در جلسهای با رئیس پارک هاوانا؛
زمینههای همکاری مشترک دو جانبه میان پارک فاوا و پارک هاوانا بررسی شد
![زمینههای همکاری مشترک دو جانبه میان پارک فاوا و پارک هاوانا بررسی شد](/images/www/fa/news/news-primary/2024/65dd6aa8a3e18-screenshot-2024-02-26-224741.jpg)
این نشست مقدماتی برای مذاکره و آشنایی درخصوص همکاریهای مشترک فیمابین پارک فاوا و پارک علم و فناوری هاوانا با حضور مهندس اکبر قنبرپور، مشاور وزیر و سرپرست پارک فاوا؛ مهندس محمدعلی جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور پارک فاوا؛ آقای محمدرضا موسوی، سرپرست امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران؛ آقای رافائل لوئیس تورالباس ازپلتا، رئیس پارک علم و فناوری هاوانا؛ آقای هکتور رودریگز فیگردو، معاون رئیس پارک علم و فناوری هاوا و آقای آماریو، مسئول زیرساختهای پارک علم و فناوری هاوانا برگزار شد و مقامات و مسئولان ارشد سازمانهای حاضر به ارائه معرفی سازمانهای متبوع خود و نیز محورهای اصلی مورد علاقه برای شروع همکاری مشترک پرداختند.
در ابتدای نشست، مهندس محمدعلی جعفری، مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور به معرفی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخت و گفت: پارک فاوا به عنوان یک پارک تخصصی در حوزه فناوی اطلاعات و ارتباطات در سال 2017 توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأسیس شد و با هدف حمایت از شرکتهای نوآور و فناور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر حدود 80 شرکت عضو پارک فاوا بوده که عمده آنها شرکتهای دانشبنیان هستند.
مدیر مرکز توسعه واحدهای فناور به معرفی شعب پارک فاوا و محل استقرار هر کدام پرداخت و گفت: مأموریت پارک فاوا توسعه فناوری و اقتصادی شرکتها با هدف توانمندسازی و توسعه بازار محصولات است. همچنین حوزه فعالیت شرکتهای پارک را میتوان در 3 دسته «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «الکترونیک و فوتونیک در زمینه ماشین آلات صنعتی و سیستمهای اتوماسیون» و «صنایع و ماشین آلات پیشرفته» تقسیمبندی کرد.
وی «تکنولوژیها و سیاستهای حوزه آی.سی.تی»، «همکاری در حوزه R&D شرکتهای دو پارک با هدف تعریف پروژههای مشترک»، «افزایش مهارتهای نیروی کار تخصصی در حوزههای زیرساختیِ مرتبط با شبکه، کدنویسی و برنامهنویسی سختافزاری و نرمافزاری» را از زمینههای مناسب برای همکاری مشترک میان طرفین عنوان کرد.
در ادامه مهندس اکبر قنبرپور، مشاور وزیر و سرپرست پارک فاوا ضمن خوشامدگویی به افراد حاضر در جلسه گفت: در حال حاضر چند کلان پروژه در حوزه آی.سی.تی کشور ایران در حال اجرا است که این کلان پروژهها منجر به ایجاد موتور محرکه برای صنایع آی.سی.تی کشور شده است. یکی از این پروژهها فیبرکشی تمام استانهای ایران و در نتیجه ایجاد 20 میلیون پورت اتصال به شبکه فیبر نوری سراسری است که باید تا سال 2025 به آن دست یابیم. اجرای این پروژه باعث شده که نزدیک به 12 اپراتور در کشور فعال شوند. نیاز به تجهیزات مختلفی مانند فیبر نوری، داکتها، تجهیزات FAT،OLT ، مودم و... وجود دارد که بخش عمدهای از این تجهیزات توسط شرکتهای فناور داخل ایران تأمین میشود.
مشاور وزیر و سرپرست پارک فاوا خاطرنشان کرد: پروژه فیبرکشی کشور ایران تا سال 2025 به اتمام خواهد رسید و ادامه آن براساس درخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عراق و سایر کشورها دنبال خواهد شد و قابلیت اجرای آن وجود دارد. همچنین تجهیزاتی که امروز در داخل ایران تولید میشود، قابلیت صادرات به کشورهای دیگر را دارد و امیدواریم که بتوانیم از این ظرفیت در کشورهای دیگر نظیر کوبا استفاده کنیم.
وی با اشاره به شرایط مشابه تحریم کشور ایران و کوبا یادآور شد: کشور ایران به دستاوردهای ذکر شده در شرایط تحریم شدید دست یافته است. بنابراین هیچ محدودیتی در همکاری و انتقال این دستاوردها به کشور کوبا وجود ندارد.
در ادامه رافائل لوئیس تورالباس ازپلتا، رئیس پارک علم و فناوری هاوانا ضمن تشکر از معرفی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، برگزاری این نشست را فرصت خوبی برای ایجاد همکاری طرفین عنوان کرد و گفت: پارک علم و فناوری هاوانا در سال 2019 تأسیس شد و وابسته به دانشگاه مهندسی کامپیوتر کشور کوبا است. پارک هاوانا با تمرکز بر توسعه شرکتهای عضو، افزایش توان فکری، آموزش و تربیت نیروهای کاری و آمادهسازی ورود محصولات آنها به بازار از شرکتهای عضو خود حمایت میکند.
رئیس پارک علم و فناوری هاوانا ضمن اشاره به برنامههای آتی خود گفت: در اطراف پارک هاوا مراکز مهمی از جمله مرکز نانو تکنولوژی، مرکز پردازش دادهها و منطقه آزاد تجاری وجود دارد که از آنها میتوان برای پیشرفت و توسعه بهره گرفت.
وی افزود: پارک هاوانا در راستای توسعه فعالیتهای خود در تلاش است تا با استفاده از سرمایهگذاریهای خارجی و منابع دیگر، به رشد خود و شرکتهای عضو کمک کند. به همین دلیل از آشنایی با پارک فاوا خوشحال هستیم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری یکدیگر، زمینههای رشد دو طرف را فراهم نماییم. پارک هاوانا در مقایسه با پارک فاوا بسیار جوان است، به همین دلیل از انجام همکاری مشترک میان طرفین استقبال میکنیم.
رافائل لوئیس تورالباس ازپلتا، حوزههای فعالیت پارک هاوانا را «تحلیل دادهها»، «امنیت دادهها»، «خودروهای بدون سرنشین» و «علوم بیوتکنولوژیکی» اعلام نمود و در خصوص همکاریهای مشترک فیمابین دو پارک، ابراز خرسندی کرد.
لازم به ذکر است؛ در پایان مقرر شد که تبادل اطلاعات درخصوص معرفی شرکتها، محصولات و حوزه فعالیت آنها با هدف ایجاد همکاریها به صورت B2B در اختیار طرفین قرار بگیرد.
نظر شما :