با هدف انتقال تجربه متقابل و بررسی ظرفیتهای موجود برای مشارکت طرفین-۱؛
هیئتی متشکل از مدیران ارشد و کارشناسان پارک فاوا از کارخانه نوآوری مشهد بازدید کردند
![هیئتی متشکل از مدیران ارشد و کارشناسان پارک فاوا از کارخانه نوآوری مشهد بازدید کردند](/images/www/fa/news/news-primary/2024/66efaaea04a28-img-7408.jpg)
در ابتدای این بازدید دکتر بارانی، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار مشهد ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه درخصوص فلسفه شکلگیری کارخانه نوآوری مشهد گفت: کارخانههای صنعتی که در بافت شهری قرار دارند و پس از مدتی کارکرد خود را از دست میدهند، در قالب کارخانه نوآوری به بهرهبرداری میرسند. کارخانه نوآوری مشهد با وسعت حدود 10 هزار مترمربع نیز به همین صورت شکل گرفته است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار مشهد در ادامه یادآور شد: 22 شرکت در حوزههای کاری مختلف در کارخانه نوآوری حضور دارند و عمدتاً هایتک هستند. 220 فریلنسر نیز در فضای کاری اشتراکی به فعالیت مشغول هستند.
دکتر بارانی در پایان تصریح کرد: مجموعه کارخانه نوآوری با سرمایهگذاری مستقیم شهرداری در حوزه مدیریت شهری ورود پیدا کرده و به دنبال حل مسائل شهری است. مفهوم نوآوری و خلاقیت شهری در شهرداری دنبال میشود و مدیریت برنامهریزی تعاملی وجود دارد؛ به این معنا که همه ذینفعان در آن تعامل دارند و برنامه اقدام مشترک با آنها تعریف میشود.
مهندس مطلق، مشاور رئیس پارک فاوا ضمن تشکر از میزبانی کارخانه نوآوری به معرفی پارک فاوا پرداخت و گفت: پارک فاوا به عنوان یک دستگاه ملی ذیل وزارت ارتباطات در سال 1396 در استان البرز در 24 هکتار آغاز به کار کرد و در حال حاضر بیش از 80 شرکت فناور و دانشبنیان در آن فعال و مستقر هستند.
مشاور رئیس پارک فاوا ادامه داد: پارک فاوا به عنوان یکی از پارکهای دستگاهی با هدف توسعه فناوری در حوزه فناوری اطلاعات است. همچنین حمایت از شرکتهای فناور فعال در حوزه فناوری اطلاعات در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات در کشور از دیگر مسئولیتهای پارک فاوا تعریف شده است.
مهندس مطلق درخصوص توسعه استانی پارک فاوا یادآور شد: براساس اسناد بالادستی و اختیاراتی که به این دستگاه داده شده و همچنین با مصوبه هیئت وزیران، مأموریت توسعه فناوری در 31 استان نیز توسط پارک فاوا دنبال خواهد شد. بر همین اساس تاکنون در هفت استان البرز، مشهد، سمنان، ساری، اصفهان، زنجان و کرمانشاه این توسعه صورت گرفته و این برنامه برای تمام استانهای کشور تعریف شده است.
وی افزود: توسعه دیتاسنترها و یکپارچهسازی ذخیره دیتا در کشور باعث شد که مأموریت ایجاد قطب داده (دیتا سنتر) در دو مرکز شهید میری در مشهد و شهید کاظمی در فولادشهر اصفهان و همچنین تأمین زیرساختهای لازم برای حضور شرکتهای دانشبنیان در این زمینه از دیگر مأموریتهای واگذار شده به پارک فاوا باشد.
مشاور رئیس پارک فاوا در ادامه با اشاره به شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال پارک فاوا گفت: مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در سراسر کشور میتوانند با عضویت در این شبکه از ظرفیتهای ملی که در توسعه فناوری و اقتصاد دیجیتال و آی.سی.تی وجود دارد، بهرهمند شوند.
مهندس مطلق در پایان آمادگی پارک فاوا را در کمک به شهرداری برای یکپارچهسازی ذخیره دیتا و پردازش دیتای مجموعه شهری مشهد را اعلام کرد.
مهندس خلیلی، رئیس پردیس رضوی ضمن تشکر برای میزبانی از هیئت پارک فاوا به معرفی اعضای حاضر در جلسه پرداخت و گفت: شهرداری مشهد به عنوان یکی از مهمترین رکنهای زیستبوم فناوری در استان شناخته میشود.
رئیس پردیس رضوی ادامه داد: وزارت ارتباطات از سال 96 به موضوع پارکداری ورود پیدا کرد و خوشبختانه در مدت کوتاهی توانست جایگاه خود را در کشور باز کند. پس از راهاندازی شعبه اصلی در استان البرز، شعبه پارک فاوا در مشهد مقدس افتتاح شد و خوشبختانه با نگاه وزیر و استاندار وقت مجموعه خوبی شکل گرفت. پارک فاوا برای توسعه سایت شهید فکوری نیازمند همراهی شهرداری مشهد است.
در پایان دکتر سیدزاده، مدیر شبکه تاد و شعب استانی پارک فاوا و مهندس فریدونی، مدیر توسعه پارکهای داده به معرفی واحدها و فعالیتهای مربوطه پرداختند و آمادگی خود را برای همکاریهای متقابل اعلام کردند.
لازم به ذکر است که در این بازدید مهندس مطلق، مشاور رئیس پارک فاوا؛ دکتر حفیظی، معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع پارک فاوا؛ مهندس خلیلی، رئیس پردیس رضوی پارک فاوا؛ دکتر سیدزاده، مدیر شبکه تاد و شعب استانی پارک فاوا؛ مهندس فریدونی، مدیر توسعه پارکهای داده و جمعی از کارشناسان پارک فاوا؛ دکتر بارانی، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار مشهد؛ دکتر سهیلی، مشاور شهردار مشهد و دکتر مشیری، مدیر کارخانه نوآوری حضور داشتند.
نظر شما :