گزارش «عضویت پارکها و مراکز رشد در شبکه تاد (شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال)» پارک فاوا منتشر شد
![گزارش «عضویت پارکها و مراکز رشد در شبکه تاد (شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال)» پارک فاوا منتشر شد](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1633754535-1399-1.jpg)
گزارش «عضویت پارکها و مراکز رشد در شبکه تاد» پارک فاوا شامل تشریح کلیه فرآیند عضویت در شبکه تاد، گزارشی از وضعیت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد تا پایان سال 1399 و حمایتهای دریافت شده توسط مراکز عضو است. همچنین کاربرگهای طراحی شده و استفاده شده در این فرآیند به همراه تصاویر رویدادها و فعالیتهای انجام شده به پیوست گزارش ارائه شده است.
شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال کشور (تاد) به عنوان یکی از ابتکارات پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای هم افزایی ظرفیتها و پتانسیل پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و ایجاد بزرگترین اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور از سال 1399 راه اندازی شد. شبکه تاد در حال حاضر بر روی سه برنامه حمایتی «گرنت جوانه»، «گرنت فناوری جوانه» و «گرنت رشد» تمرکز دارد که بر اساس این سه گرنت انتظار میرود که هم توسعه «محصول» صورت گیرد و هم برنامههای حمایتی از دورههای مهارت محور منجر به کارآفرینی شود. این شبکه در حال حاضر دارای 29 عضو است و پذیرش چندین متقاضی دیگر نیز در شورای پذیرش شبکه تاد در دست بررسی است. تمامی پارکهای علم و فناوری و نیز مراکز رشد در سراسر کشور برای بهرهمندی از حمایتها و گرنتهای شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال کشور (تاد)، باید ابتدا به عضویت این شبکه درآیند.
لازم به ذکر است؛ این گزارش در تاریخ 19 فروردین ماه 1400 در 41 صفحه به زینت طبع آراسته شده است.
در مقدمه گزارش عضویت پارکها و مراکز رشد در شبکه تاد آمده است:
«پارکهای علم و فناوری به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی مؤثر در امر توسعه فناوری و به تبع آن، توسعه اقتصاد دانش مدار و اشتغالزایی تخصصی، مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان واقع شده است. پارکهای علم و فناوری، محیطهای مناسب برای استقرار و حضور حرفهای شرکتهای فناوری کوچک و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه، صنایع و مؤسسات پژوهشی است که در تعامل سازنده با یکدیگر و دانشگاهها به فعالیتهای فناوری اشتغال دارند. هدف نهایی این همنشینی، ایجاد چشمههای فناوری و تسهیل فرایند جذب، ارتقا و انتشار آن است، به نحوی که تمامی و یا بخشهای عمدهای از فعالیتهای منتهی به محصولات فناوری در این پارکها به صورت حرفهای قابل انجام باشد. اهم این فعالیتها شامل بازار سنجی ، ایده پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونه سازی، طراحی صنعتی، استاندارسازی، تدوین دانش فنی، ثبت ملکیت فکری، فروش و عملیات مستشاری بعدی برای تحقق محصولات فناوری در عرصه تولید صنعتی و همچنین عرضه سایر خدمات تخصصی میباشد. همکاریهای بینالمللی برای استفاده از تجارب جهانی و همچنین حضور مؤثر در بازارهای فناوری جهان از اهداف راهبردی پارکهای علم و فناوری است. لازمه حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان، پیوند مستحکم پایهها و ستونهای اقتصادی کلاسیک با دانش و فناوری مدرن است که این امر تنها از طریق تأسیس پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری و در رأس آنها اجرای برنامههای پیشران در این حوزه امکان پذیر است. در همین راستا و با توجه به اهداف، مأموریت و چشم انداز ملی و بینالمللی، پارک «فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)» به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت پارکهای فناوری کل کشور، حمایت از مراکز رشد و مراکز نوآوری و شتابدهندههای فعال سراسر کشور است و دستیابی به این مهم را از طریق ابتکار راه اندازی «شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال(تاد)» کشور دنبال میکند. با توجه به اینکه مأموریت اصلی پارک فناوری ارتباطات محدود به رشد شرکتهای جوان است و پارک به صورت مستقیم درگیر فعالیت تقویت شرکتهای نوپا نمیشود، از طریق ایجاد یک شبکه ملی تحت عنوان تاد نسبت به حمایت از شرکتهای نوپا در حوزه ICT از طریق حمایت از مراکز رشد علم و فناوری و شتابدهندههای دارای مجوز اقدام مینماید. بنابراین هدف نهایی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه را میتوان ایجاد یک زنجیره کامل برای کمک به رشد شرکتهای جوان و در حال توسعه برای ورود مؤثر به بازارهای ملی و بینالمللی دانست.»
برای مشاهده گزارش عضویت پارکها و مراکز رشد در شبکه تاد اینجا را کلیلک کنید.
نظر شما :