در یک بازدید علمی-دانشجویی؛
دانشجویان ارتباطات دانشگاه تهران از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) بازدید کردند
![دانشجویان ارتباطات دانشگاه تهران از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) بازدید کردند](/images/www/fa/news/news-primary/2022/1652268689-img-1751.jpg)
در راستای مقولۀ «مسئولیت اجتماعی» و اهتمام پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به حضور مؤثر و پررنگ در اجتماع و نیز مشارکت در توانمندسازی بخشهای مختلف جامعه، این پارک روز گذشته، سهشنبه برابر با 20 اردیبهشت 1401، میزبان بیش از 30 نفر از دانشجویان رشته ارتباطات دانشگاه تهران بود که طی یک بازدید علمی-دانشجویی از بخشهای مختلف پارک، از جمله شرکتهای فناور مستقل در آن، بازدید و در یک کارگاه آموزشی در حوزه روزنامهنگاری نیز حضور یافتند.
بازدید روز سهشنبه بیش از 30 نفر از دانشجویان ارتباطات دانشگاه تهران از پارک فاوا با هماهنگی معاونت دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی و برای درس «روزنامهنگاری عملی» هماهنگ شده بود. سرپرستی این بازدید نیز به عهده دکتر عباس قنبری باغستان، عضو هیئت علمی این دانشکده بود.
در ابتدای ورود دانشجویان ارتباطات دانشگاه تهران به پارک فاوا، این دانشجویان مورد استقبال کارکنان و کارشناسان روابط عمومی پارک فاوا قرار گرفتند و سپس براساس برنامه از پیش طراحی شده، آنها از بخشهای پارک فاوا بازدید کردند.
حضور در گلخانه هوشمند مبتنی بر فناوری آی.او.تی، اولین بخش مورد بازدید دانشجویان ارتباطات بود. در این بازدید آقای محرابی، کارشناس فنی «گلخانه هوشمند» توضیحات مفصلی در مورد تاریخچه راهاندازی این گلخانه، مزایای آن و نیز چشماندازی از توسعه آتی آن ارائه داد.
به گفته مهندس محرابیان، کارشناس فنی این گلخانه هوشمند، اولین گلخانه تمام هوشمند کشور است که براساس فناوری آی.او.تی (IOT) و در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده است.
براساس برآوردهای اولیه، در گلخانه هوشمند پارک فاوا علاوه بر افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی، میزان مصرف آب نیز به میزان سه الی چهار برابر نیز کاهش مییابد.
وی همچنین توضیح داد که راهاندازی بیش از یکصد گلخانه هوشمند مبتنی بر فناوری آی.او.تی در استانهای مرزی کشور از جمله برنامههای پارک فاوا برای سال جاری و نیز سال آتی است.
در ادامه، دانشجویان ارتباطات دانشگاه تهران از آزمایشگاه پهباد پارک فاوا بازدید کردند و از نزدیک با مشاهده پهبادهای مستقر در این آزمایشگاه، در جریان فعالیتهای این آزمایشگاه، برنامه راهاندازی اولین سرویس «پُست و ارسال مرسولات» از طریق پهباد و نیز جزئیات فعالیتهای آتی این آزمایشگاه قرار گرفتند.
به گفته مهندس بابازاده، کارشناس فنی این آزمایشگاه، امروزه پهبادها قابلیت استفاده در حوزههای وسیع را یافتهاند و در این آزمایشگاه تلاش میشود تا پتانسیل و ظرفیت استفاده از پهباد در رصد شرایط جوی، رصد وضعیت جنگلها و بیابانها و... مورد ارزیابی قرار گیرد.
حضور در خط تولید شرکت دانش بنیان و فناور «اتصال صنعت میانه» سومین بخش مورد بازدید دانشجویان ارتباطات دانشگاه تهران در پارک فاوا بود.
شرکت دانش بنیان «اتصال صنعت میانه» تولید کننده مودمهای 4G است که مورد استفاده گسترده شرکتهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی و تلفن همراه از جمله «همراه اول»، «ایرانسل» و.... قرار میگیرد.
در بازدید از خط تولید این شرکت دانش بنیان، دانشجویان از طریق گفتوگو با بیش از 15 نفر از کارشناسان این شرکت، از نزدیک در جریان کامل مراحل ساخت یک «مودم» قرار گرفتند.
پایان بخش این بازدید علمی-دانشجویی، حضور در کارگاه آموزشی «روزنامهنگاری عملی» بود که در سه بخش تنظیم شده بود. در بخش اول کارگاه، دانشجویان براساس بازدید از بخشهای مختلف پارک فاوا، سوژههای شناسایی شده برای تنظیم خبر را انتخاب کردند.
در بخش دوم، سبکهای مختلف «تنظیم خبر» به آنها آموزش داده شد و از دانشجویان خواسته شد در یک بازه زمانی نیم ساعته سوژه خبری انتخابی خود را تنظیم نمایند. در ادامه و در بخش پایانی نیز «آموزش مقدماتی فتوشاپ» برای طراحی و تنظیم پوستر خبری از سوی خانم خیاط قدیم، کارشناس روابط عمومی پارک به آنها آموزش داده شد.
در پایان این بازدید علمی-دانشجویی از پارک فاوا، به سه تن از دانشجویان برگزیده، که بهترین پوستر خبری از این بازدید را طراحی کرده بودند، جوایزی به ارزش به ترتیب 500 هزارتومان، 300 هزارتومان و 200 هزار تومان از سوی پارک فاوا اهدا شد.
لازم به ذکر است؛ به تمامی دانشجویان شرکت در این بازدید علمی-دانشجویی، گواهی حضور در کارگاه آموزشی اعطا شد.
نظر شما :