با هدف انتقال تجربه متقابل و بررسی ظرفیتهای موجود برای مشارکت طرفین-۳؛
سرپرست پارک فاوا به همراه هیئتی متشکل از مدیران ارشد و کارشناسان از پارک علم و فناوری خراسان رضوی بازدید کردند
در ابتدای این جلسه خانم حسینیان، رئیس اداره توسعه بازار پارک علم و فناوری خراسان رضوی ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه و معرفی مدیران و همکاران پارک، توضیحاتی درخصوص پارک علم و فناوری خراسان رضوی داد و گفت: پارک علم و فناوری خراسان یکی از بزرگترین پارکها و اولین پارک توسعه یافته ایران است که در شهریورماه 1381 با مصوبه شورای گسترش آموزش عالی فعالیت اجرایی خود را در زمینی به وسعت تقریبی 38 هکتار در اطراف شهر مشهد مقدس، در مجاورت شهرک صنعتی توس آغاز نمود.
حسینیان ادامه داد: رسالت راهبردی پارک علم و فناوری خراسان نفوذ فناوری در صنعت و جامعه و ایجاد ثروت از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکتهایی است که بر پایه علم و دانش فعالیت مینمایند.
رئیس اداره توسعه بازار پارک علم و فناوری خراسان رضوی یادآور شد: پارک علم و فناوری خراسان رضوی برای نیل به این هدف پارک مأموریت دارد با مدیریت جریان دانش و فناوری و با ارائه خدمات و حمایتهای ویژه، ایجاد و رشد شرکتهای نوآور را از طریق مراکز رشد (انکوباتورها) تسهیل نماید که در حال حاضر پارک خراسان با 10 مرکز رشد و بیش از 400 شرکت فناور و دانشبنیان، زمینه اشتغال بیش از 6000 نفر نیروی جوان و نخبه را فراهم نموده است.
وی در پایان آموزش، مشاوره و منتورینگ؛ توسعه بازار و بازارسازی؛ تأمین مالی و اعتباری؛ بازار بینالملل و صادرات؛ استقرار در پارک؛ مدیریت و توسعه فناوری؛ خدمات فنی و مهندسی و هماهنگی امور رویدادها را به عنوان حمایتها و خدمات پارک علم و فناوری خراسان رضوی معرفی کرد و به معرفی برخی از شرکتهای عضو پارک پرداخت.
در ادامه مهندس قنبرپور، مشاور وزیر ارتباطات و سرپرست پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن تشکر از میزبانی پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: در گذشته و زمانی که قرار بود چندپارک به عنوان سرآمد و پیشرو در این حوزه معرفی شود، یکی از آنها پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود. به عنوان مثال مرکز رشد اقماری یکی از مواردی بود که از پارک علم و فناوری خراسان رضوی در کشور الگوبرداری میشد.
مشاور وزیر ارتباطات و سرپرست پارک فاوا وجود پربرکت امام رضا (ع)، موقعیت جغرافیایی و جمعیت استان را به عنوان یک فرصت برای شرکتهای خراسان رضوی عنوان کرد و گفت: در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به جز پایتخت، هیچ استانی مانند خراسان رضوی، فعالتر و دارای بازیگران بزرگ وجود ندارد. به همین دلیل بسیاری از شرکتها به این نتیجه رسیدند که شعبه خود را در مشهد دایر کنند که ظرفیت ویژهای است. پارک فاوا نیز به عنوان یک پارک تخصصی در حوزه آی.سی.تی تمایل دارد که از این ظرفیت بهرهبرداری کند.
وی افزود: امروز پس از گذشت حدود 20 سال از ایجاد پارکهای علم و فناوری، هنوز بسیاری از کارها توسط پارکها به صورت نوآورانه انجام میشود. به عنوان مثال امروز در کشور، اعتبار مالیاتی به عنوان یک ابزار فقط در حوزه دانشبنیانها وجود دارد. پارکها باید خودشان یک سازمان نوآور باشند، در غیر این صورت موفق نخواهند بود. برقراری ارتباط و نشستهای مشترک پارکها با یکدیگر میتواند منجر به همافزایی و نوآوری متقابل باشد. پارک فاوا در برنامه سالانه خود بازدید از استانهای مختلف را در دستور کار قرار داده است.
قنبرپور تصریح کرد: در کشور ما حداقل چهار پارک تخصصی ذیل وزارتخانههای نیرو، نفت، جهاد کشاورزی و ارتباطات و فناوری اطلاعات تأسیس شده است اما معتقدم که مشابه پارکهای استانی وجود ندارد. بسیاری از افراد پارکها را صرفاً به عنوان فضای استقرار شرکتها میشناسند. وظیفه پارک تخصصی این است که بتواند شرکتهای یک حوزه را به صنعت مرتبط با خود وصل کند. در سال گذشته یکی از کارهای خوبی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد، احصای نیازهای فناوری حوزه آی.سی.تی بود که پارک فاوا بومیسازی این نیازها را از وظایف خود میداند.
