گزارش پیاده‌سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک فاوا منتشر شد

۱۰ مهر ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۶ کد : ۲۸۵ اخبار و رویدادها کتابخانه پارک
تعداد بازدید:۱۸۰۰
روابط عمومی پارک فاوا: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای ارائه کارآمدترین روش‌ها برای بهینه کردن مصارف و توسعه و پیشرفت کشور گزارش پیاده‌سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک فاوا را در ۱۲۸ صفحه منتشر کرد.
گزارش پیاده‌سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک فاوا منتشر شد

نظام بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد، به عنوان یک نظام مدیریتی برای کارایی و ارتقای اثر بخشی منابع سازمانی است که در این نظام، اعتبارات بودجه‌ای بر مبنای عملکرد واحدهای سازمانی در راستای تولید خروجی‌ها (محصولات خدمات) یا همان اهداف کوتاه مدت و یا دستیابی به پیامدها و با اهداف بلند مدت، تخصیص می‌یابد. 

بدین ترتیب سازمان به سمت افزایش شفافیت در نحوه مصرف منابع برای انجام فعالیت‌ها، تولید خروجی‌ها و دستیابی به اهداف و استراتژی‌ها و نیز پاسخگویی بیشتر سوق می‌یابد. در کشور ما نیز لزوم برقراری سیستم بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد مورد توجه قرار گرفته و در این راستا دولت موظف شده است تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به طور کامل بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد را در دستگاه‌های اجرایی پیاده‌سازی کند. 

پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۱۳۹۸ در اولین سال شروع فعالیت خود به عنوان دستگاه اجرایی موضوع بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد را در دستور کار خود قرار داد و در سال ۱۳۹9 موضوع بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک به طور کامل پیاده‌سازی و اجرا شد. گزارش حاضر اهم اقدامات انجام شده در راستای پیاده سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

لازم به ذکر است؛ این گزارش تفصیلی در تاریخ 15 فروردین ماه 1400 در 128 صفحه به زینت طبع آراسته شده است. 

در مقدمه گزارش تفصیلی پیاده‌سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک فاوا آمده است:

«بودجه‌ریزی به صورت ابزار کارآمد برای مدیریت صحیح دولت و بخش عمومی به شمار می‌آید. بودجه به عنوان شاهرگ حیاتی دولت، آیینه تمام نمای همه برنامه‌ها و فعالیت‌های دولت بوده و نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصاد ملی ایفا می‌نماید، زیرا دولت تمام فعالیت‌های مالی خود اعم از کسب درآمد و پرداخت هزینه‌ها برای اجرای برنامه‌های متعدد و متنوع خود را در چارچوب قانون بودجه انجام می‌دهد. در سیستم بودجه‌ریزی سنتی عوامل مهمی چون اثربخشی، کارایی، صرفه جویی و بازدهی در قبال صرف منابع نادیده گرفته می‌شوند، بنابراین از منابع به درستی استفاده نشده و حتی به هدر می‌روند. از سویی افزایش با کاهش بودجه دستگاه‌ها تابع تصمیمات سیاسی و اعمال نفوذ اشخاص و قدرت چانه زنی آنان بوده و میزان پاسخگویی مدیران و سنجش میزان مسئولیت پذیری آنان کم رنگ است. آگاهی مدیران و تصمیم سازان سطوح خرد و کلان از شیوه‌های نوین بودجه‌ریزی، علاوه بر استفاده عقلایی از منابع و تخصیص بهینه آن، شفافیت بودجه‌ای، پاسخگویی بهتر و بهبود بررسی عملکرد مدیران، بستر مناسبی برای رشد و کارایی در دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی فراهم می‌سازد و علاوه بر ارتقای کارایی از اسراف و تبذیر اموال عمومی جلوگیری نموده و توزیع عادلانه و مطلوب منابع ملی را در پی خواهد داشت. در نظام بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد اعتبارات بر مبنای عملکرد واحدهای سازمانی و در راستای تولید و ارائه محصولات، خدمات با دستیابی به پیامدها تخصیص می‌یابد و بدین ترتیب سازمان‌ها به سمت افزایش شفافیت در نحوه مصرف منابع برای خروجی‌ها، تولید خروجی‌ها و دستیابی به اهداف و استراتژی‌ها و نیز پاسخگویی بیشتر سوق می‌یابند. براساس تعریف صندوق بین‌المللی پول، بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد عبارت است از: روش‌ها و ساز و کارهایی که ارتباط بین اعتبارات تخصیص یافته به دستگاه‌های اجرایی را با خروجی‌ها و پیامدهای آن‌ها از طریق به کارگیری اطلاعات عملکردی تقویت می‌سازد. بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد مزایای زیادی دارد که از جمله آن می‌توان به افزایش پاسخگویی مدیران دستگاه‌های اجرایی بر مبنای عملکرد، تأکید بر دستیابی به نتایج مورد انتظار با بیشترین میزان صرفه اقتصادی، کارایی و اثربخشی، تسهیل نظارت بر اجرای بودجه و بهبود نحوه تخصیص منابع اشاره کرد.»

برای مشاهده گزارش پیاده‌سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در پارک فاوا اینجا را کلیک کنید.

کلید واژه ها: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پیاده‌سازی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد


نظر شما :