با هدف انتقال تجربه متقابل و بررسی ظرفیت‌های موجود برای مشارکت طرفین-۴؛

مدیران پارک فاوا از شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق بازدید کردند

۲۸ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۷:۵۶ کد : ۱۱۱۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۰۱
روابط عمومی پارک فاوا: در راستای آشنایی و انتقال تجربه فی مابین پارک فاوا و دستگاه‌های فعال در حوزه فناوری و نوآوری، یک هیئت از پارک فاوا، روز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۳ از شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق و برخی از شرکت‌های فعال در آن بازدید کردند.
مدیران پارک فاوا از شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق بازدید کردند

در ابتدای این بازدید دکتر مهدی‌زاده، رئیس شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه گفت: در خراسان رضوی 43 شهرک و ناحیه فعال صنعتی وجود دارد که 2800 واحد در آن به فعالیت مشغول هستند. در واقع تعداد زیادی از واحدهای صنعتی خراسان رضوی براساس تعریف وزارتخانه صنایع کوچک محسوب می‌شوند.

دکتر مهدی‌زاده تصریح کرد: شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق در حوزه صنایع کوچک، خدمات نرم‌افزاری (تملک زمین، تأمین آب و برق و گاز و واگذاری زمین) به واحدهای صنعتی ارائه می‌کند. البته بیشتر کارها توسط مشاور صورت می‌گیرد و شهرک وظیفه نظارت بر امور را به عهده دارد. حدود 300 نفر مشاور در استان هستند که با شهرک همکاری می‌کنند. 

وی یادآور شد: در کنار خدمات نرم‌افزاری یک معاونت تحت عنوان معاونت صنایع کوچک ایجاد شده است. در واقع شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق، زیرمجموعه معاونت صنایع کوچک شرکت-شهرک‌ها است. در شهرک‌های فناوری چهار رکن ساختمان مرکز خدمات کسب و کار؛ آزمایشگاه مرجع در حوزه صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی؛ استقرار واحدهای R&D و فناور-تولید و مرکز رشد دیده شده است.

رئیس شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق در پایان عنوان کرد: ما به عنوان پیشروترین شهرک فناوری کشور (به دلیل قدمت و سطح فعالیت) شناخته می‌شویم و آمادگی خود را برای همکاری‌های متقابل فی‌مابین شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق و پارک فاوا اعلام می‌کنیم.

در ادامه جلسه مهندس مطلق، مشاور رئیس پارک فاوا، ضمن تشکر از میزبانی شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق تصریح کرد: شیوه‌ها و فرایندها در مجموعه شهرک صنایع غذایی بسیار شبیه به فرایندهای یک دهه اخیر پارک‌های فناوری است. در پارک‌های فناوری همیشه تلاش شده تا چابکی بیشتری در بدنه دولت ایجاد و از خدمات بخش خصوصی بیشتر بهره گرفته شود. علی‌رغم اینکه این وظیفه به همه دستگاه‌ها سپرده شده است اما کمتر دستگاهی از این ظرفیت به درستی استفاده می‌کند. 

مشاور رئیس پارک فاوا ادامه داد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات به صورت تخصصی ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به فعالیت مشغول است.. حوزه آی.سی.تی یک حوزه مادر در کشور محسوب می‌شود که قابلیت نشر و توسعه در حوزه‌های مختلف به خصوص در حوزه صنایع غذایی دارد. 

وی یادآور شد: پارک فاوا بر اساس مصوبه هیئت وزیران، مأموریت توسعه فناوری در 31 استان را بر عهده دارد. بر همین اساس تاکنون در هفت استان البرز، مشهد، سمنان، ساری، اصفهان، زنجان و کرمانشاه (بر اساس ظرفیت توسعه آی.سی.تی، منابع انسانی فعال در این حوزه و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه در هر استان) این توسعه صورت گرفته و این برنامه برای تمام استان‌های کشور تعریف شده است. یکی دیگر از برنامه‌های پارک فاوا، هوشمندسازی گلخانه‌ها است که نمونه پایلوت آن در شعبه البرز پیاده‌سازی شده است. این ظرفیت از دو منظر ارزشمند است و می‌تواند منجر به همکاری‌های متقابل در استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های عضو پارک فاوا در حوزه هوشمندسازی صنعت کشاورزی و غذایی و به طور کلی استفاده از زیرساخت و تجهیزات برای توسعه سایر موارد مشابه شود. 

مهندس مطلق درخصوص مأموریت توسعه دیتاسنترها و یکپارچه‌سازی ذخیره دیتا در کشور عنوان کرد: توسعه دیتاسنترها و یکپارچه‌سازی ذخیره دیتا در کشور باعث شد که مأموریت ایجاد قطب داده (دیتا سنتر) در دو مرکز شهید میری در مشهد و شهید کاظمی در فولادشهر اصفهان و همچنین تأمین زیرساخت‌های لازم برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه به پارک فاوا واگذار شود که می‌تواند در توسعه اقتصاد دیجیتال در شرق کشور اثربخش باشد. این حوزه می‌تواند یکی از ظرفیت‌های همکاری متقابل فی‌مابین پارک فاوا و شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق باشد.

مشاور رئیس پارک فاوا در پایان با اشاره به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا، گفت: مراکز نوآوری، مراکز رشد، کارخانه‌های نوآوری و پارک‌های علم و فناوری در سراسر کشور می‌توانند با عضویت در این شبکه از ظرفیت‌های ملی و مالی که در توسعه فناوری و اقتصاد دیجیتال و آی.سی.تی وجود دارد، بهره‌مند شوند که این موضوع نیز می‌تواند از دیگر ظرفیت‌ها برای همکاری متقابل تعریف شود.

لازم به ذکر است که در این بازدید مهندس مطلق، مشاور رئیس پارک فاوا؛ دکتر حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع پارک فاوا؛ مهندس خلیلی، رئیس پردیس رضوی پارک فاوا؛ دکتر سیدزاده، مدیر شبکه تاد و شعب استانی پارک فاوا؛ مهندس فریدونی، مدیر توسعه پارک‌های داده و جمعی از کارشناسان پارک فاوا و دکتر مهدی‌زاده، رئیس شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق حضور داشتند. 

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرک صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق


نظر شما :