مشاور وزیر ارتباطات و سرپرست پارک فاوا آمادگی خود را برای همکاری با پارک خراسان رضوی به جهت بومیسازی تجهیزات ذکر شده که کارکرد بیشتر آن در شبکه ملی اطلاعات است، اعلام کرد.
وی در ادامه با اشاره به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال (تاد) گفت: یکی از کارهایی که در شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال (تاد) انجام میشود، اعطای گرنت رشد و گرنت توسعه فناوری است که ناظر بر محصولاتی است که در شبکه ملی اطلاعات به آن نیاز داریم. بنابراین محور اول همکاری فیمابین پارک فاوا و پارک خراسان رضوی، میتواند برطرف کردن نیازهای شبکه ملی اطلاعات از طریق ظرفیتهای موجود در دو پارک باشد.
قنبرپور ادامه داد: مسئله دیگر که میتواند باعث همکاریهای متقابل فیمابین دو پارک باشد، توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه اقتصاد دیجیتال است. توانمندسازی نیروی انسانی در استان تهران و البرز آغاز شده که باید در تمام کشور توسعه پیدا کند. متأسفانه کمبود نیروی انسانی اقتصاد دیجیتال به دلیل مهاجرت بسیار چشمگیر است. در برنامه هفتم تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که پانصدهزار نفر در این حوزه آموزش ببینند. اگر قرار باشد ظرفیت استان خراسان رضوی را در این حوزه فعال کنیم، دست یاری پارک فاوا به سوی پارک علم و فناوری خراسان رضوی است که میتوانیم از ظرفیت پارک خراسان استفاده نماییم.
مشاور وزیر ارتباطات و سرپرست پارک فاوا در پایان درخصوص توسعه شعب پارک فاوا عنوان کرد: سه شعبه البرز، خراسان رضوی و اصفهان از پایگاههای بزرگ پارک فاوا هستند. حضور پارک فاوا در سایر استانها در حد حضور فیزیکی به صورت ساختمان است. پارک فاوا در شهر مشهد سه ساختمان و دو زمین دارد. حضور پارک فاوا در خراسان رضوی به معنای موازیکاری و دوصدایی شدن اکوسیستم خراسان نیست، بلکه باید دو پارک فعالیتهای خود را به صورت هماهنگ پیش ببرند تا همافزایی شکل بگیرد. پارک فاوا آمادگی خود را برای تشکیل کارگروه مشترک میان دو پارک اعلام مینماید.
در ادامه دکتر اسماعیلی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه گفت: درخصوص پارکهای موضوعی، چهار پارک در کشور تعریف شده که خوشبختانه پارک خراسان رضوی ارتباطات خوبی با پردیس رضوی پارک فاوا برقرار دارد و تاکنون نیز تلاش کرده که موضوعات مشترکی برای همکاریها تعریف کند. در واقع پارک علم و فناوری خراسان رضوی تجربه مدلهای تعاملی با سایر پارکها را دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: غالباً پارکهای موضوعی با هدف بازار و برطرف شدن مشکلات منطقه توسط شرکتها شکل میگیرند. نگاه ما نیز به پارکهای تخصصی کمک به رشد بازار است. پارک خراسان رضوی خواهان همکاری در حوزه رشد بازار شرکتها و رفع نیاز کشور در حوزه فاوا است و برای دستیابی به چنین هدفی، از تمام ظرفیت خود استفاده میکند.
وی تصریح کرد: منابع در کشور بسیار محدود است و تنها با همافزایی متقابل میتوان به نتیجه رسید. به همین دلیل پارک خراسان رضوی آمادگی خود را برای همکاری با پردیس رضوی پارک فاوا اعلام میکند و موافق تشکیل کارگروه مشترک است. شروع کار کارگروه مشترک میتواند با امضای تفاهمنامه میان دو پارک دنبال شود.
دکتر اسماعیلی در پایان یادآور شد: امیدوارم که بتوانیم زمینههای همکاری متقابل فیمابین پارک فاوا و خراسان رضوی را بیش از پیش توسعه دهیم و در کنار یکدیگر به اهداف عالیه که جزو مأموریتهای دو پارک است، دست یابیم.
لازم به ذکر است که در این بازدید مهندس قنبرپور، مشاور وزیر ارتباطات و سرپرست پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ مهندس مطلق، مشاور رئیس پارک فاوا؛ دکتر حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع پارک فاوا؛ مهندس خلیلی، رئیس پردیس رضوی پارک فاوا؛ دکتر سیدزاده، مدیر شبکه تاد و شعب استانی پارک فاوا؛ مهندس فریدونی، مدیر توسعه پارکهای داده و جمعی از کارشناسان پارک فاوا؛ دکتر اسماعیلی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی؛ دکتر شریعتی، معاون پشتیبانی فناوری؛ آقای جمشیدیان، معاون توسعه فناوری و مرکز رشد؛ دکتر جاهدی، رئیس پردیس آی.سی.تی؛ مهندس حسامی، معاون پردیس فناوری اطلاعات و خانم حسینیان، رئیس اداره توسعه بازار حضور داشتند.
نظر شما :