نشست، به معرفی پارک پرداخت و گفت: رسالت کلان پارک فاوا، توسعه اقتصادی و تعمیق تکنولوژی شرکت‌ها با هدف افزایش توان رقابت‌‏پذیری است. به همین دلیل از یک جنبه پارک‏‌ها را باید نسل جدیدی از سازمان‌‏های پژوهشی تلقی نمود که در آن به ‏جای  محققین مستخدم دولت، محققین شاغل در بخش خصوصی به انجام تحقیقات مشغول‌اند. 

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات مهم‌ترین وجه تمایز پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با دیگر پارک‌های فناوری را در «کارکرد پارک فاوا» دانست و تصریح کرد: دیگر پارک‌ها تنها به مسئله تقاضا می‌پردازند اما پارک فاوا وظیفه تولید و عرضه کالا را به بازار فروش دارد. به عبارتی پارک فاوا یک پارک استارتاپی نیست، بلکه پارکی است که میزبان شرکت‌های توسعه یافته و دارای محصول است.

وی در خصوص جایگاه پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در زیست‌بوم و اکوسیستم نوآوری خاطرنشان کرد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات از نوع پارک‏‌های سمت بازار بوده و مکمل وظایف پارک‌‏های سمت عرضه محسوب می‌‏شود.

رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات مأموریت پارک فاوا را «کمک به رشد شرکت‌های جوان حوزه ICT  و تبدیل آ‌‌ن‌ها به شرکت‌های توسعه‌یافته»، «توسعه تعاملات بین‌المللی صنایع ICT ایرانی»، «جذب نخبگان و معکوس‌سازی روند مهاجرت نخبگان» و «شبکه‌سازی مراکز رشد کشور و اتصال شرکت‌های رشد یافته در مراکز رشد به بازار» عنوان کرد.
دکتر صدیق دامغانی‌زاده «پروژه‌های پیشران»، «برنامه‌های عملیاتی»، «آزمایشگاه‌‏ها و تجهیزات»، «ارزیابی و کنترل دوره‏‌ای شاخص‏‌ها» و «خدمات» را مؤلفه‌های اصلی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و تصریح کرد: صادرات داده‌های فرهنگی و هنری، ارائه خدمات ابری و صادرات این خدمات به کشورهای منطقه، کاربرد IOT در مسائل امنیت غذایی، مدیریت مصرف آب و شهر هوشمند و ایجاد زیرساخت‌های سیستم عامل باز و فراگیر نمودن کاربرد آن در ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه از پروژه‌های پیشران پارک فاوا هستند.

وی برنامه‌‏های عملیاتی پارک فاوا را به دو بخش عمومی و ویژه تقسیم کرد و گفت: توسعه شرکت‌‏های جوان، شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال و برنامه بین‌المللی‌‏سازی از برنامه‌های عمومی پارک و خوشه‌‏های نوآوری به روش نوآوری باز، برنامه توسعه زنجیره تأمین و... از برنامه‌های ویژه پارک هستند.

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات ادامه داد: در پارک فاوا آزمایشگاه‌های تخصصی مختلفی مانند آزمایشگاه محاسبات سریع، آزمایشگاه انیمیشن، آزمایشگاه خدمات ابری، آزمایشگاه کاربرد IOT   در تولید محصولات کشاورزی(با همکاری دانشگاه تهران)، آزمایشگاه حمل و نقل با پهپاد(با همکاری پُست) و آزمایشگاه سنجش از راه دور(با همکاری سازمان فضایی) نیز حضور داشته و به فعالیت مشغول‌اند.

دکتر صدیق دامغانی‌زاده «شاخص رشد اقتصادی سالانه»، «شاخص نیروی دانش کار»، «شاخص عمق فناوری» و  «شاخص صادرات محصول و خدمات» را جزو شاخص‌های ارزیابی و کنترل دوره‏‌ای عنوان کرد و افزود: شاخص رشد اقتصادی سالانه نشان دهنده میزان درآمد سالانه به درآمد سال قبل است و در سطح شرکت و پارک محاسبه و به صوت سالانه اعلام می‌‏شود. شاخص نیروی دانش کار نشان‌دهنده میزان نیروی کار فعال و سطح دانشی آن‏‌ها است.

وی ادامه داد: شاخص عمق فناوری نشان‌دهنده سهم فعالیت‌‏های فناورانه از کل فعالیت اقتصادی یک شرکت است که در قالب دو شاخص خرد به صورت سالانه در سطح شرکت‏‌ها و پارک ارزیابی و منتشر می‏‌شود. همچنین شاخص صادرات محصول و خدمات نشان‌دهنده سهم صادرات از کل درآمد حاصله است که در سطح شرکت و پارک ارزیابی و منتشر می‏‌شود. این شاخص‌‏ها بر اساس مستندات قابل اتکا از جمله اظهارنامه مالیاتی شرکت‏‌ها، لیست بیمه شرکت‌ها و داوری فنی محصولات محاسبه می‏‌گردد.

مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات در پایان سخنانش تأکید کرد: فراموش نکنیم که گرفتاری کشور مدیران آن نیست بلکه مقررات نامناسب در راه توسعه (مقررات غیرتوسعه‌ای) است. باید پارک‌ها را به عنوان ابزار صندوق‌ها به رسمیت بشناسند و بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود، به تبادل با آنان پرداخته شود. 

در ادامه دکتر علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن تشکر از رئیس پارک فاوا، به معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت و گفت: در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و فناوری محور و تکمیل زنجیره ایده تا بازار، نهادی مالی به نام صندوق نوآوری و شکوفایی در اواخر سال ۱۳۹۱ تأسیس شده است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: این صندوق به منظور تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات، کاربردی نمودن دانش و دستاوردهای پژوهشی و تکمیل زنجیره ایده/ محصول/ بازار از شرکت‌های دانش‌بنیان پشتیبانی و حمایت کرده و خدمات مالی و اعتباری از جمله کمک، تسهیلات و مشارکت را برای آن‌ها تأمین می‌نماید. به طور کلی هدف نهایی صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد توسعه‌ای، کمک به رونق اقتصادی کشور از طریق حوزه‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های برتر است.

ناظمی صندوق نوآوری و شکوفایی را دارای شخصیت حقوقی مستقل و دارای استقلال استخدامی، اداری، مالی و معاملاتی دانست و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی بر اساس سیاست‌ها و مصوبات هیئت امنا و زیر نظر مستقیم رئیس‌جمهور (به عنوان رئیس هیئت امنا) تشکیل شده و بر طبق اساسنامه مصوب هیئت وزیران و مورد تأیید شورای نگهبان، توسط هیئت عامل اداره می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پارک‌های علم و فناوری قطب یا مرکز توانمندسازی برای خدمات‌رسانی به شرکت‌ها هستند. مجموعه خدمات توانمندسازی مانند دوره‌های آموزشی، اخذ استانداردها، مشاوره، ارزیابی و... در صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و هر پارکی بر اساس تعداد شرکت‌ها و خدماتی که دارد، بودجه‌ای را دریافت می‌نماید.   

لازم به ذکر است؛ در بازدید معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، علاوه بر دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی‌زاده، مشاور وزیر و رئیس پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات؛ دکتر احسان چیت‌ساز، معاون توسعه بازار پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر نمکی، مشاور رئیس پارک فاوا؛ دکتر احمدی، مدیرکل امور مالی پارک و دکتر عارف علیقلی پور، مدیر نهادهای مالی شرکت فرابورس ایران نیز حضور داشتند.
 

کلید واژه ها: صندوق نوآوری و شکوفایی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی


( ۱ )

نظر شما :